***T5 30€ => 2.322,60€!
***T5 yht. 4.645,20€!

SEINÄJOKI 29.10.2021
Seinäjoen ***Toto5-kierrokselta harjattiin hurja tili. LEX NICOLAS (57) *** vahva näkemys ja kanuunaidea. HONOR BOOST ja JULIENNE CANE kierroksen muut hienot lunastukset mahdollistaneet potintekijät. Peruspeli 30 e => lunastus 2.322,60 euroa. ***Toto5-kierroksen panostukset 180 e => lunastukset yhteensä 4.645,20 euroa.

SEINÄJOKI 29.10.2021
LEX NICOLAS (57) *** – Fast Hero kk 17,50 (5%)
***Toto5 Peruspeli 30 e => lunastus 2.322,60 euroa!
***Toto5 Suuri systeemi 126 e => lunastus 2.322,60 euroa!
***Toto5 panostus yhteensä 180 e => lunastukset 4.645,20 euroa!

Potintekijät Peruspelissä:
HONOR BOOST | arvio 7% | T5 3,86%
JULIENNE CANE | arvio 8% | T5 7,75%
LEX NICOLAS (57) *** | arvio 15% | T5 12,95%

Toto5-2: Toinen kohde merkkejä porrastaen… 10 HONOR BOOST on tauluaan parempi. Alla on kuukauden paussi. Tässä aika sopivan näköisessä porukassa ruuna voisi olla suht korkeallakin. Arvio 7%.

Toto5-4: Nostetaan ESTHER RICH suosikiksi saakka. Maistuva kaveri mukaan jo kapeimpaan. 5 ESTHER RICH on parantanut jatkuvasti otteitaan. Porin esitys oli tosi hyvä. Tamma kiri hänniltä maalisuoraa tuulispäänä ja ehti vielä kakkoseksi. Hevoselle on tarjottu paljon nättejä reissuja ja se on puhjennut huippukuntoon. Keskustelimme torstai-iltana vielä Matti Matinlaurin kanssa ajatuksista ennen kisaa. Vire on huipussaan ja hyvin odotuksin viivalle lähdetään. Ohjastaja päättää taktiikan. Ykkösrankkaus arviolla 38%.

Matti Matinlauri

L7/5 ESTHER RICH: ”Kaikki on laitettu hevosella kohdilleen. Sen pitäisi olla aika lailla toppikunnossa. Nyt ajetaan tarkoituksella muutama startti tiheämpään. Näillä näkymin jatketaan kengät jalassa. Tamma on mennyt kengillä ihan yhtä hyvin. Kuski tekee taktiset ratkaisut. Kaikki on mallillaan ja odotukset hyvät.”

Jäätävässä iskussa kilpaillut 3 MASTERSTROKE ARIA jää meillä vasta kakkoshevoseksi. Muuttuvia tekijöitä verrattuna edelliskisoihin on muutamia. Valmentaja itse hyppää vaihteeksi rattaille huippuammattilaisten jälkeen. Starttiväliä on reilut kolme viikkoa. Tällä kerralla ei ole myöskään tarkoitus riisua ainakaan kaikkia kenkiä. Enemmän tai vähemmän negatiivista huomioitavaa. Vaikka hevonen on ollut huiman hyvä, ei se tähän kohtaan maistu. Arviomme jää lukemiin 27%.

1 MUCKELYMIMMY on aivan laadukas tapaus. Se oli hyvä Kaustisella. Valjakko oli tosi liki pystyä pitämään keulat nytkin viivalla olevalta 2 JULIANNE CANE, jolle arvio 9%. Johtavan takaa Muckelymimmy tuli lopussa siitä ohi häviten vain Esther Richille. Jos Muckelymimmy onnistuisi puolustamaan johtopaikan, olisi se todella vaarallinen. Nousukuntoa on ollut ilmassa ja selästäkin pussituksen välttäessään olisi tamma vahvoilla. Jari Autio kertoi eilen, että vauhti meni viimeksi niin rajuksi, ettei keulapaikan puolustaminen pidempään ollut mielekästä. Tulevaisuudessa on tarkoitus ajaa tärkeämpiä lähtöjä. Vire on hevosella ollut jo hetken aikaa ihan mukavalla mallilla. Pelikohteeksi toton puolella ja mukaan kaikille T5-kuiteille. Arvio 15%. Julianne Cane kelpuutetaan kolmantena Peruspeliin.

Jari Autio

L7/1 MUCKELYMIMMY: ”Hevonen on ollut jo jonkin aikaa aivan hyvä. Viimeksi vauhti oli niin reipasta, ettei ollut mielekästä enempää kisata piikkipaikasta. Siinä mentiin 200-300 metriä tosi lujaa. Ei nämä ole tämän tärkeimpiä kilpailuja. Muutakin on mielessä horisontissa. Ajellaan nyt lähtöjä, kun kelit on niin passelit.”

Tapani Salojensaari

L7/2 JULIANNE CANE: ”Tämä lähtee reippaasti ja on alkuun satsattava. Tamma on melkeinpä tehnyt parhaat juoksunsa johtopaikalta.”

Toto5-5: Suosikki erottuu. Maukas haastaja mukaan joka kupongille! 8 ENDLESS STORY on hyvä hevonen sarjoihinsa. Oulussa se eteni puolikkaan jälkeen keulaan. Tamma sai tehdä oman juoksunsa ja voitti ajamatta. Toki hiukan huolta lähtöpaikka herättää. Jos juoksu onnistuu edes melko suotuisasti, on voittosarja lähellä jatkumista. Arvio suosikille 55%.

Lähdön pelillisesti kiinnostavin osallistuja on 5 LEX NICOLAS. Alla on nyt muutama tuoreempi startti. Porin loppukiri oli mallikas ja nousuvireestä kielivä. Ori avaa lujaa ja se voi hyvinkin päästä johtopaikalle, mistä on tehnyt parhaita esityksiään. Tässä saatettaisiin jopa kokeilla keulataktiikkaa. Jos niin käy ja vauhdinjaot pysyvät normaaleina, ei voittokaan olisi mahdottomuus. Tavoitimme eilen Tapani Salojensaaren, joka on myös ollut tyytyväinen hevosen kunnon kehitykseen. Ei hän sulkenut pois keulataktiikan mahdollisuutta, mutta mainitsi tämän kirivän kyllä hyvin selästäkin. Mainio haku tähän paikkaan ja pelikohteeksi toton puolella. Arviomme 15%.

Tapani Salojensaari

L8/5 LEX NICOLAS: ”Vähän vaikuttaisi siltä, että ori olisi jälleen nousemassa takaisin tasolleen. Se lähtee suht reippaasti ja koitetaan eteenpäin. Paljon hevonen on juossut johtopaikalla, mutta ei tuo välttämättömyys ole. Kirii se hyvin selästäkin. Selkeintä olisi toki laskea keulasta, jos sinne päästään. Vastusta on, mutta ei voittokaan valtava yllätys olisi.”


TAKAISIN