3/3 voittajaa!

KUOPIO 13.1.2022
Totossa 3/3 voittajaa. VENNELMON VÄLKKY (24) ***** rankasti alipelattu kanuunavarma. Totomaatin arvio 40% – T5-peliosuus 25,40%. REDONLINE (26) **** ja TÄHTITIE (32) *** jäivät myös 40% arvioilla alipelatuiksi Toto5-pelissä. Valitettavasti Asterisquen epäonnistuminen vesitti T5-tilin.

KUOPIO 13.1.2022 | totossa 3/3!
VENNELMON VÄLKKY (24) ***** – Savon Sisu kk 6,22 (35%)
REDONLINE (26) **** – Procyon kk 2,98 (50%)
TÄHTITIE (32) *** voittajalyönti
*****Toto5 Peruspeli 72 e => lunastus 117,90 euroa!

Rankasti alipelattu kanuunavarma:
VENNELMON VÄLKKY (24) ***** | Totomaatin arvio 40% | T5 25,40%

Toto5-1: Avauskohteesta löytyy poikkeuksellisen edullinen ideavarma. Maistuu meille lujaa! Derbyfinalisti 8 VENNELMON VÄLKKY palasi pitkältä tauolta Kouvolassa ja teki heti positiivisen suorituksen. Valjakko käänteli 3. ulkoa kolmannelle kierros jäljellä. Vennelmon Välkky eteni keulan rinnalle 500 ennen maalia. Ori painosti johtavaa ja punnersi sitkeästi kolmanneksi, vaikka hieman haparoikin maalisuoran auetessa. Viimeiset 800 metriä sujuivat 29,6-kyytiä. Kyseessä on varsin ravivarma tapaus. Paikka käy hyvin, eikä aktiivinen ajo yllättäisi. Valjakko saattaisi päästä jopa keulaan saakka suht varhaisessa vaiheessa. Jos startti vei hevosta vielä hitusen eteenpäin, on se lähellä pärjätä tässä.

Keskustelimme eilen Ville Mikkasen kanssa. Vennelmon Välkky majailee hänen tallissaan ja Mikkanen itsekin ajaa hevosta aika paljon treeneissä. Se palautui hyvin Kouvolan juoksusta ja sunnuntain harjoituksissa oriin otteissa oli mukavasti innokkuutta. Mikkanen uskoo hevosen yhä parantavan tähän ja varsin toiveikkain mielin viivalle tullaan. Voittoarviomme nousee peräti lukemiin 40%. Todellinen kanuunavarma kyseessä!

Ville Mikkanen

L4/8 VENNELMON VÄLKKY: ”Ori teki ihan hyvän juoksun paluustartissaan pitkältä tauolta. Loppukurvissa oli hieman pehmeä kohta ja hevonen hieman haparoi siihen. Loppuaika talvikelille oli varsin hyvä. Ei Kuopion lähtö paperilla kauhean pahalta vaikuta. On siinä pari aivan asiallista vastassa. Ori majailee tässä meidän tallissa ja aika paljon itsekin ajan sillä. Hevonen palautui hyvin kisasta ja sunnuntain treeneissä se oli oikein innokas. Uskon, että Vennelmon Välkky vielä parantaakin tähän.”

7 SAVON SISU ei ole lainkaan huono hevonen sekään. Sillä on ajettu pidempään aika nätisti. Kuopiossa oli ihan tasokas lähtö ja ruuna riitti siellä 4. sisältä kahdeksanneksi. Ehkä sinä päivänä ei nähty aivan parasta Savon Sisua. Joskus hevonen hieman ailahtelee, mutta ei sitä pidä missään tapauksessa unohtaa yhden hieman vaisumman startin perusteella. Arvio 17%. 11 NOUMANI palasi pitkältä tauolta Oulussa oikein hyvässä kunnossa. Kaikissa tauon jälkeisissä kisoissa ori on suorittanut positiivisesti. Pikku huili on alla. Kaiken ollessa kunnossa Noumani pystyy tekemään omaakin juoksua. Arvio 17%. 6 VIRREE kilpailee kelpo vireessä. Vermon tasokkaassa lähdössä se ei riittänyt johtavan takaa. Kolmen viikon minipaussi saattaisi olla jopa plussaa. Ruuna lähtee asiallisesti voltista. On aivan kärkisija silti tiukassa tässä. Arvio 6%.

