***T5 3.442,00€!

TEIVO 24.10.2023
Rankasti alipelattu kanuunavarma VAPASSI (18) *** luottamuksemme arvoinen. Totomaatin arvio 60% – T5 48,53%. Mozart Match ohipeli-idea. ***Toto5-lunastus 3.442,00 euroa!

TEIVO 24.10.2023
VAPASSI (18) *** voitti lähtönsä
***Toto5 Porukkasysteemi 129,60 e => lunastus 3.442,00 euroa!

Rankasti alipelattu kanuunavarma:
VAPASSI (18) *** | arvio 60% | T5 48,53%

Ohipeli ylipelatusta:
Mozart Match | arvio 18% | T5 25,47%

Toto5-1: Varmalla liikkeelle! Lähdemme liikkeelle heti läpivarmalla. Numero 5 VAPASSI on mielestämme arviolla 60% kierroksen ylivoimaisesti todennäköisin voittaja, ja kun se samalla on kierroksen ykkösrankeistamme myös pelillisesti edullisin, on ruuna meille täysin itsestään selvä varmavalinta. Vapassi on ollut hyvä taulun jokaisessa startissaan, joskin parissa kisassa laukat ovat pilanneet juoksua. Pilvenmäki Specialin finaalissa Vapassi olisi taistellut takamatkaltakin koko lähdön voitosta, mikäli laukat eivät olisi sotkeneet. Turun Voimaeläincupissa keulapaikalta irronnut karsintavoitto tuli todella helppoon tyyliin. Finaalissa ruuna joutui lähtemään liikkeelle 40 metrin takamatkalta, mistä kiri mukavasti neljänneksi ollen paras oman paalunsa hevosista.

Nyt asetelmat ovat 40 metrin takamatkasta huolimatta hyvät, sillä selvästi kovin vastustaja lähtee liikkeelle vieläkin pidemmältä takamatkalta. Lisäksi etupaaluilla on vain kolme hevosta, joista yhdelläkään tuskin on minkäänlaista halukkuutta alkaa urheilla Vapassia vastaan. Vapassilla on kiihdytysvaiheessa lievä laukkariski, mutta mikäli alku sujuu ongelmitta, niin uskomme keulapaikankin olevan suosiolla haettavissa. Keulasta Hannu Hietasen suojatti ei kyllä normaalina häviäisi tätä lähtöä mitenkään, ja muiltakin juoksupaikoilta ruuna on ravia polkiessaan ehdottomasti lähdön todennäköisin voittaja.

Numero 8 SIIRIN SANTTU on väkivahva vääntäjä, mutta Vapassi on sitä nopeampi, eikä Siirin Santun pitäisi normaalitapauksessa millään pystyä kukistamaan Vapassia näin lyhyellä matkalla 20 metriä sen takaa. Kaiken lisäksi suosikkikaksikosta Siirin Santtu on vielä selvästi epävarmempi. Heti lähtötilanne volttilähdössä on ruunalle todella kriittinen, sillä lähetystapa on aiheuttanut ruunalle isoja ongelmia. Nyt lähtöasetelmat ovat kuitenkin parhaat mahdolliset, sillä Siirin Santtu pääsee lähtemään muiden takaa ja saa voltata vain kahden hevosen paalulla koko ajan toisen perässä. Voi hyvin olla, ettei Esa Holopainen edes käännä Siirin Santtua vielä lähtötilanteessa toiselle radalle.

Yhtä kaikki, mikäli molemmat suosikit ravaavat, niin uskomme kyllä vahvasti Vapassin voittoon. Arviomme Siirin Santun voitolle on 25%. Paripelissä kokeilemme ohipeliä pohjaparista, koska kerroin jäänee todella matalaksi, ja pidämme tosiaan Siirin Santun kohdalla laukkariskiä täysin konkreettisena. Kiinnostavin kaksaripari on yksin paalulta liikkeelle pääsevä 1 TATRIINA, joka voisi hyvänä päivänään hyvinkin roikkua Vapassin vanavedessä kaksariin. Tatriina on selkeä kolmosrankkimme 7% arviolla.

Toto5-2: Ohipeli toisesta suosikista! Toisessa kohteessa teemme peliliikkeen valtavirtaa vastaan. Nostamme A-ryhmään neljä hevosta, ja nimenomaan tämä nelikko on myös kerännyt peliä selvästi muita enemmän. Nelikosta numero 4 MOZART MATCH on pelimielessä ylivoimaisesti maistumattomin, sillä meiltä vain 18% voittosaumat saava ruuna on kohonnut toiseksi lähdön kuumista suosikeista noin 35% peliosuudella. Koska kierros vaikuttaa kokonaisuudessaan kohtuullisen selväpiirteiseltä, niin haemme tässä kohteessa lisävääntöä systeemeihin ja pelaamme kokonaan ohi Mozart Matchista.

Painotamme, että kyseessä on ehdottomasti pelitekninen ratkaisu, sillä kyllä Mozart Match kuuluu siis myös meidän papereissamme perushevosten kastiin. Tällä ratkaisulla saamme kuitenkin pelattua Pienen systeemiin vielä euron panoksella, ja ei Mozart Matchin kautta muutenkaan kulje kovin paljon edullisia yhdistelmiä. Mozart Matchin kohdalla on huomattava, että sen viimekertainen Seinäjoen suoritus puolentoista kuukauden tauolta oli tosi vaatimaton, ja vastaavan tason meno ei riitä tässäkään mihinkään, vaikkei vastus laadukas olekaan. Toki mekin uskomme Mozart Matchin startti kropassa parantavan, ja nyt vielä kuski vahvistuu Santtu Raitalaan, mutta ei noin 35% peliosuus kyllä viime startin perusteella ole silti perusteltua.

 

 


TAKAISIN