Tuhti paketti tallikommentteja illan raveihin Seinäjoelle!

Kuten asiakkaamme tietävät, tallikommentit ovat aina olleet yksi vihjaamisemme kulmakivi, liki 30 vuoden ajan. Perjantaina ravataan Seinäjoella!

SEINÄJOKI 12.1.2023

Heidi Rossi

L4/5 VIREVERI: Osasin kyllä odottaa hevosen olevan heti kunnossa tauon jälkeen. Ainahan on vähän kysymysmerkkiä ilmassa pitkän paussin päätteeksi. On ruuna aika epävarma tapaus. Hiukan on treeniä muutettu ja pyritty pitämään hevonen rauhallisena. Ei ajettu yhtä teräviä viimeistelyjä. Kuskin mukaan ruuna oli edelleen melko kuumana viime kilpailussa. Suht hyvin on päästy liikuttelemaan ja aika saman tuntuinen se on kuin ennen taukoa. Laukkaa itse aina eniten pelkään.

Reino Salmela

L4/4 SILLANKORVAN ULJAS: Ei pakkasjakso hirveästi vaikuttanut. Tämä on ollut aika nätillä treenillä muutenkin ja parantanut otteitaan. On sitä ajettukin. Selkäreissu tuntuisi sopivan. Antti arveli Kuopion startin jälkeen, että olisi toisenlaisella ajolla voittanut lähdön. Hevonen oli hyvän oloinen ja varaa jäi. Seinäjoella tuli laukka, kun sekki putosi loppukaarteessa. Olisi ruuna voittanut sen kisan muuten. Pikkasen sillä oli myös kipuja ennen taukoa. Nyt hevonen on taas ollut tosi terve ja olen ollut tyytyväinen. Aika hyviä on vastassa. Santtu taitaa kyllä homman.

Henry Kuusisto

L5/9 KNOWS MANA: Vain vähän tietoja sain ennen ostopäätöstä. Tutkin edellisen vuoden kilpailut ja arvelin nuoren hevosen vielä syttyvän. Starttimääräkään ei ollut paha. Hyvään kuntoon se on noussut. Hieman useat voitot on yllättäneet. Kuskien mukaan varaakin on jäänyt. Nopea ruuna hyötyisi eturivin paikasta, mutta tulee se selästäkin. En usko pakkasten juurikaan vaikuttaneen. Tuollaiset 4-5 päivää mentiin maltilla ja tämä viikko on päästy jälleen treenaamaan normaalisti. Samalta hevonen tuntuu. Odotan pärjäämistä.

Allan Lindström

L7/1 ELVIS TRAVIAN: Viikkoon ei ruunalla ajettu lainkaan. Vain kävelytettiin. Kerran on nyt ajettu reippaammin ja normaalilta hevonen tuntui. Onhan se toki jonkinlainen arvoitus. Voi olla hyvä tai voi olla huono. Startti näyttää tilanteen tarkemmin.

Etta Pakkanen

L7/7 FANGO JET: Hevonen on hyvällä mallilla. Toivottavasti kaksi suosikkia ajaisivat toisiaan vastaan vähän matkaa kilpaa. Meitä kyllä saatetaan odottaakin kuolemanpaikalle. Ruuna on ollut jo pitkään hyvällä mallilla. Sairaustauon jälkeen se vaati yhden startin alle. Ei kovin nopea tapaus. Ennemminkin jaksava. Ei voitto yllättäisi, mutta en tällä kertaa ole pettynyt, jos voittoa ei irtoakaan.

Antti Ala-Rantala

On nyt päästy ajamaan hevosia sopivasti. Ihan normaalisti viime sunnuntaista alkaen. Tilanne on aivan ok tuon seikan suhteen.

L6/4 KSAR: Aika tasaisesti tämä menee. Jonnekin 3-4:n sijan seutuville odottelen. Ruuna ei aina anna kaikkea ulos startissa.

L6/7 HAVGLIMT: Vähän parempaa on odotettu. Kohtalaisen hyvä on hevonen ollut. Pikkasen epävarma tapaus. Ruuna jaksaa kyllä mennä. Vähän tasavauhtinen jumputtaja. Annetaan loppumatkasta kolmatta rataa. Onko ravaava Suvionni sitten lyötävissä. Ainakin kakkosrahoista otellaan tiukasti.

L7/4 CHEVAL MON AMI: Koitetaan palan matkaa eteenpäin. Siinä on kaksi nopeaa sisäpuolella ja voi olla, ettei keulaan ole asiaa. Koitetaan siinä tapauksessa päästä kärjen taakse. Toivotaan, että ajaisivat keskenään ylikovaa kilpaa. Kyllä ruunan pitäisi olla kolmen sakissa.