Nostetaan esille vielä 1 ERNESTO: Ruuna on välillä väläytellyt koviakin otteita. Paikka on mainio ja ihan mielenkiintoinen tapaus hevonen on. Kykyjä on paljon, mutta laukat on myös sotkeneet. Se ruunattiin tässä välissä ja mediassa valmentaja Kari Seilonen kertoo Erneston menneen mukavasti hiiteissä Juvan radalla. Keskustelimme eilen vielä muutaman sanan Pekka Vilpposen kanssa (kts. komm.). Annetaan voittoarvioksi 6%.

Pekka Vilpponen

L4/1 ERNESTO: ”En ole itse ajanut hevosella tässä välissä. Epävarmuus on haitannut kovasti. Tuo puoli on ollut vähän päivästä kiinni. Se ruunattiin tässä välissä, ja valmentajan mukaan hevonen on mennyt ihan lupaavasti treeneissä. Kapasiteetti sillä riittää kyllä näissä sarjoissa pitkälle.”

Toto5-2: Suosikki erottuu. Apuvarmaksi. 3 SHARP DRESSED MAN oli välistartista poissa. Mika Lappalainen kertoo 7 Oikein -lehdessä, että hevonen sai tarhassa pintanaarmun. kaiken pitäisi olla taas kunnossa. Kyseessä on ihan hyvä menijä tähän lähtöön. Jos valjakkoa kunnioitetaan ja se pääsee sujuvasti keulaan tekemään omaa juoksua, on se tosi liki. Paljon Sharp Dressed Man toki kerää peliäkin. Alustava peliprosentti huitelee aivan pilvissä. Eiköhän se hieman valahda päivän mittaan. Apuvarmaksi kapeimmalle kuitille. Meidän voittoarviomme on 56%.

7 GOLDEN GAIA oli hyvä voittojuoksuissaan. Oulun tuorein suoritus oli pettymys. Hevonen ei ollut sinä päivänä oma itsensä. Pikku tauko onkin pidetty sen jälkeen. Kelpo tamma aggressiivisella kuskilla on aivan maistuva haastaja suursuosikille. Arvio 15%. 5 TAMERLAN GRAIN aloitti uransa oikein hyvin. Sittemmin tuli ongelmia ja laukkoja kaarteisiin. Kaikki ei ollut kohdallaan. Ruuna palasi pidemmältä tauolta Joensuussa. Jo lämmityksestä näki, että asiat ovat jälleen paremmalla tolalla. Helpohkosta lähdöstä irtosi voitto. Ei Tamerlain Grain vielä ollut vastaavalla tasolla kuin alkukisoissaan, mutta selvästi valoisammalta touhu näytti. Jonkun verran pitää tuoreimmasta esityksestä parantaa, mutta voi Tamerlan Grain sen tehdäkin. Arvio sillekin 15%. 6 DANGER ZONE on ollut tosi pehmeä starteissa. Se näyttää aina mainiolta ja pääsee ripeästi liikkeelle. Voittoakin on tarjottu, mutta hevonen ei ole lopussa taistellut toivotulla tavalla. Nopea tamma saattaa hyvinkin juosta suosikin takana 2. sisällä. Arvio 10%.

Toto5-3: Laukatta tosi liki voittoa. 9 TÄHTITIE omaa hurjan kapasiteetin sarjoihinsa. Samalla se on valitettavan laukkaherkkä tapaus. Oulussa valjakko pääsi lähtemään yksin paalulta. Ekalla takasuoralla tuli tiukkaa painetta ja ruuna repesi heti laukalle. Sinänsä fiksu ajosuoritus vastustajalta. Nyt paikka on yksin takarivissä, mikä on kenties paras mahdollinen vaihtoehto Tähtitien kohdalla. Jos valjakko menee ravia ja kuski malttaa sopivassa kohtaa vetää oikeasta ohjasta, kiertää Tähtitie kaikki laukan välttäessään. Voittoarviomme 40%.

4 IERIKKA palasi marraskuussa hienossa kunnossa pitkältä tauolta. Sen jälkeen tuli lihasongelmia ja poisjääntejä. Kyseessä on kova menijä lähtöihinsä. Kunnossa ollessaan Ierikka jaksaa tehdä omaakin juoksua. Eturivistä on jonkunlainen laukkariski olemassa, jos painetta on paussin jälkeen liikaa. Arviomme 30%. Numeron 2 VILLIHEILI juoksuja ei voi moittia. Paikka puoltaa ja tamma pystyy onnistuessaan pärjäämään näissä lähdöissä. Myös sillä on pieni laukkariski alussa. Arvio 12%. 8 KOIVIKON MIISU tekee ok esityksiä ja varmaa työtä. Ilman suosikkien epäonnistumisia on tuskin silti ihan voittoon asti asiaa. Arvio 11%.

