*****SkrälliT5 1.888,90€!

JOENSUU 4.10.2021
Maistuva *****SkrälliToto5. Toinen kohde kolmella ideavaljakolla. Yksi näistä RAINBOW GIANT. Totomaatin arvio 10% – T5 5,52%. Ohipeli ylikuumasta Handsome Robista. Arvio 33% – T5 44,79%. *****SkrälliToto5 Porukkasysteemi 150 e => lunastus 1.888,90 euroa.

JOENSUU 4.10.2021
CALLELA IKAROS (54) *** – Night Hall kk 20,83 (20%)
*****SkrälliToto5 Porukkasysteemi 150 e => lunastus 1.888,90 euroa!

Toinen kohde kolmella skrällimerkillä
RAINBOW GIANT | Totomaatin arvio 10% | T5 5,52%

Ohipeli ylikuumasta
HANDSOME ROB | Totomaatin arvio 33% | T5 44,79%

Toto5-2: Kolmella hurjan edullisella skrällimerkillä! Toisessa kohteessa otamme vahvasti kantaa valtavirtaa vastaan. Numero 4 HANDSOME ROB on ainakin alustavasti pelattu oikein suureksi suosikiksi. On ruuna meidänkin papereissamme suosikki, mutta kuitenkin arviolla 33% huomattavasti peliosuuttaan maltillisemmalla lukemalla. Ei Handsome Rob kuitenkaan mielestämme mitään ylikylän otteita tähän lähtöön ole esittänyt, eikä ruuna välttämättä nauti tässä keulapaikan suhteen edes kanssakilpailijoiden kunnioitusta. Pelaammekin kokonaan ohi ylipelatusta suosikista ja nostamme sen sijaan kupongeille kolme hurjan edullista skrällimerkkiä, joita pelikansa tuntuu aliarvostavan törkeällä tavalla. Meidän mielestämme voittaja löytyy tästä skrällikolmikosta 34% todennäköisyydellä, joka on jopa marginaalisesti suurempi lukema kuin arviomme lähdön suosikille. Ainakaan alustavasti tätä ideakolmikkoamme ei ole pelattu yhteensä kuin noin kymmenen prosenttia.

Meidän papereissamme kakkosrankiksi kohoaa 17% arviolla numero 11 JONTTE JUNIOR, jonka nostamme myös vahvan panostuksen pelikohteeksi. Toki ruunan kuukauden takainen suoritus Joensuussa oli iso pettymys, mutta nyt kyllä yhteen huonoon starttiin on ylireagoitu, sillä ennen sitä alla oli mallikasta menoa. Esimerkiksi toissakerralla Kuopiossa Jontte Junior jyräsi valmentajansa ajamana oikein varmaan voittoon 2. radalta ilman selkää, eikä pelisuosikki Murder Mike saanut mitään mahdollisuutta ohitukseen. Myös molemmat Joensuun heinäkuun kaksarisijoitukset tulivat mallikkailla suorituksilla, näistä Santtu Raitalan ajama kakkossija jopa Toto75-lähdöstä.

Valmentaja Timo Holopaisella oli vahva oletus siitä, että viime kerran heikko suoritus johtui aineenvaihduntaongelmista, kun heinät olivat vaihtuneet vähän ennen starttia. Hiitillä Jontte Junior oli ollut hyvä, ja kyllä Holopaisen lähtökohtainen ajatus on, että hevosen pitäisi jatkaa viime kerran floppistartista huolimatta edelleen normaalivireessä. Jontte Junior on kaiken ollessa kohdallaan oikein vahva lopuntulija. Mikäli matkalla pidetään yhtään tempoa, näemme Jontte Juniorilla normaalina hyvät saumat kiriä Joensuun pitkällä loppusuoralla aivan kärkeen. Jontte Junior oli hetken aikaa vahvasti harkinnassa ideavarmaksikin, mutta kun lähdöstä löytyy myös kaksi muuta todella aliarvostettua ideahevosta, päädyimme lopulta toisenlaiseen pelilliseen ratkaisuun.

Numero 1 RAINBOW GIANT ei ollut kuukausi sitten Teivossa tasollaan. Tätä edeltäneissä kilpailuissa juoksunkulut eivät ole kuitenkaan oikein onnistuneet, ja hevosesta on jäänyt jatkuvasti sijoituksia parempi kuva. 7 oikein –lehdessä esillä olleiden valmentajakommenttien mukaan hevosen tilanne vaikuttaa nyt paremmalta kuin viime starteissa. Mikäli näin on myös todellisuudessa, on Rainbow Giant näistä asetelmista oikein kiinnostava tapaus. Arviomme 10% ei ole missään tapauksessa ainakaan liian korkea, mikäli ruuna kilpailee tasollaan. Kolmas skrällimerkkimme on numero 6 FREE FROM FINES. Se on nopea avaaja, jolla uskomme Pekka Vehviläisen ajavan lähtökohtaisesti keulasta. Ei juoksupaikka Handsome Robin takanakaan olisi toki lainkaan huono. Free From Fines on jäämässä täysin pelaamattomaksi, mutta meidän arviomme ruunalle on 7%. Handsome Robin ohella muita perushevosia, jotka eivät päädy kupongillemme asti ovat 9 FIGHT BACK 15% arviolla ja 7 SPECIAL POINT 10% arviolla.

Timo Holopainen

L5/11 JONTTE JUNIOR: ”Viime startissa ravi hajosi kirivaiheessa pahoin, eikä hevonen ollut lainkaan sellainen kuin edellisiin kilpailuihin. Heinät olivat vaihtuneet ennen starttia ja hevonen rahkasi startissa kovasti, joten epäilen, että ruunalla oli aineenvaihduntaongelmia. Nyt alla on kuukauden starttiväli, ja treenien perusteella vireen pitäisi olla edelleen kohdallaan, sillä Jontte Junior oli hiitilläkin hyvä. Lähtö on tasokas, mutta näkisin, että meilläkin on saumamme. On mielenkiintoista lähteä tätä lähtöä ajamaan. Reipasvauhtinen juoksu olisi ilman muuta eduksi.”

Toto5-5: Viidellä merkillä, joista Callela Ikaros on pelikohdepuolen nosto! Päätöskohteen pelaamme kaikilla lapuilla viidellä merkillä. Rankingin ykköseksi kohoaa vahvassa vireessä kilpaileva numero 9 MR DEAUVILLE. Se voitti tiistaisen Kuopion välistarttinsa vahvalla suorituksella johtavan rinnalta. Laukkoja on kuitenkin tullut jonkin verran, joten kuskin vaihtuminen uuteen voi olla riskitekijä. Arvio 26%. Numero 4 CALLELA IKAROS on pelikohdepuolen nostomme, sillä ruuna on kakkosrankkimme 21% arviolla. Kuukausi sitten Kajaanissa keulasta ajaminen toi huonon lopputuloksen, mutta sitä ennen alla oli oikein lupaavia suorituksia. Veriarvoista löytyi kuitenkin viime startin jälkeen sanomista, joten sen startin saa unohtaa. Ruunan pitäisi taas palata edellisten starttien tasolle, ja silloin voittokin on juoksun luontuessa mahdollinen.


TAKAISIN