****T5 30€ => 362,90€!

JYVÄSKYLÄ 18.4.2023
Rankasti alipelattu kanuunavarma FURIOSO WOHLRAB (27) **** voittoon. Totomaatin arvio 40% | T5-peliosuus 25,68%. ****Toto5 Pieni systeemi 30 e => lunastus 362,90 euroa!

JYVÄSKYLÄ 18.4.2023
FURIOSO WOHLRAB (27) **** – Payet kk 3,29 (40%)
VAPRA (60) *** – Villimette kk 25,83 (5%)
PARVELAN RETU (21) **** voitti lähtönsä
****Troikka pelit 78 e => lunastus 215,80 euroa!
****Toto5 Pieni systeemi 30 e => lunastus 362,90 euroa!
****Toto5 Peruspeli 90 e => lunastus 145,10 euroa!
****Toto5 panostukset 271,20 e => lunastus 580,50 euroa!

Rankasti alipelattu kanuunavarma:
FURIOSO WOHLRAB (27) **** | Totomaatin arvio 40% | T5 25,68%

Vahvat painotukset saanut apuvarma:
PARVELAN RETU (21) **** | Totomaatin arvio 45% | T5 41,33%

Toto5-4: Furioso Wohlrab on näkemyssuosikkina maistuva vastavarma suosikille! Neljäs kohde on lämminveristen pitkän matkan tasoitusajo, ja siinä kaksi hevosta on kerännyt peliä merkittävästi muita enemmän. Myös meidän papereissamme tämä kaksikko muodostaa A-ryhmän. Me rankkaamme kuitenkin kaksikon pelikansan kanssa eri järjestykseen, sillä meille 5 FURIOSO WOHLRAB on ykkösrankkaus 40% arviolla ja 12 PAYET kakkosrankkaus 32% arviolla. Näillä arvioin Furioso Wohlrab on hyvä vastavarma lähdön pelisuosikille.

Furioso Wohlrab ei ole koskaan aiemmin kilpaillut pitkällä matkalla, mutta on todella vaikea kuvitella, ettei tämä matka sopisi ruunalle hyvin, sillä kaikki viime kauden kolme voittoa tulivat keskipitkällä yli 2600 metrin matkalla. Näistä viimeisin oli Derby-sarja, missä niinkin kova hevonen kuin Mr Stahl joutui tyytymään kakkossijaan.

Furioso Wohlrab on tehnyt parhaat suorituksensa keulasta, ja lähdön onnistuessa keulaan suosiolla eteneminen vaikuttaa tässä lähdössä täysin selvältä. Furioso Wohlrab ei ole täysin suoritusvarma hevonen, mutta hevosessa on paljon potentiaalia, ja mikäli oriilla on hyvä päivänsä, niin ei sen ohittamisen keulapaikalta pitäisi onnistua edes 40 metrin takamatkalta matkaan lähtevältä ja viime aikoina paljon tätä kovemmissa lähdöissä kilpailleelta Payetilta. Toki Payet on kunnioitettava vastustaja.

Tommi Kylliäisen valmennustalli tavoittelee itse asiassa tästä lähdöstä tiukasti tallipariakin, sillä 2 GAMBINO voi nappilähdöllä saada unelmajuoksun Furioso Wohlrabin takana 2. sisällä. Viimeksi Lahdessa Gambinolle jäi runsaasti käyttämättömiä voimavaroja. Pitkä matka sopii Gambinolle säästöreissulla oikein hyvin. Gambino on kolmosrankkimme 8% arviolla.

Toto5-2: Parvelan Retu ja Evartti aloittavat kautensa – me liputamme Parvelan Retun puolesta! Toinen kohde on urheilullisesti illan herkkupala, kun maamme viime kauden parhaat suomenhevoset 2 PARVELAN RETU ja 4 EVARTTI aloittavat kilpailukautensa. Missään tapauksessa kummaltakaan ei voi odottaa heti huippusuoritusta, mutta sinällään molemmilla on takanaan kokonaisuudessaan hyvin onnistunut talvitreenikausi.

Parvelan Retun valmentaja Petri Laine on kommentoinut, että treenikelit ovat olleet viime aikoina poikkeuksellisen huonoja, mikä on vaikeuttanut starttiin valmistautumista. On kuitenkin syytä noteerata, että Laineen toinen valmennettava Siirin Santtu voitti perjantaina Forssassa kauden avauksensa suorittaen heti täysin normaalitasollaan. Parvelan Retu on ollut aina niin hyvä, että kyllä me siltä ehdottomasti odotamme heti täysipainoista suoritusta, vaikka valmistautuminen ei ole toivotunlaista ollutkaan.

Sekä Parvelan Retu että Evartti kävivät viime viikolla ratahiitillä. Evartilla ajettiin Parvelan Retua vauhdikkaampi hiitti, mutta on silti syytä muistaa, että Parvelan Retu on tavannut olla tauolta Evarttia valmiimpi. Kyllä me lähdemme tästä ajatuksesta liikkeelle nytkin. Mikäli vain Parvelan Retu ei käy lähtötilanteessa ylikierroksilla ja sorru mihinkään ratkaisevan pahaan alkulaukkaan, niin meidän papereissamme se on kyllä suosikki. Evartin kohdalla on muistettava sekin, että vaikka ori on huippukuntoisena todella sitkeä taistelija, niin puolikuntoisena se ei sitä ole, vaan saattaa vähän lepsuilla tiukoissa tilanteissa.

Toki kummankin suosikin kilpailuvireen arvioiminen on melkoista arvailua, mutta aiempien kilpailukausien perusteella Parvelan Retu on meille selkeä suosikki 45% arviolla ja arviomme Evartin voitolle on 25%. Niinpä liputamme peleissä vahvasti Parvelan Retun puolesta. Alkujaan tarkoituksemme oli pelata Toto5-systeemit kahdella läpivarmalla, mutta lopulta päädyimme nostamaan numeron 5 KOSKELAN AKSELI täsmävarmistuksena mukaan Porukkasysteemiin.

Koskelan Akselin kohdalla on huomattava, että se pääsee kohtaamaan kautensa avaavat Parvelan Retun ja Evartin täysin huippukuntoisena, ja tänään vielä etukengät on tarkoitus riisua. Mikäli siis Koskelan Akseli mielii hurjimukset kukistaa, niin nimenomaan tänään se paikka voisi olla. Kyllä Koskelan Akseliinkin pitää suhtautua nykyvireessä ehdottomasti täysin vakavasti, vaikkei se toki kapasiteetiltaan suosikkikaksikon veroinen olekaan. Arviomme Koskelan Akselin voitolle on 21%. 6 ELLIN SISU on sitten erittäin selvä nelosrankkaus 7% arviolla.


TAKAISIN