***T6 35€ => 1.496,50€!

MAGIC MONDAY 24.1.2022
Hurja tilipäivä kotimaisen raviviikon avauksessa. ***T6 Pieni systeemi 35 e => lunastus 1.496,50 euroa! Yhteensä ***T6-lunastukset 2.274,60 euroa! KARLO (15) **** ja EKO LACONDA (29) *** alipelatut kanuunavarmat.

MAGIC MONDAY 24.1.2022
KARLO (15) **** – Hiioppi kk 3,63 (60%)
EKO LACONDA (29) *** – Hopefully Quick kk 4,53 (35%)
***Troikka pelit 66 e => lunastukset 348,10 euroa!
***T6 Pieni systeemi 35 e => lunastus 1.496,50 euroa!
***T6 Peruspeli 63 e => lunastus 598,60 euroa!
***T6 panostukset 198 e => lunastus 2.274,60 euroa!

Alipelatut kanuunavarmat:
KARLO (15) **** | arvio 67% | T65 53,50%!
EKO LACONDA (29) *** | arvio 27% | T65 19,79%!

LÄPIVARMAT

T65-1 / 5 KARLO

Kierrokselta löytyy kolme isoa suosikkia, jotka meidänkin mielestämme ennemmin voittavat kuin häviävät lähtönsä. Avauskohteen numero 5 KARLO on meidän papereissamme 67% arviolla kierroksen todennäköisin voittaja, ja kun se on jäämässä kolmesta isosta suosikista selvästi vähiten pelatuimmaksi, on Seppo Markkulan ajokki luonnollinen valintamme läpivarmaksi. Karlo on tehnyt viime aikoina kovissa lähdöissä jatkuvasti väkivahvoja juoksuja, kuten lauantaina Teivossakin hävitessään pitkällä kirillä ainoastaan tosi kovalle Kartierille.

Nyt rima on selvästi viime kilpailuja matalammalla, kun vielä kovimmat kilpakumppanit joko palaavat tauolta tai eivät ole muuten vain olleet lainkaan parhaimmillaan. Karlo ei ole alussa nopea, mutta eiköhän Seppo Markkula tee heti ratkaisuja, kun ruuna saa vauhtimyllynsä pyörimään. Pidämme erittäin todennäköisenä, että Karlo jyrää tämän illan vastustajat alleen. Tällainen oikein lyhyt starttivälikään ei ole mielestämme Karlolle ainakaan miinusta, mieluummin päinvastoin.

T65-2 / 6 EKO LACONDA

Kierroksen näkemysvarmamme on toisen kohteen numero 6 EKO LACONDA. Se sinnitteli kauden avauksessaan Teivossa ihan mukavasti 2. radalta ilman selkää, vaikka jäikin lopulta kuudenneksi. Uskomme tauon jälkeisen startin vieneen tammaa vielä eteenpäin, ja samat toiveet on myös valmentaja Reijo Rekolalla. Kouvolan kaarteitakaan Rekola ei osannut pelätä. Eko Laconda tekee ehdottomasti parhaat juoksunsa keulapaikalta, ja nyt kun vielä sisäpuolelta Gambler Hoss jäi lähdöstä pois, pidämme keulaan pääsyä varsin todennäköisenä vaihtoehtona.

Sisäpuolelta Pastor Jackson voisi pystyä Eko Lacondan torjumaan, mutta sen suoritukset ovat olleet niin vaisuja, että eiköhän Ville Tonttila tyydy suosiolla hyvään selkään. Vastus ei ole mielestämme sieltä kovimmasta päästä, ja keulapsyykillä Eko Laconda on mielestämme pikamatkalla tämän lähdön todennäköisin voittaja. Arviolla 27% Esa Holopaisen ajokki on oikein kiinnostava pelivalinta.

Reijo Rekola

T65-2/6 EKO LACONDA: ”Mielestäni tamma oli kohtalaisen hyvä, vaikka sijoitus ei toivottu ollutkaan. Ainakin toivottavasti se vielä parantaisikin. Omat terveysongelmani aina vähän hidastavat treenaamista mutta se on tehty, mitä on voitu ja jaksettu. Kouvolan kaarteista tuskin on haittaa. Keulastahan tämä on voittonsa ottanut, mutta pääseekö se sinne. Esa sen ehkä tietää paremmin.”

