Rankasti alipelatut kanuunavarmat!

Vapassi, Armani Press, Noble Ale, Chasing Highs, Run Runaway, Hissun Feeniks, Zola Beat… vahva etu valtavirtaan!

Totomaatti vihjaa automaattisesti päivän kotimaiset pääravit maanantaista lauantaihin. Sunnuntain ravien kohdalla vihjepäätökset tehdään tarjonnan maistuvuuden mukaan.

Vihjepalvelu Totomaatin asiakkaana saat vahvan edun valtavirtaan. Ammattilaisten analyysi, kattava raviseuranta ja aktiivinen yhteydenpito hevosten taustavoimiin toimiva menestysresepti jo yli 30 vuoden ajan. Valitse Totomaatti.

TURKU 26.9.2023
MIDAS ***Skrälli – Lammin Matias kk 7,23 (50%)
VAPASSI (24) **** voitti lähtönsä
EAST WARD (17) *** voitti lähtönsä
***Toto5 Peruspeli 42 e => lunastus 643,50 euroa!
***Toto5 Porukkasysteemi 122,40 e => lunastus 321,70 euroa!
***Toto5 panostukset 186 e => lunastukset 965,20 euroa!

Maistuva alipelattu kanuunavarma:
VAPASSI (24) **** | arvio 40% | T5 33,23%

Toto5-5: Vapassi on systeemien luottohevosemme! Systeemiemme luottohevonen löytyy päätöskohteesta. Vaikka numerolla 5 VAPASSI on toki konkreettinen laukkariski, niin silti ruuna on mielestämme koko kierroksen todennäköisin voittaja. Sen verran jykevässä iskussa Hannu Hietasen suojatti kilpailee. Meidän arviomme Vapassin voitolle on 40%.

Vaikka viime starteista ei ole tullut edes totosijoja, on kunto huipussaan. Vermon KylmäveriCupin finaalissa 2. päivä syyskuuta Vapassi laukkasi viidenneltä sijalta 1600 metriä ennen maalia ja putosi hännille, mutta kiri vielä hienosti neljänneksi. Forssan Pilvenmäki Specialin karsintalähdössä Vapassi ei löytänyt 2. sisältä vapaata kiriväylää ja joutui tyytymään täysissä voimissa neljänteen sijaan. Finaalissa Vapassi laukkasi lyhyesti lähdössä, mutta kamppaili silti tiukasti kärkisijoista laukatessaan loppusuoralla uudelleen. Heti lähtötilanne on kriittinen, mutta kunhan vain laukat eivät pilaa juoksua, on Vapassi tukevasti kiinni voitossa. Hannu Hietanen vahvisti meille vielä tänään Vapassin tuntuneen viime startin jälkeen treeneissä täysin normaalilta.

Hannu Hietanen

L8/5 VAPASSI: ”Asiallisessa vireessä hevonen kilpailee ja tuntuu muutenkin normaalilta. Pikkasen se ryntää alussa. Päästään kuitenkin volttaamaan ulkoringillä. Kovaa ruuna lähtee joka tapauksessa ja uskoisin, että ravia. Katsotaan taktiikkaa tilanteen mukaan. Ei tämä ole hirveän tarkka juoksusta.”

TORNIO 24.9.2023
****Toto5 Pieni systeemi 42 e => lunastus 457,60 euroa!
****Toto5 Peruspeli 51,8 e => lunastus 274,50 euroa!
****Toto5 panostukset 173,8 e => lunastukset 800,70 euroa!