Toto5-4: Neljännessä kohteessa varsin kiinnostava pelikohde. 1 REDONLINE on olemassaan hyvä hevonen. Se palasi reilun kuukauden paussilta Kouvolassa. Ruuna jäi ykköspaikalta odotetusti sisäpareihin, eikä se päässyt tulemaan täysin sujuvasti. Ehkä hiukan tukkoinenkin kuva jäi, mutta muuten Redonline oli kaikin puolin virkeän oloinen. Uskomme vahvasti otteiden terävöityvän, kun alla on tuore startti. Vastus on viime kertaa helpompi. Toki ei niin toivottu ykkösrata on jälleen hidasteena. Osallistujakaarti on melko sekalainen seurakunta, ja eiköhän tässä porukassa pääse jossain kohtaa kääntämään uloskin. Tavoitimme Päivi Hämäläisen eilen ja valmentaja kertoo Esa Holopaisen todenneen kisan jälkeen hevosen ylittäneen maalilinjan kaikki tallella. Viimeistelyissä Redonline on ollut normaalin tuntuinen. Toki ykköspaikka harmittaa treenaria. Meidän voittoarviomme kohoaa lukemaan 40%.

Päivi Hämäläinen

L7/1 REDONLINE: ”Ruuna ei ole kovin nopea avaaja. Kouvolassa se jäi sisäradalle kiinni. Ainakin kuskin mukaan hevonen tuli voimat tallella maaliin. Kaiken pitäisi olla kunnossa. Ajoin maanantaina vetoja ja aivan normaalilta ruuna tuntui. Jälleen on osunut ykkösrata. Tuurejakin tarvitaan.”

8 PROCYON kilpailee kovalla voittoprosentilla, mutta se myös ailahtelee jonkun verran. Ongelmiakin on ollut ja starttailu ollut katkonaista. Ruuna voitti Joensuussa heikkotasoisen lähdön loistamatta. Paikka hankaloittaa ja hiukan hevosen pitää myös petrata. Mika Lappalinen iloitsee 7 Oikein -lehdessä, että kavio-ongelmat on saatu kuntoon. Valmentaja uskoo suojattinsa parantavan starttien myötä. Kuski päättää lopullisen taktiikan ja ihan hyvin mielin jatketaan hommaa. Ideahevosemme ykköshaastaja. Arvio 30%. Numerolla 11 AUSTIN meni juoksu viimeksi pieleen. Se kiersi kolmatta rataa toiselle ilman vetoapua, eikä siitä riittänyt. Voittostarttien esitykset ovat olleet aivan hyviä. Kohtalaisen kyvykäs menijä on kyseessä. Lähtöpaikka hieman paranee poisjäännin myötä. Arvio 13%.

Toto5-5: Päätöskohteessa selkeä suosikki. 2 ASTERISQUE palaa pieneltä tauolta tallikommenttien mukaan hyvässä kunnossa. Rovaniemellä se teki kovan juoksun alkulaukan jälkeen. Mauri Jaara ei näe kakkosrataa suurena ongelmana. Keulajuoksuunkin on sauma. Tosin myös Miika Tenhunen kertoo numerolla 6 Q-REX OAK pyrittävän keulataktiikkaan. Tuo skenaario toteutuessaan toki hieman heti sekottaisi pakkaa. Jos Asterisque pääsee johtopaikalle, on se liki. Arvio 40%.

8 ELLIOT WEB on hyvä hevonen tähän lähtöön. Jos peli menee taktiikkajuoksuksi, ei tehtävä ole ihan helppo. Arvio 22%. Tosiaan 6 Q-REX OAK voi hyvinkin pystyä hyödyntämään juoksuradan paikkansa. Tenhunen toteaa kommentissaan, että monte-startin voi unohtaa. Hevonen tuntuu oikein hyvältä ja kiihdytykseen tosiaan panostetaan keulapaikka mielessä. Arvio 14%. Ei lähdössä ole yhtään varsinaista ”tappoa” ja juoksunkulun mennessä sekavaksi saatetaan tässä nähdä yllätyskin.


TAKAISIN