APUVARMAT

T65-3 / 7 ASTRUM

Kierrokselta löytyy siis kolme isoa suosikkia, joista Karlo toimii läpivarmanamme. Myös kaksi muuta isoa suosikkia saavat roolia peleissä ja toimivat apuvarmoina. Pieni systeemi rakentuu itse asiassa neljän tukipilarin varaan. Kierroksen pelatuimmaksi hevoseksi on kohonnut kolmannen kohteen numero 7 ASTRUM. Se ei ole ihme, sillä Astrum voitti viimeksi Ruotsissa johtopaikalta ylivoimaisesti ja Vermon voittojuoksussaan ruuna tykitti 4. ulkoa päätöspuolikkaan kolmatta rataa pitkin peräti 09,4-kyytiä.

Ei Astrum toki edellä mainittujen juoksujen kaltaisena ole tätä lähtöä häviämässä. Pitää kuitenkin jollain tavoin ottaa huomioon, että kyseessä on valmisteleva kilpailu viikon päästä Ruotsissa ajettavaan paljon rahakkaampaan kilpailuun. Tarkoituksena siis on, että nimenomaan tämä startti toisi taas esiin sen viime starteissa olleen viimeisen terävyyden. Ei Astrumin toki tämän lähdön voittaakseen huippuhyvä tarvitse ollakaan, mutta edellä mainituista syistä johtuen luottomme ei ole aivan niin vankka kuin suurella yleisöllä, vaikka kyllä mekin 65% arviolla Astrumin voittoa oikein todennäköisenä vaihtoehtona pidämme.

Antti Veteläinen

T65-3/7 ASTRUM: ”Vähän sellainen viimeistelevä kisa tämä on kohti Ruotsia. Parempi olla kuitenkin ihan rajukin startti, jotta hevonen on valmis. Ajatuksena olisi laskea kilpaa Ruotsin puolella jo viikon päästä. Ihan kilpaa siis lähdetään ajamaan, muttei kuitenkaan mitään idioottimaisuuksia.”

T65-6 / 2 BOSSE NICE

Myöskään kuudennen kohteen numeron 2 BOSSE NICE kohdalla luottomme ei ole aivan yhtä vankka kuin valtavirralla, vaikka arviolla 55% mekin pidämme kyllä voittoa selkeästi tappiota todennäköisempänä vaihtoehtona. Yhtä kaikki, sen enempää Astrum kuin Bosse Nice ei kelpaa meille tällä kertaa läpivarmaksi, vaan molemmat toimivat ainoastaan oikein käyttökelpoisina apuvarmoina. Jo seitsemänvuotiaaksi varttunut Bosse Nice on kärsinyt urallaan ongelmista, eikä ole päässyt kilpailemaan kuin kolmetoista kertaa. Statistiikka on kuitenkin hieno, sillä voittoja on seitsemän ja kakkossija kaksi.

Bosse Nice palasi joulukuussa Kuopiossa jälleen kerran tauolta. Suoritus oli tyylikäs, sillä ruuna irrotteli keulapaikalta eleettömästi ylivoimaiseen voittoon. Viimeksi Lahdessa tuli kuitenkin epäonnistuminen, kun ruuna laukkasi kolmannessa kaarteessa ratkaisevan pahoin noustuaan 2. ulkoa vetämättömästä selästä 3. radalle. Valmentaja Leena Sinnemaa raportoi, että mitään muuta järjellistä syytä epäonnistumiseen ei ole keksitty kuin liian kevyt balanssi. Kaiken pitäisi kyllä olla edelleen hyvin, ja hiittejäkin on ajettu. Kouvolan kaarteitakaan Sinnemaa ei osannut pelätä, mutta me näemme kuitenkin kaarteet vähintään lievinä riskitekijöinä. Bosse Nice on ehdottomasti tämän lähdön kovakapasiteettisin hevonen, joten haavereitta ruuna tuskin häviää, mutta läpivarmaksi se ei siis kuitenkaan meille tällä kertaa kelpaa.

Leena Sinnemaa

T65-6/2 BOSSE NICE: ”Ei oikein järjellistä vikaa ole havaittu hevosessa. Ajatus on, että ehkä se oli liian kevyessä balanssissa. Kaiken pitäisi olla ok. Ratahiittiäkin on ajettu. Aika selväliikkeinen ruuna tämä on. Vaikka ensimmäistä kertaa kisataan nyt Kouvolassa, en osaa erityisemmin laukkaa pelätä.”


TAKAISIN