Rankasti alipelattu näkemysvarma:
ARMANI PRESS | arvio 28% | T4 17,84%
Maistuva aliarvostettu apuvarma:
NOBLE ALE | arvio 31% | T4 19,68%

Toto4-1: Ennakoimme reipashenkistä avausta! … Lähdön maistuvin 6 NOBLE ALE oli elokuussa Kaukosessa suosikkina johtavan rinnalta kelpo kolmas ja toissakerralla Torniossa se jäi voimat tallella pussiin. Viimeksi Rovaniemellä parijonosta vajaa kierroksen mittainen kiri rehdisti perille saakka punnertaen. Victor Björkroth ohjastaa uransa ylivoimaisesti parasta kautta. Vuonna 2023 yhteensä 175 starttia totosijoin 22-23-13 ja rahaa 58.328 euroa. Ennakoimme sisäpuolelta starttaavien toimesta räväkkää kiihdytystä, ja itseluottamusta uhkuva kuski osaa varmasti tehdä oikeat taktiset ratkaisut. Arvio 31%.

Toto4-3: Maistuva näkemysvarma! 6 ARMANI PRESS on umpirehti suorittaja. Vuonna 2020 14/25 totosijaa ja yli 21.000 euron tili. Vuonna 2021 19/25 totosijaa ja yli 26.000 euron tili. Toukokuussa 2022 Erkki Paason suojatti palasi sairastauon jälkeen radoille, ja vaikka merkkejä paremmasta nähtiin jo aikaisemminkin, todellisen huippukunnon esiin saamisessa meni pari kuukautta. Tämän jälkeen ruuna oli pidemmän aikaa valtavan hyvä, ja vuoden 2022 statistiikka lopulta 25 starttiin totosijat 7-2-6 ja yli 17.000 euron tili. Tämän vuoden alku oli taas vaikeampaa, ja taulu pääsi pelikuntoon, huhtikuinen Oulun voitto 45,3-kertoimisena yllättäjänä ja toukokuinen Number Onen 7.500 euron tilin tuonut kakkossija palauttivat pelaajien mieleen, kuinka hyvästä hevosesta on kyse. Viime starteissa ruuna on taas uhkunut vahvaa nousuvirettä, ja juuri tänään on iskun paikka, aggressiivista kannanottoa kehiin. Maistuva näkemyssuosikki ja läpivarma. Arvio 28%.

JYVÄSKYLÄ 21.9.2023
Loistava ”keulaan ja kukat” kanuunavarma:
CHASING HIGHS (36) **** | arvio 27% | T5 20,13%

Toto5-5: Päätöskohteesta löytyy kierroksen avainhevonen. Lyödään rohkeasti läpivarmaksi! Pelimielessä oikein kiinnostava tapaus on 2 CHASING HIGHS, joka pääsee poisjäännin myötä kiihdyttämään ykkösradalta. Tamma palasi pitkältä yhdeksän kuukauden tauolta viimeksi. Esa Holopainen satsasi rajusti alkuun, mutta johtopaikka ei ollut tarjolla. Alun valjakko kiersi kolmatta rataa päätyen sitten toisen radan vetojuhdaksi. Avaus oli 11-vauhtinen. Vaikka hevonen jäi kahdeksanneksi, ei se luovuttanut kokonaan missään vaiheessa. Ihan rehdisti Chasing Highs tuli perille. Startti vei tammaa taatusti eteenpäin. Luvassa lienee juoksu mielipaikalla keulassa. Mikäli vauhti ei alussa täysin karkaa käsistä, on Chasing Highs tosi vaikea ohitettava. Koko matkan johtoon on kelpo sauma. Keskustelimme hevosesta eilen Anne Takapuron kanssa. Lähtökohtaisesti oikein positiivisin miettein oli valmentajakin. Hiukan pitkä tauko ja vasta yksi alla oleva startti mietityttivät (kts. komm.). Me hyökkäämme jo tässä kohtaa! Voittoarviomme 27%.