L8/4 CLAUDE P.HILL: Vire pitää ja varmasta hevosesta on kyse. Nyt on helpompi lähtö kuin aikoihin. Siinä on Korven Hannu sisäpuolella, mutta koitetaan hetken aikaa panostaa alkuun. Tämä on kohtalaisen nopea kiihdyttäjä. Ennakkoon kisa tuntuisi kahden kamppailulta. Luokkaeroa on muihin. Jos ei päästä Korven hevosesta ohi, katsotaan taktiikkaa tilanteen mukaan. Kuolemanpaikalta en haluaisi ajaa. Ihan voitto voisi olla siitä tiukassa.

Tiina Koskinen

L6/2 TANGEN SVENN: Aika läheltä pääsevät avoimen sarjan hevoset lähtemään. Tämä on sellainen tasainen sijoittuja.

L6/3 PRINS C.K.: Vähän sama juttu tämän kanssa. Vastusta riittää. Ihan mielenkiintoinen tapaus muuten. Hokeilla ei ole ajettu kilpaa. Vähän tasavauhtinen tapaus. Kilometrin verran saisi olla lisää matkaa. Kannattaa seurata talven mittaan. Istuvammassa sarjassa voi vielä pärjätäkin.

L7/2 KING OF THE NORTH: Kyllä alkuun varmaankin satsataan. Pyritään sisäradalle. Siitä tämä on parempi. Näkisin ruunalla aivan hyvän sauman ainakin ekaan keulaan. Maililla varmaankin siitä ajettaisiin. Täydellä matkalla selkäreissukaan ei olisi huono vaihtoehto.

Jyväskylä 11.1.2024

Veli-Erkki Paavola

L4/5 BLACK CRYSTAL: En tarkemmin tiedä, mitä viimeksi tapahtui. Laukka tuli yhteen huonoon askeleeseen. Siinä kohtaa oli vähän löysää radan pinnassa. Hevonen oli hyvän tuntuinen ja lopetti vielä juosten raville selvittyään. Ruuna lähtee kyllä kovaa. Kummallakaan kerralla ei ole tarvinnut hirveästi hoputtaa alussa.

Harri Kotilainen

L6/3 FELIP: Hevosella on hyvä jakso, vauhti ja yritys. Pikkasen on ollut kaarteissa hankalaa ja kurvit pitää ottaa vähän varman päälle. Harjoitusraveissa se on käynyt auton takana. Valmentaja toivoi, että pyydetään autolähtöharjoitus tänään. Ei alkuun ole tarkoitus mitenkään revitellä. Uskon ruunan pääsevän ravia. Juoksun onnistuessa ja kaarteiden sujuessa odotan sitä kärkikahinoihin. Vähän varaakin jäi viimeksi. Tässä on paljon hyvää.

Ilona Mäkinen

L7/3 NEW GROVE WAYLON: Kokeiltiin viimeksi volttilähtöä montessa. Vain kerran on ruunalla ajettu volttikisaa aiemmin. Oli se pyöriminen melko hankalaa. Toisessa uusitussa hevonen lisäksi paineli 800 metriä täyttä kiitolaukkaa ja tuo oli sitten startista pois. Porin kilpailun saa unohtaa kokonaan. Ihan normaalilta New Grove Waylon tuntuu ja kunnossa se jatkaa. Olli-Pekka on ajanut tällä aiemminkin ja tuntee kyllä tapauksen. Vaikea on ruunalla muuta taktiikkaa harkitakaan, kuin keulajuoksua. Se lähtee automaattisesti kovaa. Ihan luottavainen olen kisan alla.

Vermo 10.1.2023

Kari Savolainen

L8/3 TRUTHISOUTTHERE: Ei pakkasjakso ole hirveästi haitannut. Yksi hölkkälenkki jäi väliin. Ei näitä tarvitse joka päivä hiitata. Ihan sopivasti on päästy ajamaan ja olennaiset asiat on muutenkin ok. Uskon vahvasti, että hevonen pärjää. Se oli tosi hyvä viimeksi, enkä oleta tamman olevan ainakaan huonompi. Helposti se voitti. Tämä lähtee voltista suhteessa paremmin. Olisihan se kiva nähdä keulajuoksukin. Todennäköisemmin paikka löytyy parijonosta ja joku 700 metrin kiri toteutuu. Varusteet on ennallaan ja hyvin mielin lähdetään kisaamaan.

