****T5 1.441,00€!

TEIVO 20.2.2024
Maistuva kanuunavarma HURMAN VIESKER (18) **** jyräsi voittoon. MICKEY MATCH (54) **** alipelattu apuvarma. ****Toto5 Porukkasysteemi 96€ => 1.441,00€!

TEIVO 20.2.2024
HURMAN VIESKER (18) **** => kk 5,73 (35%)
MICKEY MATCH (54) **** => kk 6,42 (35%)
****Toto5 Porukkasysteemi 96€ => 1.441,00€!

Maistuva kanuunavarma:
HURMAN VIESKER (18) **** 40% – T5 34,67%

Alipelatut apuvarmat:
MICKEY MATCH (54) **** 28% – T5 15,39%
IMPRESARIO 60% – T5 50,36%

Toto5-1: Näkemyssuosikilla liikkeelle! Lähdemme Teivon Toto5-pelissä liikkeelle näkemyssuosikilla. Numero 13 HURMAN VIESKER on ainakin alustavassa pelijakaumassa vasta avauskohteen kakkossuosikki, mutta meidän papereissamme ruuna on 40% arviolla selkeä ykkösrankkaus ja jopa koko kierroksen toiseksi todennäköisin voittaja.

Hurman Vieskerille on todella harvinaista, että se ravilla jää ulos kolmen parhaan joukosta. Näin tapahtui kuitenkin lauantaina Kuopiossa, missä Hurman Viesker pysyi koko matkan hännillä ja jäi kymmenenneksi. Asemat olivat vaikeat ja lähtö oli kovatasoinen, mutta ei parasta potkua muutenkaan nähty, sillä Hurman Viesker kulki kirikierroksen vain 25,8-vauhdilla. Valmentaja Kyösti Salojensaaren mukaan ohjastaja Esa Holopainen ei kuitenkaan moittinut hevosta ja hevonen myös palautui reissusta hyvin, joten eiköhän nyt taas nähdä ruunan oikeaa osaamista. Viimeksi asetelmat olivat tosiaan niin vaikeat, että ehkä Hurman Vieskerkään ei siksi intoutunut normaalin vahvaan rynnistykseen.

Nyt vastus on monta pykälää viime kertaa helpompi, ja tällaisessa lähdössä Hurman Vieskerillä voi tehdä jo nopeasti ratkaisuja. Koska Hurman Viesker pääsee lähtemään liikkeelle yksin muiden takaa, sen luulisi käynnistyvän ravilla – ja vaikka ruuna laukkaisikin, niin eiköhän se näistä asemista pudottaisi nopeasti raville. Kannattaa muistaa, että toissakerralla Seinäjoella Hurman Viesker hävisi johtavan rinnalta vain Morisonille ja myös tätä edeltänyt Vermon voitto tuli vahvalla suorituksella johtavan rinnalta. Kyllä Hurman Viesker normaalina on tässä lähdössä 40 metrin takamatkaltakin tukevasti kiinni voitossa, ja ruuna maistuu meille pelimielessä vahvasti.

Sekin on huomioitava, että paalun kovasta kaksikosta 1 AIKA-VASTUS ja 6 VILLIHEILA molemmat ovat parhaimmillaan selkäjuoksulla, joten on mielenkiintoista nähdä, että kumpi kaksikosta lähtee porukkaa vetämään. Kumpikaan ei joka tapauksessa ole mielestämme sellainen hevonen, että tässä voisi lähteä keulasta yrittämään tosissaan karkuun kovalta Hurman Vieskeriltä. Tämäkin suosii Hurman Vieskeriä. Arviomme Aika-Vastukselle on 22% ja Villiheilalle 20%. Viime sijoituksiaan paljon parempi 5 STEFFE on sitten selkeä nelosrankkaus 10% arviolla.

Kyösti Salojensaari

L4/13 HURMAN VIESKER: ”Lauantain kisa meni vähän mönkään, kun ensimmäinen kierros mentiin niin hiljaa ja toinen sitten 23-vauhtia. Kuski ei moittinut hevosta lainkaan. Hyvin ruuna palautui reissusta. Kotiolojen perusteella kaiken pitäisi olla kunnossa. Siinä on paalulla kaksi hyvää hevosta. Jos yksin takamatkalta päästään ravia, odotukset on totosijoille.”

Toto5-2: Mickey Match kiinnostaa – toimii lopulta apuvarmana pikkulapussa! Myös toisessa kohteessa suosikkimme poikkeaa pelikansan suosikista. Me aloitamme rankingin peliprosenteissa vasta kolmanneksi jääneestä numerosta 11 MICKEY MATCH, ja 28% arviolla kyseessä on pelimielessä oikein kiinnostava tapaus. Mickey Match toimii lopulta apuvarmana pikkulapussa ja kohoaa Hurman Vieskerin tavoin pelikohdepuolella neljän tähden iskuksi.

