*****ISOT5 84€ => 2.451,30€!

SEINÄJOKI 1.4.2024
Jäätävä näkemysvarma KUKKAROSUON VEERA (52) **** kovan tilipäivän avainvaljakko. *****ISOT5 Peruspeli 84€ => 2.451,30€! *****ISOT5-lunastukset yhteensä 3.676,90€!

SEINÄJOKI 1.4.2024
KUKKAROSUON VEERA (52) **** => kk 7,46 (30/65)
LUJAUSKO ***Skrälli => kk 7,20 (35%)
FIORI (15) *** voitti lähtönsä
*****ISOT5 Peruspeli 84€ => 2.451,30€!
*****ISOT5 Porukkasysteemi 162€ => 1.225,60€!
*****ISOT5 panostukset 282€ => 3.676,90€!

Jäätävä näkemysvarma:
KUKKAROSUON VEERA (52) **** 20% – T5 13,44% *
Vahva suosikkipilari:
FIORI (15) *** 67% – T5 63,13%

* Kukkarosuon Veeran lähdössä Glitteri jäi pois kahden lähdön uusinnan myötä ja samalla pois lähdöstä jäi myös huonosti käyttäytynyt Pystin Virkku. Arviomme kaksikon voitolle 24% – T5 21,96%.

Toto5-4: Näkemyspilari kierroksen tasaisimpaan kohteeseen! Neljännessä kohteessa pääsemme ottamaan kantaa valtavirtaa vastaan. Olemme pelikansan kanssa täysin yhtä mieltä siitä, että kyseessä on ehdottomasti kierroksen ylivoimaisesti tasaisin kohde. Niukka rankingkärkemme numero 16 KUKKAROSUON VEERA on kuitenkin jäämässä niin tuntuvasti 20% arviotamme vähemmän pelatuksi, että kyseessä on maistuva näkemyssuosikki ja ideavarma illan Toto5-peliin.

Vaikka Kukkarosuon Veera on pilannut kaksi viime juoksuaan laukkoihin, niin ei se mikään varsinainen laukkuri kuitenkaan ole. Muutenkin kyseessä on tähän lähtöön oikein hyvä hevonen, vaikka viime voitosta onkin jo aikaa. Viimeksi Mikkelissä Kukkarosuon Veera laukkasi heti lähdössä pahoin, mutta nousi vielä taustalla mukavasti kuudenneksi. Kyseessä oli sarjamääritykseltään samanlainen Tammadivisioonakarsinta kuin tämäkin. Viime startti oli Kukkarosuon Veeralle toinen pikkupaussin jälkeinen kilpailu, ja ilman muuta uskomme tamman jatkavan nousuvireessä. Myös valmentaja Teuvo Nikulainen kommentoi suojattiaan 7 oikein –lehdessä positiiviseen sävyyn. Ravilla myös Nikulainen odottelee Kukkarosuon Veeraa ihan kärkeen. Painoa laitetaan hieman lisää, jotta kiihdytysvaihe sujuu varmemmin. Lähtöasetelmat muiden takana ovat kuitenkin muutenkin sellaiset, että emme me kovin paljon osaa alkulaukkaa pelätä.

Kukkarosuon Veera ei voittanut viime vuonna kertaakaan, mutta sijoittui kuitenkin viisi kertaa toiseksi, ja menestystä tuli kyllä selvästi tätä kovemmistakin lähdöistä. Mikäli Kukkarosuon Veeran kirinajoitus menee nappiin, niin näemme sillä tässä lähdössä hyvät voittosaumat. Santtu Raitala on taktisten kuvioiden mestari, ja ilman muuta hän on ohjissa plussaa, vaikka myös edellinen ohjastaja Henri Bollström on taitava. Raitala on ajanut tammaa pari kertaa aiemminkin. Meidän papereissamme Kukkarosuon Veera on ehdottomasti tämän illan kiinnostavin pelihevonen.

Myös numerolle 14 PIHLAJAN HILIMA annamme 20% voittosaumat. Se on esittänyt viime starteissaan jatkuvasti hyvää kuntoa, mutta ei sekään hanakasti lähtöjä voittanut ole. Lisäksi Pihlajan Hilima on ollut parhaimmillaan keulapäästä, joten 40 metrin takamatka tuo omat haasteensa. Pihlajan Hilima on kuitenkin niin nopea, että juoksun mennessä oikein nappiin tamman ei välttämättä tarvitse kierrellä näistäkään asemista kovin paljon. Ainakin siinä tapauksessa Pihlajan Hilima olisi ravilla huippuvaarallinen.

Pelisuosikiksi on kohonnut numero 12 GLITTERI, ja ilman muuta se lukeutuu myös meidän papereissamme suosikkien joukkoon. Eiköhän Jani Suonperä lähde ajamaan juoksuradan paikalta heti eteenpäin. Meidän arviomme Glitterin voitolle on 16%. 3 RONJA MYRSKYNTYTÄR on ravilla paalun todennäköisin menestyjä. Arvio 12%.