Hannu Korpi

L9/10 GRAINFIELD AIDEN: Ruuna oli ihan hyvä maanantain viimeistelyissä. Porissa se voitti virkamiessuorituksella. Siellä oli kova rata, mistä tämä ei oikein tykkää. Ruunan pitäisi olla nyt parempi. Taktiikka ratkeaa tilanteen mukaan. Ei voittokaan yllättäisi.

L9/11 VAN KRONOS: Ruuna jäi Porissa pussiin. Se olisi pystynyt jopa voittamaan tuon lähdön. Kisan musta hevonen. Ruuna petraa koko ajan.

Joni-Petteri Irri

L4/1 CREDIT TO EASY: Viimeksi tuli harmittava ajovirhe takasuoran lopussa. Arvelisin, että siihen paloi sija kaksi tai kolme. Hevonen tuli kaikki tallella maaliin. Maanantaina päästiin ajamaan jonkin verran vetoja. Tiistaina lasketaan vielä kevyt lenkki. Voltti on yhden spurtin hevoselle etu. Tuosta pääsee lähtemään suht rauhassa. Ei keulajuoksukaan ole mahdoton ajatus. Hirveästi tamma ei kestä prässiä alkumatkasta. Tämä on vähän profiloitunut talvihevoseksi. Hokit ei varmaankaan yhtä paljon haittaa, kuin joillakin muilla.

Too Fit For You / Ari Moilanen Vermossa 16.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

Teivo 9.1.2023

Joni-Petteri Irri

L6/8 ROCKY COBBLER: Paluukilpailu oli ihan positiivinen. Hevonen suoritti suht hyvin, vaikka taukoa oli alla. Aivan paras terävyys toki puuttui. Viime viikko päästiin treenaamaan aika huonosti. Paikka on ikävä. Tasaisen kilpailemisen myötä ruuna rupeaa parantamaan. Lähtönopeus vaihtelee sillä paljon. Todennäköisesti koitetaan saada selkäreissu. Olli tekee lopulliset taktiset päätökset. Porukka olisi harmittavan sopivan näköinen.

Tapio Mäki-Tulokas

L8/6 TERCERO MAYO: Kunhan ruuna menisi ravia, voisi se sijoittua 3-5:n porukkaan. Viimeksi vähän muutettiin balanssia ja varusteita ja ravi kävi sujuvammin. Paremmalle vain hävittiin. Ihan voittaminen voi olla tänään työlästä. Tallin hevoset olivat kovimman pakkasviikon ajamatta.

Roi Iltanen

L7/4 VINCENT C.D.: Tykkäsin paluukilpailusta. Veriarvoissa sanomista. Siihen nähden 1.15-tulos pitkältä tauolta on kelpo suoritus. Uskon oriin parantavan roimasti, jos juoksu vain onnistuu. Suht hitaasta avaajasta on kyse. Toisaalta hevonen on sitten kyllä rehti työmies. Koko ajan on hevosiamme ajettu.

 

Skyfall Shine / Hannu Torvinen Teivossa 31.10.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Spike’s Star / Joni-Petteri Irri Teivossa 25.7.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Adrasthee / Hannu Torvinen Teivossa 2.5.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Fiori / Jukka Torvinen Teivossa 14.2.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

 

Vihjepalvelu Totomaatin asiakkaana saat vahvan edun valtavirtaan. Aktiivinen raviseuranta, ammattilaisten analyysi ja tiivis yhteydenpito ohjastajiin ja valmentajiin toimiva resepti jo yli 30 vuoden ajan. Lähde mukaan!

Too Fit For You / Ari Moilanen Vermossa 16.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

Payet / Juha Utala Vermossa 6.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva: Pekka Salonen

Zähikäinen / Markus Dahlström Vermossa 11.11.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva: Pekka Salonen

Korven Liideri / Ari Moilanen Vermossa 11.2.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

 

VERMO 27.12.2023
LORVIKATARI (59) *** => kk 35,16 (5%)
KAISER WIBB *** => kk 17,27 (20%)
LARS DE VELUWE (16) *** voitti lähtönsä
***T6 Pieni systeemi 28,80€ => 4.393,80€!
***T6 Peruspeli 50,40€ => 1.098,40€!
***T6 Porukkasysteemi 218,70€ => 1.098,40€!
***T6 panostukset 297,90€ => 6.590,60€!

Systeemien vahva kivijalka:
LARS DE VELUWE (16) *** 60% – T65 60,55%

Vastavarma isolle suosikille:
LORVIKATARI (59) *** 20% – T65 14,89%

Apuvarma:
BROLLE F. 28% – T65 29,59%

 


TAKAISIN