Vaikka Mickey Matchin taulussa ei näy tällä hetkellä voittoa, kilpailee ruuna edelleen hyvällä voittoprosentilla, eikä edellinen voittokaan sen kauempaa ole kuin Kouvolasta 10. päivä joulukuuta. Viimeksi sijoitus jäi vaatimattomaksi. Mickey Match kiersi ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa, minkä jälkeen eteni johtavan rinnalle ja hiillosti hetken keulahevosta. Raskaan reissun jälkeen ruuna väsyi jo viimeisen takasuoran lopussa. Valmentaja Juho Ihamuotila ihmetteli suoritusta, sillä ei ruuna hänen mielestään juoksunkulusta huolimatta olisi saanut tuolla tavoin taipua. Treeneissä Mickey Match on tuntunut tosi hyvältä, ja kyllä molemmat tammikuun Vermon kakkossijat tulivat sen tason suorituksilla, joilla pitäisi otella tässä lähdössä aivan kärjessä. Siitäkin huolimatta, että viime kerran taipumisen jälkeen tänään ei todennäköisesti olla liikkeellä mitenkään yltiöaggressiivisella taktiikalla. Joka tapauksessa me aloitamme rankingin Mickey Matchista.

Numero 10 KNOWS MANA tulee sitten 26% arviolla aivan edellisen kannoilla. Ruuna on todellakin löytänyt Henry Kuusiston käsissä itsensä, ja alla on jo kuusi peräkkäistä totosijaa. Näistä neljä on voittoja. Knows Mana on nopea hevonen, jolle sopii niin keula- kuin selkäjuoksu. Takarivistä huolimatta edes keulajuoksu ei ole kokonaan poissuljettu, koska edestä lähtee nopea Emily Quackfaster. Joka tapauksessa juoksun luontuessa Knows Mana on tiukka voitontavoittelija.

Lähdön selväksi pelisuosikiksi on kohonnut numero 1 MYTHOS, mutta meidän papereissamme se on vasta kolmas A-hevonen 23% arviolla. Alla on toki mainio voittojuoksu, sillä Mythos nousi Lahden Nousijadivisioonakarsinnassa 2. sisältä johtavan rinnalle kierros ennen maalia ja punnersi lopussa ykköseksi ohi keulassa juosseesta Rullebackens Göstasta. Meidän papereissamme Mickey Match ja Knows Mana ovat kuitenkin hevosina Rullebackens Göstaa parempia. Lisäksi emme pidä Mythoksen keulapaikan pitämistä salettina. Mikäli Emily Quackfasterilla panostetaan tosissaan lähtöön, ei Mythos pysty sitä välttämättä torjumaan. Lähtöön satsaaminen ykkösradalta voi tuoda myös alkulaukan riskin. Toki Mythoksen koko matkan johto on yksi varteenotettavista vaihtoehdoista, mutta ei ruunan voitto meidän mielestämme keulastakaan saletissa olisi, ja meidän luottomme Jyrki Tammimetsän suojattiin ei siis tänään ole yhtä vankka kuin suurella yleisöllä, vaikka ruuna myös meidän papereissamme yksi A-hevosista onkin. Kyllä Mythos Peruspeliin ja Porukkasysteemiin mahtuu, mutta millään tavoin ruuna ei ole meille tänään toivevoittaja.

Numero 5 MICO MICK on niin tarkka juoksusta, että se onnistuu harvoin, mutta kuntonsa puolesta ruuna on tähän lähtöön nappireissulla ilman muuta potentiaalinen voittaja. Arviolla 11% Mico Mick on selkeä nelosrankkaus ja mahtuu neljäntenä mukaan Peruspeliin. Porukkasysteemiin rastaamme kaikki henkihevosemme. 3 EMILY QUACKFASTER on nopea avaaja, jolla on hyvät saumat juosta joko keulassa tai 2. sisällä. Mikään varsinainen voittajatyyppi Emily Quackfaster ei kuitenkaan ole. Arvio 4%. 8 FIGARO BRICK on hakenut parasta virettään, mutta kyllä ruuna tässä lähdössä kuitenkin revitykseen kuuluu. Mobiilihepan tallikommenttien mukaan kunto on nousussa. Arvio 3%.

Juho Ihamuotila

L5/11 MICKEY MATCH: ”Ei taipuminen viimeksi mennyt täysin juoksunkulun piikkiin. Vähän erikoinen oli suoritus, kun hevonen taipui noinkin pahoin. Ei tuohon ole selkeää selitystä keksitty. Ruuna on ollut treeneissä tosi hyvä ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Jos hevonen on taas normaali, ihan hyvät odotukset. Tällä kertaa ajettaneen takaa ainakin jonkun matkaa.”

 

Skyfall Shine, Spike’s Star, Adrasthee ja Fiori Teivossa 2023 Totomaatti-lähtöjen voittoon. Onnittelut taustavoimille!

Vihjepalvelu Totomaatin asiakkaana saat vahvan edun valtavirtaan. Aktiivinen raviseuranta, ammattilaisten analyysi ja tiivis yhteydenpito ohjastajiin ja valmentajiin toimiva resepti jo yli 30 vuoden ajan. Lähde mukaan!

 

Skyfall Shine / Hannu Torvinen Teivossa 31.10.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Spike’s Star / Joni-Petteri Irri Teivossa 25.7.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Adrasthee / Hannu Torvinen Teivossa 2.5.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Fiori / Jukka Torvinen Teivossa 14.2.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

 

 


TAKAISIN