MORRIS (121) *****Skrälli alkaneen kesäkauden kuumin ideavarma!

VERMO 14.6.2023
Vihjaajamme oli ilmiliekeissä Vermossa, kun läpivarmamme MORRIS (121) *****!Skrälli jyräsi varmaan voittoon toiselta ilman vetoapua huikean hienon esityksen päätteeksi! Arvio 15% – T65 4,60%.

VERMO 14.6.2023 *****SkrälliT65 325,20 euroa!
MORRIS (121) *****Skrälli => kk 21,70 (50%)
FRANSELMI **** – Varjosi kk 179,04 (5%)

Aivan jäätävä ideavarma:
MORRIS (121) *****Skrälli | arvio 15% | T65 4,60%

Katso oheinen video, fiilistellään vielä kerran!

Tsekkaa Vermon 9. lähtö täältä >>>

TUKIPILARINA KOVAN LUOKAN JYMYPOMMI-IDEA

T65-6 / 5 MORRIS

Vermon Toto65-kierroksella pelaamme jälleen kerran valtavirtaa vastaan ja nostamme tukipilariksi todella kovan luokan jymypommi-idean. Päätöskohteessa numero 5 MORRIS on mielestämme 15% arviolla yksi suosikin kovimmista haastajista, ja itse asiassa ori on jopa marginaalinen kakkosrankkimme. Kun kuitenkin peliosuus ainakin vihjeidentekohetkellä on vain minimaaliset 2%, niin näemme tässä iskun paikan.

Vaikka tämä kausi ei ole tuonut Morrikselle vielä yhtään voittoa, on suorituksissa ollut tosi paljon hyvääkin. Talvibalanssissa tuli vielä pari laukkaakin, mutta viimeisimmissä kilpailuissa kesäbalanssilla laukkoja ei ole enää tullut. On syytä muistaa, että Seinäjoella 22. päivä huhtikuuta Morris hangoitteli johtopaikalta hyvin niinkin kovaa hevosta kuin Global Bewarea vastaan. Muut hävisivät tälle kaksikolle selvästi. Forssassa 29. päivä huhtikuuta Morris kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle 1500 jäljellä ja oli ihan hyvä neljäs. Viimeksi Lahdessa juoksu meni täysin vihkoon. Jossiteltavaa jäi paljon, ja olemuskin miellytti. Myös Kari Savolaisen mielestä Morris olisi pärjännyt Lahdessa toisenlaisella taktiikalla.

Me luemme tätä lähtöä Savolaisen kanssa samalla tavalla, eli todennäköisin juoksupaikka on johtavan rinnalla, ja sinne pitäisi päästä suhteellisen suosiolla. Toki kyseiseltä juoksupaikalta ei ole helppo voittaa tämän tason lähtöjä, mutta Morriksen pitäisi olla vieläkin paremmassa kunnossa kuin Forssan Pronssidivisioonakarsinnan nelossijassaan, ja niin me kuin Savolainen olemme mahdollisuuksien suhteen varsin toiveikkaita. Ja ovat nämä Pronssidivisioonan lähdöt usein vielä tämänkertaista kovempiakin. On syytä muistaa, että Morris on parhaimmillaan tosi väkivahva hevonen. Hyppäämme siis Morriksen kelkkaan ja lähdemme tavoittelemaan kunnon tiliä.

Kari Savolainen

L9/5 MORRIS: ”Olen paljon toiveikkaampi mitä prossat antaa ymmärtää. Pitempi matka sopisi kyllä paremmin. Jos tuntuu alussa letkeän hyvälle, yritän vähän patistaa matkaan, niin se kuolemanpaikka olisi nopeammin saatavissa. Siitä varmaan ajan, kun paririvi niin nopeasti muodostuu, ettei sieltä tilaa löydy. Olisi mielestäni pärjännyt jo Lahdessa toisenlaisella taktiikalla. Hevonen on hyvässä kunnossa.”

APUVARMA

T65-2 / 13 FRANSELMI

Toinenkin hyvä ideavarma on kuitenkin tarjolla. Sellainen löytyy toisesta kohteesta, missä niukka ykkösrankkimme 13 FRANSELMI on jäämässä selvästi 21% arviotamme vähemmän pelatuksi. Franselmi on laukannut kauden jokaisessa neljässä kilpailussaan, mutta ihan niin epävarma tamma ei sentään ole. Korkeimmillaan laukkariski on heti alussa, ja säännöllisen starttirytmin myötä alun ylimääräinen energia on erittäin todennäköisesti pienenemään päin, mikä helpottaa ravilla matkaan pääsemistä. Valmentaja Juha-Pekka Vilkmankin korosti, ettei Franselmi ole mikään laukkuri, vaikka taulussa on paljon laukkoja.

Franselmi on kilpaillut taukonsa jälkeen kahdesti ja on tehnyt molemmissa laukkojensa jälkeen oikein positiiviset suoritukset. Esimerkiksi toissakertaisessa kakkossijassa viimeiset 1700 metriä sujuivat 25,3-vauhdilla. Vilkman vahvisti viimeistelyjen sujuneen hyvin, joten valmentajakin uskoo suojattinsa nousevan ravilla aivan kärkeen. Franselmi on vahva tamma, jolla voi tarpeen vaatiessa lähteä jo ajoissa reissuun. Kun kapasiteetiltaan ylivoimaisesti kovin vastustaja Novan Varjolilja ei ole vielä parhaimmillaan, niin näemme Franselmilla hyvät saumat jyrätä ravilla tämän lähdön voittoon 40 metrin takamatkasta huolimatta. Franselmi maistuu pelimielessä vahvasti ja se toimii Pienessä systeemissä kolmantena tukipilarina. Franselmi ja Morris ovat siis molemmat oikein kiinnostavia ideavarmavaihtoehtoja.

Juha-Pekka Vilkman

L5/13 FRANSELMI: ”Viimeistelyt sujuneet hyvin ja vire vaikuttaa toukokuun startteihin nähden samalle eli kaikki ok, ei mitään takapakkeja. Ei ole mielestäni mikään laukkuri, vaikka laukkoja on taulussa paljon. Kunhan ensimmäiset 100 metriä selvittää, niin sitten uskon ettei laukkaa. Jos ei laukalla tasoitusta muille anna, luotan kyllä voittotaistoon nousuun.”


TAKAISIN