Anne Takapuro

L8/2 CHASING HIGHS: ”Tamma palasi viimeksi pitkältä tauolta ja sai aika rankan reissun. Avaus oli raaka ja juoksu meni raskaaksi. Ei suoritusta pysty yhtään moittimaan. Kovaa ajoa ei ollut alla ja startti vei hevosta varmasti eteenpäin. Poisjäännin myötä lähtörata on ykkönen, mikä sopii meille oikein hyvin. Eiköhän keulataktiikka ole selviö. Jos tamma alkaa olla normaalissa iskussa, pitäisi sen suorittaa jo aika hyvin. Toki alla on pitkä tauko ja treenisysteemiä hieman muutettiin, joten pikku varaus vielä. Vaatiiko hevonen vielä yhden kilpailun alle. Pystyy se kyllä voittamaan nytkin. Luokka on kova näihin lähtöihin. Sen viime kausi osoitti.”

MIKKELI 18.9.2023
Rankasti alipelattu kanuunavarma:
RUN RUNAWAY (43) **** | arvio 33% | T5 21,87%

Toto5-2: Maistuva näkemysvarma! Kierroksen pääideaksi kohoava 3 RUN RUNAWAY on ottanut urallaan 8/20 ykkössijaa, ja Timo Kukkosen suojatilla on tänäänkin merkittävästi alustavaa pelikannatusta paremmat mahdollisuudet voittoon. Tämä kausi käynnistyi Kuopiossa 29.6. Cartivet Meeting -karsinnassa tasaisen reippaan matkavauhdin päätteeksi varmaan tyyliin irronneella keulavoitolla. Joensuussa 6.7. takarivistä matkaan ja asemat 5. ulkona. Ruuna hyökkäsi viimeisellä takasuoralla kirikaistoille, ja tuli hyvällä tyylillä perille saakka. Kuopiossa 8.8. Cartivet Meeting -finaalissa ulkoa satsattiin alkuun, mutta ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä kärjen rinnalta tuli laukka, joka pilasi pelin. Mikkelissä 27.8. taas ulkoa matkaan, ja alussa oli pakotettava taustalle. Viimeisen takasuoran alussa hyökkäykseen, ja rehdisti ruuna tälläkin kerralla punnersi kirinsä loppuun saakka. Kunto on siis kohdallaan ja kapasiteettinsa puolesta Run Runaway on ehdottomasti lähdön parhaimmistoa, ellei jopa paras. Se avaa auton takaa kovaa, varman keulajuoksun puolesta emme julista, mutta tällä kerralla asemat löytyvät läheltä kärkeä. 1 BOOGEYMANSIN avaa myös kovaa, mutta saattaa sitten jäädä keulassa painamaan. Mikäli se pystyy puolustamaan keulat, ja keulasta ajetaan, peli ei automaattisesti vedä perille saakka. Kun kyseessä on karsinta, ja finaali ajetaan tänään ravien viimeisenä lähtönä, taktisissa pohdinnoissa Boogeymansinin kohdalla saatetaan päätyä yllättäen myös selkäjuoksuun, jolloin Run Runaway olisi keulapaikan suhteen vahvoilla. Kukkonen kommentoi (7 oikein) suojattiaan startin alla positiiviseen tapaan, ja ilmoittaa selkeästi, että karsinta ajetaan aktiivisesti. Vahvan kannanoton siivittämä todella maistuva näkemyssuosikki. Arvio 33%.

ROVANIEMI 17.9.2023
Rankasti alipelattu kanuunavarma:
HISSUN FEENIKS | arvio 40% | T4 24,06%

Toto4-3: Ensimmäinen vahva kannanotto! 9 HISSUN FEENIKS debytoi Kouvolassa kuninkuuskisassa jäätävällä tavalla oltuaan niin tapahtumarikkaan päätösmatkan kuin kokonaiskisankin kakkonen Parvelan Retun takana. Laukat ovat olleet pinnassa ja riski väärälle askellajille sortumisessa on tänäänkin suuri, fyysinen kunto on kuitenkin kohdallaan ja juostava keskipitkä matka suosii. Mikäli ori suorittaa kykyjensä edellyttämällä tasolla ja laukkaa esimerkiksi vain kertaalleen, sen että täytyy olla vahvasti voitossa kiinni. Hieman sekavaan kuntoon päässyt taulu ei houkuttele pelaajia liikaa, maltillinen peliosuus ei kuvasta suosikin todellisia mahdollisuuksia. Mitä enemmän tätä lähtöä analysoi, sitä varmempia olemme näkemyksestämme. Arvio 40%. Alustava 6.7k vaihtoon 23%.