Numero 10 PYSTIN VIRKKU on 8% arviolla lähdön kiinnostavin yllättäjäkandidaatti. Toki laukkariski on korkea, mutta muuten viime starttien suoritustaso on ollut sitä luokkaa, että kyllä Pystin Virkku tähän ravilla täysin kilpailukykyinen on. 1 SIREENIN SOINTU arvio 6% ja 6 VIVAKKA arvio 5% tulevat rankingissa seuraavina. 7 SOLISEE teki viime vuonna parhaimmillaan hyviä juoksuja, mutta epäilemme vahvasti, ettei tamma ole vielä parhaimmillaan. Siksi arviomme Soliseen voitolle on vain 4%.

Toto5-2: Vankka luottamus kierroksen pelipankkiin! Toisessa kohteessa meillä on vankka luottamus kierroksen suurimpaan pelipankkiin numeroon 6 FIORI. Ruunan kilpailu-uran statistiikka on todella komea, sillä kaksitoista kilpailua on tuonut yhdeksän voittoa sekä yhden kakkossijan. Tuo uran toistaiseksi ainoa kakkossija tuli tämän kauden avauksesta Kouvolassa kaksi ja puoli viikkoa sitten. Siinä Lumi-Pete vyöryi lopussa edelle, mutta Fiorin suoritus kymmenen kuukauden tauko huomioiden oli kyllä mallikas. Tosin, ravi ei ollut parasta mahdollista.

Valmentaja Aimo Vuorisalo raportoi kuitenkin IS Ravien sivuilla Fiorin ottaneen startin oikealla tavalla, ja koska terveysongelmien vuoksi ennen viime starttia alla ei ollut mitään reipasvauhtisia treenejä, pitäisi Fiorin olla nyt vielä selvästi viime kertaa parempi. Kyllä Vuorisalokin aika suoraan kertoi kommenteissa odottavansa tänään voittoa. Fiori on nopea avaaja, ja mikäli ruunan ravi pysyy edes jollain lailla kasassa, niin ei sen kyllä pitäisi keulasta tätä lähtöä hävitä. Kyllä Fiorin voittosaumojen täytyy olla vähintään tasolla kaksi kertaa kolmesta, ja arviolla 67% kierroksen selvästi todennäköisin voittaja on hyvä suosikkivarma.

Suosikin jälkeen tulee sitten todella tasaista. Kautensa kolmella totosijalla aloittanut 9 HETIMITE on pelattu selväksi kakkossuosikiksi, mutta meidän papereissamme ruuna on vain niukka kakkosrankkaus. Mikäli Fiori hallitsee odotetusti tapahtumia keulasta, niin juoksupaikat kärjen tuntumassa voivat olla arvokkaita. Vastaavasti Hetimiten juoksusta voi tulla puolihaastava. Meidän arviomme Hetimiten voitolle on vain 7%. Kokeilemme siitä paripelissä ohipeliä neljän paaluhevosen voimin.

Numero 5 KOKARDI suoritti Vermossa täysin hyväksyttävän kauden avauksen. Varmasti tauon jälkeinen startti vei hevosta selvästi eteenpäin, ja ohjastajan vaihtuminen valmentajasta Jarmo Saarelaan on todella merkittävä. Kannattaa muistaa, että Kokardi pystyy kaiken ollessa kohdallaan täysipainoiseen suoritukseen tarpeen vaatiessa johtavan rinnaltakin. 3 YPÄJÄ NORPPA on keskittynyt koko alkukauden näihin Nousijadivisioonan lähtöihin, joissa on suorittanut tasaisen positiivisesti, vaikkei ravi ole aina ollut kovinkaan kaunista katseltavaa. Tähän porukkaan Ypäjä Norppa on suosikin jälkeen täysin kilpailukykyinen. 1 KULTAPOSTI tekee nyt toisen starttinsa Teuvo Nikulaisen treenistä, ja onnistumisia on varmasti lähiaikoina luvassa. Ehkä jo nyt? 7 TOMIN TOIVO ei saanut kuukausi sitten Seinäjoella mahdollisuutta 2. sisältä. Mikäli ruuna pääsee 2. tai 3. sisälle, on totosijaan täydet mahdollisuudet. 12 FUEGO omaa tähän lähtöön kovan moottorin, mutta iskukyky on vielä arvoitus. Niinpä keskitymme siis paripelissä paalun hevosiin.

Skyfall Shine, Spike’s Star, Adrasthee ja Fiori Teivossa 2023 Totomaatti-lähtöjen voittoon. Onnittelut taustavoimille!

Vihjepalvelu Totomaatin asiakkaana saat vahvan edun valtavirtaan. Aktiivinen raviseuranta, ammattilaisten analyysi ja tiivis yhteydenpito ohjastajiin ja valmentajiin toimiva resepti jo yli 30 vuoden ajan. Lähde mukaan!

 

Skyfall Shine / Hannu Torvinen Teivossa 31.10.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Spike’s Star / Joni-Petteri Irri Teivossa 25.7.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Adrasthee / Hannu Torvinen Teivossa 2.5.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Fiori / Jukka Torvinen Teivossa 14.2.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

 

 


TAKAISIN