*****T5 30€ => 764,40€!

LAHTI 2.3.2023
Rankasti alipelattu kanuunavarma GYRO GEARLOOSE (24) ***** voittoon. Myös JACQUES HYNEMAN (92) *** maistui. *****Toto5 Pieni systeemi 30 e => lunastus 764,40 euroa!

LAHTI 2.3.2023
GYRO GEARLOOSE (24) ***** – Sergio Leone kk 16,43 (20%)
JACQUES HYNEMAN (92) *** voitti lähtönsä
CROSSFIRE HAPPENS *** – Rosima kk 3,80 (80%)
*****Toto5 Pieni systeemi 30 e => lunastus 764,40 euroa!
*****Toto5 panostukset 265 e => lunastukset 942,60 euroa!

Rankasti alipelattu kanuunavarma:
GYRO GEARLOOSE (24) ***** | Totomaatin arvio 40% | T5 26,10%

Vahvat painot joka kuitilla:
JACQUES HYNEMAN (92) *** | Totomaatin arvio 20% | T5 11,88%

Toto5-2: Suosikki erottuu. Apuvarmaksi kapeimpaan ja Peruspelin toiseen osaan. Yksi kiinnostava haastajakin löytyy. 5 ROSIMA tuli Teivossa kovin odotuksin viivalle ja tamma vastasi hienosti huutoon. Hevonen näytti hyvältä ja se lähti 2. ulkoa kireihin 700 jäljellä. Rosima puristi 14-lopetuksessa suht varmaan voittoon hyvän esityksen päätteeksi. Todennäköisesti tamma menee yhä eteenpäin tuore startti kropassaan. Lähtö on paperilla varsin sopivan näköinen ja Rosima voi olla vaikeasti lyötävissä. Voittoarviomme 65%.

4 CROSSFIRE HAPPENS on haastajista mielenkiintoisin. Se maistui meille jo Seinäjoella suht paljon. Ruunan kohtalona oli jäädä taivaltamaan toista ilman vetoapua. Hevonen oli turhankin virkeänä ja painoi itsensä väsyksiin. Teivon esitys oli hyvä, kun Crossfire Happens sitten voitti isompana yllättäjänä. Se pääsi alkumatkasta toisen radan veturiksi ja sai suosikin selän eteensä 600 juostuna. Ruuna hakeutui maalisuoralla ulos ja kiri aika helposti ykköseksi. Hevonen jatkaa hyvässä kunnossa. Jos juoksu menee suotuisasti ja Crossfire Happens pääsee sopivan selkäreissun jälkeen kääntämän kiriin, ei voittokaan täysin yllättäisi. Pelikohteeksi toton puolella. Arvio 15%.

Toto5-3: Suosikki ansaitsee asemansa. 7 ZARA AVENGER on tehnyt kumpaankin tauon jälkeiseen kisaan ehjän suorituksen ja on mennyt kykyjensä mukaisella tasolla voitokkaasti. Hevonen on ollut paljon aiempaa rauhallisempi. Eturivistä laukkariski lienee vähän suurempi. Periaatteessa porukka on sille jopa suht helppo, jos juoksu ei mene ihan pieleen. Voittoarviomme 50%.

Toto5-4: Kaksi hevosta A-kategoriaan. Pieni systeemi ja Peruspelin toinen osa tällä kaksikolla. Toton puolelle isku.

…Toinen A-ryhmäläisemme on Kuopiossa epäonnistunut 10 JACQUES HYNEMAN. Ruuna kampesi siellä oudosti ulospäin viim. takasuoralla ja laukkasi tilanteessa. Hevonen polki sitten taustalla vielä juosten maaliin osoittaen kunnon pitävän. Vermossa Jacques Hyneman voitti ideavarmanamme johtopaikalta varmaan tyyliin. Ruuna pystyy ilman muuta pärjäämään tällaisessa lähdössä suorittaessaan normaalisti. Pelikannatus on varsin maltillisella tasolla. Pelikohteeksi toton puolella. Arviomme 20%.

Toto5-5: Päätöskohteesta löytyy todella maukas kanuunavarma! 6 GYRO GEARLOOSE maistuu meille todella paljon tähän kohtaan. Hevonen on ollut kovassa kunnossa jo pidempään. Vermossa viimeksi pitkällä matkalla se juoksi 5. sisällä ja menetti loppumatkasta pahoin asemiaan väsyvän takana. Vapaata tuli vasta päätöspuolikkaan alkaessa. Gyro Gearloose polki loppua lentämällä nousten neljänneksi. Viim. 500 metriä peräti 11,5-kyytiä. Nähdäksemme ruunalla on tässä mainio sauma päästä johtopaikalle. Jos juoksu menee noin, on Gyro Gearloose tosi liki aivan kärkisijaa.

Tavoitimme eilen Piia Mäkelän, joka kertoi kaiken menneen normaalisti kisan jälkeen. Jarmo Saarela tuntee nyt hevosen nykyvireen ja valmentaja aikoo mainostaa suojattinsa lähtönopeutta kuskille. Keulajuoksu lienee todennäköisin vaihtoehto. Odotukset on Mäkelälläkin korkealla Lahden starttiin. Voittoarviomme nousee lukemaan 40%. Hieno läpivarma Jokimaan kierrokselle!

Piia Mäkelä

L8/6 GYRO GEARLOOSE: ”Kaikki on sujunut ihan normaalisti viime startin jälkeen. Väli on sopivan lyhyt ja hevosta on lähinnä palauteltu. Saarela kehui ruunaa tosi paljon viime kisan jälkeen. Mainion kirinhän se teki. Paremmalla juoksunkululla hevonen olisi voinut vaikka voittaa lähdön. Saarela ajoi sillä ensimmäistä kertaa ja aion kyllä mainita kuskille ruunan lähtönopeudesta. Eiköhän alkuun panosteta ja pyritään keulaan. On tämä joskus mennyt kuolemanpaikaltakin. Jos päivän vire on edelleen samalla tasolla, odotan pärjäämistä. Positiivisin mielin lähdetään kisaamaan.”


TAKAISIN