Vahva apuvarma:
REVINCE | arvio 45% | T4 35,35%

Toto4-1: Suosikki voittanee ravatessaan! 5 REVINCE on kategorian ”kyvykäs mutta epävarma” -hevosia. Viime vuonna 6/6 startissa laukkamerkintä, eikä menestystä. Tänä vuonna 6/12 startissa ravi on maistunut, näistä peräti 5/6 voittoa, sekä haastavista asemista vahvalla suorituksella irronnut nelossija. Mikäli palaset loksahtavat kohdalleen ja hevonen varmistuu, se tulee nousemaan rivakasti sarjoissa. Lähtöpaikka on haastava ja laukkariski konkreettinen, silti maistuva suosikki. Arvio 45%.

13 LE WILDGRITTER teki viimeksi Oulussa Mauri Jaaran ajamana huikean esityksen, tänään Martti Karjalainen palaa rattaille. Ruuna on voittanut lähes puolet starteistaan, mutta hävisi kuitenkin aika lailla selityksittä Torniossa 30.7. ja Kaukosessa 13.8. Revincelle autolähdössä sekä volttilähdössä samalta paalulta. Takamatkalta se on luonnollisesti vielä vaikeampaa. Arvio 21%.

KUOPIO 15.9.2023
Lounasravien rankasti
alipelattu kanuunavarma:
ZOLA BEAT | arvio 47% | T4 32,05%

Toto4-4: Vahva kanuunavarma tarjoaa edun valtavirtaan! 4 ZOLA BEAT on aina ollut hyvän hevosen maineessa, mutta matkan varrella on vastustellutkin ja alkuvuodesta nähtiin paluu 16 kuukauden tauolta. Hevonen oli jo vuonna 2021 antanut positiivisia näyttöjä osaamisestaan, ja tiedossa olikin, että tammassa on selkeästi keskimääräistä enemmän ainesta. Tapa ja tyyli, millä kauden avannut Joensuun 5.2. voitto sitten keulajuoksun päätteeksi irtosi, teki vahvan vaikutuksen. Tammaa vaivanneet jalkaongelmat olivat selkeästi jääneet taakse. Kolmeen seuraavaan starttiin Zola Beat otti kaksi voittoa lisää ja yhden kakkosen tehden radoilta kuukaudessa 8.300 euron tilin, eli sarjat nousivat ryminällä. Tuon jälkeen taas vastusteli ja vireen uudelleen löytyminen otti aikansa, mutta taulussa näkyvissä starteissa tamma on osoittanut kantavansa rahansa ja olevansa taas valmis menestymään. Oulussa 17.7. pelikohteenamme toiminut Zola Beat spurttasi tilaa saatuaan pirteästi, ja Ylivieskassa 29.7. kakkosrahat irtosivat valtaosan matkasta toista rataa ilman vetoapua punnertaen. Teivossa Toto75-lähtö, Jyväskylässä Tammadivisioonakarsinta ja Oulussa Tammadivisioonafinaali, näissä tuoreimmissa kivikoissa koitoksissa on ymmärrettävästi ajettu passiivisesti, ja jossiteltavaa on jäänyt rutkasti. Tänään vastus täysin eri kaliiberia, ja mikäli Tuomas Pakkanen suojattinsa kanssa odotustemme mukaisesti pääsee keulaan, ei siitä ole helppoa ohi ajaa. Aggressiivinen kannanotto hurjan maistuvan suosikin puolesta. Arvio 47%. Alustava 32% (klo 10:55).


TAKAISIN