**Toto5 13.482,80€!

TURKU 15.7.2022
Jäätävä onnistuminen Turussa. Alipelattu läpivarma YSIKYMPPI (40) luottamuksen arvoinen. FERRARI BORK (471) **Skrälli jymypommikandidaatti. **Toto5-lunastus 13.482,80 euroa!

TURKU 15.7.2022
FERRARI BORK (471) **Skrälli – Qiulius On Stage kk 9,73 (70%)
YSIKYMPPI (40) – Briljantti Buugi kk 11,90 (20%)
**Toto5 Porukkasysteemi 198 e => lunastus 13.482,80 euroa!

Alipelattu läpivarma:
YSIKYMPPI (40) | Totomaatin arvio 36% | T5 29,63%

Porukkasysteemin täsmävarmistus kierroksen pankille:
FERRARI BORK (471) **Skrälli | Totomaatin arvio 5% | T5 1,86%


Toto5-3: Kierroksen pankki varmistetaan Porukkasysteemissä yhdellä jymypommilla! Kierroksen pelipankiksi on täysin ansaitusti kohonnut kolmannen kohteen numero 6 QIULIUS ON STAGE, sillä ilman muuta se on kierroksen ylivoimaisesti todennäköisin voittaja. Vaikka Qiulius On Stage jäi viimeksi Lahdessa kovatasoisessa 5-vuotislähdössä hännille, oli suoritus täysin samaa tasoa kuin edellisissäkin starteissa. Nyt tehtävä on erittäin sopiva, kun vielä kovimmat vastustajat ovat joutuneet takariviin. Alussa Qiulius On Stagella on pieni laukkariski, mutta eiköhän Santtu Raitala ota alun sen verran varman päälle, että ruuna pääsee ravilla matkaan, ja jatkossa johtopaikan kyllä luulisi eteenpäin ajamalla irtoavan. Arviomme 67% on hieman matalampi kuin hevosen peliosuus, mutta mekin siis uskomme Qiulius On Stagen voittavan tämän lähdön kaksi kertaa kolmesta.

Ilman muuta näin todennäköinen voittaja on T-peleissä aina varteenotettava läpivarmavaihtoehto. Lähdöstä löytyy kuitenkin yksi niin kiinnostava täysin pelaamattomaksi jäämässä oleva jymypommihaku, että otamme Qiulius On Stagelle Porukkasysteemiin yhden täsmävarmistuksen. Kyseessä on numero 5 FERRARI BORK, joka ei ole ollenkaan niin nolossa vireessä kuin tämän hetken tulosrivistö antaa ymmärtää. Vaikka Ferrari Bork ei ole riittänyt tasokkaissa lähdössä terävimpään kärkeen, on ruuna suorittanut jatkuvasti tasaisen positiivisesti. Viimeksi Vermossakin Ferrari Bork puursi 3. ulkoa tasaisen positiivisen 500 metrin mittaisen kirin, vaikkei pystynytkään seuraamaan lähdön 2. ulkoa voittanutta Captain Cloudia. Taulussa näkyvä Vermon toukokuinen nelossija tuli johtavan rinnalta.

Ei Ferrari Bork toki onnistunutta Qiulius On Stagea kukista, mutta suosikin epäonnistuessa jopa voitto voi olla mahdollinen, kun muut kovimmat kilpakumppanit joutuvat lähtemään liikkeelle takarivistä. Kokonaisuudessaan tämä lähtö on selvästi helpompi kuin mihin Ferrari Bork on viime aikoina tottunut. Emme mekään 5% arviolla Ferrari Borkia kovin todennäköisenä voittajana pidä, mutta kun ainakin alustava peliosuus pyörii vain prosentin lukemissa, on ruunassa tuollakin arviolla vahvasti pelillistä ideaa. Kokeilemme Ferrari Borkiin pelikohdepuolellakin maltillista peliä.

Toto5-5: Ysikymppi kelpaa sopivasti pelattuna suosikkina tukipilariksi! Systeemien tukipilariksi kelpuutamme päätöskohteen numeron 1 YSIKYMPPI, joka 36% arviolla vaikuttaisi jäävän edulliseksi suosikiksi. Ysikymppi on kilpaillut Jussi Suomisen valmennuksesta nyt seitsemän kertaa. Vielä ensimmäiseen starttiin Ysikymppi oli vaisu, mutta sen jälkeen Välähdyksen velipoika on esiintynyt jatkuvasti edukseen. Yhtä loppusuoran laukkaa lukuun ottamatta ori on ollut näissä starteissa aina totossa. Viimeksi Lahdessakin Ysikymppi oli 3. ulkoa kierroksen kirillä oikein rehti kolmas vain kovakuntoisille Ysikympille sekä Jostoisille häviten. Sen sijaan nytkin vastassa olevat Mitori ja Viisori jäivät taakse. Sekin kannattaa huomioida, että lopetus oli keskipitkästä matkasta huolimatta peräti 22,5-vauhtinen. Ysikympille sopii paljon paremmin tasaisempi matkavauhti.

Ykkösradan paikkaa Ysikymppi ei pysty hyödyntämään, mutta emme me tässä kyllä mitään varsinaista pussitusriskiäkään näe. Ysikympillä voi tehdä tarpeen vaatiessa jo matkalla ratkaisuja. Mikäli vauhti menee oikein maltilliseksi, eikä kukaan muu ole halukas pitämään johtavan rinnalla tempoa yllä, niin eiköhän Jarmo Saarela tee silloin peliliikkeitä. Ysikympille paikka johtavan rinnallakin sopii kyllä kaiken ollessa kohdallaan siinä kuin mikä tahansa muukin juoksupaikka. Ainakin viimeistelyjen perusteella kaiken pitäisi olla edelleen normaalisti. Alkujaan olimme huolissaan siitä, että ennakkografiikan mukaan Ysikymppi kilpailee tänään kengät jalassa. Jussi Suominen kuitenkin kertoi, että kyllä etukengät on tänäänkin tarkoitus riisua. Tämä tieto ratkaisi sen, että uskalsimme jättää Ysikympin varmaksi.

Mika Mäkelän tallin kaksikko 2 MITORI ja 4 VIISORI vallannee alussa piikki-selkä –asetelmat. Mitä hiljempaa matkalla ajetaan, sen parempi se on tämän kaksikon kannalta. Arvotamme Mäkelän tallin kaksikon keskenään tasavertaisiksi, ja annamme kummallekin 20% voittosaumat. Lähdön neljäs perushevonen on sitten numero 9 BRILJANTTI BUUGI, jolle arviomme on 14%. Ysikympin tavoin Briljantti Buugi ei ole kovinkaan nopea, vaan enemmänkin vauhtikestävä. Niinpä Briljantti Buugi on toinen vaihtoehto johtavan rinnalle löylynlyöjän paikalle. Viimeksi Forssassa loppukaarteen laukka vei Briljantti Buugilta kolmossijan.

Jussi Suominen

L8/1 YSIKYMPPI: ”Otetaan etukengät nytkin pois. Kaikki on ollut ok viimeistelyissä. Ihan hyvältä hevonen tuntuu kotona. Ori ei hyödy ykkösradasta. Se pystyy tuskin puolustamaan johtopaikkaa. Porukka on sopivan näköinen. Jos juoksu luonaa, on sillä mahdollisuudet kärkipäähän.”

 

 


TAKAISIN