**T5 36€ => 251,40€!

TEIVO 8.2.2022
Toto5-kierroksen läpivarma MORISON (15) *** luottamuksen arvoinen. RAINBOW GIANT ***Skrälli-idea keulasta kakkosrahoille. **Toto5 Pieni systeemi 36 e => lunastus 251,40 euroa!

TEIVO 8.2.2022
RAINBOW GIANT ***Skrälli – So Long Suckers kk 25,90 (15%)
MORISON (15) *** voittajalyönti!
**Toto5 Pieni systeemi 36 e => lunastus 251,40 euroa!
**Toto5 Peruspeli 76,80 e => lunastus 100,50 euroa!
**Toto5 panostukset 240,80 e => lunastukset 402,10 euroa!

Tukipilari:
MORISON (15) *** | Totomaatin arvio 60% | T5 60,73%

Toto5-4: Morison on selkeä varmavalinta! Systeemien varmavalintaa ei tarvinnut sen enempää miettiä. Neljännen kohteen numero 9 MORISON on meidän papereissamme ylivoimaisesti kierroksen todennäköisin voittaja, ja kun peliosuus on jäämässä 60% arviotamme matalammaksi, on Morison meille täysin selkeä varmavalinta. Kun Kuninkuuskisassakin menestynyt Caijus on tällä hetkellä kaukana parhaastaan, on Morison tähän lähtöön hevosena täysin ylivertainen. Pienessä lähdössä kierrettävääkään ei ole kovin paljon.

Lauantaina Porissa Morison kärsi pöpperöisestä radasta, mutta kamppaili silti tiukasti Nylandin kanssa voitosta laukatessaan päätössatasella ainakin kaksarisijoituksen. Mitään takapakkeja pöpperöisellä radalla kilpaileminen ei kuitenkaan valmentaja Siru Juutisen mukaan tuonut, joten odotettavissa on täysipainoinen suoritus. Toki jonkinlainen laukan uhka Morisonilla aina on, mutta ei sitä kuitenkaan liioitellakaan kannata. Onnistuessaan uskomme kyllä Morisonin jyräävän tämän lähdön voittoon. 5 KARLO on ykköshaastaja, mutta ruuna on voltista niin kankea kiihdyttäjä, ettei 20 metrin etumatka Morisoniin vaikuta lähtökohtaisesti riittävältä. Arviomme Karlon voitolle on 18%. Kolmosrankkaus on sitten numero 7 SPIK LOKE 8% arviolla.

Siru Juutinen

L7/9 MORISON: ”Porin rata ei ollut tälle oikein sopiva. Siihen nähden hevonen meni ihan hyvin. Lopussa tuli laukka, kun Juha meni käskemään ruunaa. Ei se kestä sitä. Ihan normaalin tuntuinen hevonen on ollut. Jos se menee ravia, toivotaan että myös menestystä tulee.”

Toto5-5: Pieni systeemi kolmella rastilla, joista Rainbow Giant on kiinnostava yllättäjäkandidaatti! Päätöskohteessa merkkejä laitetaan porrastaen. Pieneen systeemiin kohoaa lopulta kolme valjakkoa. Pelisuosikki numero 8 FIGARO BRICK on meillekin selkeä ykkösrankkaus, ja 33% arviolla ruuna ei vaikuta kohoavan ainakaan liikaa pelatuksi. Figaro Brick aloitti Suomessa Juha Länsimäen käsistä kolmella voitolla, mutta sen jälkeiset kolme kilpailua eivät ole tuoneet enää lisää totosijoja. Ruuna ei ole ollut omimmillaan hokkibalanssilla, mutta Juha Länsimäki kommentoi IS Ravit –sivustolla, että kokemuksen myötä hokeilla suorittaminenkin menee kaiken aikaa parempaan suuntaan.

Viimeksi Seinäjoella Figaro Brick oli 2. ulkoa siihen nähden oikein kelpo neljäs, että tempo oli täysin tasavauhtista ruunaa vastaan. Rauhallisen matkavauhdin jälkeen päätöspuolikas tultiin nimittäin peräti 12,5-kyytiä. Täysipainoinen startti alla Juha Länsimäki ajaa varmasti tällä kertaa tarpeen vaatiessa rohkeammin, ja Figaro Brick on kyllä osoittanut kykenevänsä tekemään itsekin juoksua. Mielestämme tämänkertainen vastus on ruunalle oikein sopiva.

Lähdön pelillinen nostomme on numero 4 RAINBOW GIANT, joka on nelosrankkina 12% arviolla kiinnostava yllättäjäkandidaatti. Rainbow Giantin kauden avauskilpailulle ei kannata antaa mitään painoarvoa, sillä hevoselta lähti kenkä heti lähtösuoralla. Mielestämme Rainbow Giantin marraskuinen suoritustaso riittää tässäkin lähdössä aivan kärkitaistoon, joten hyvistä lähtöasetelmista Timo Takalan suojattiin on syytä suhtautua vakavasti. Rainbow Giant on osoittanut, että se pystyy kaiken ollessa kohdallaan johtavan rinnaltakin täysipainoisiin suorituksiin.

Myös 6 SO LONG SUCKERS arviolla 18% ja 5 ROSELINE FORBES arviolla 16% lukeutuvat perushevosiin. Tästä kaksikosta So Long Suckers on jäämässä arviotamme vähemmän pelatuksi, joten sekin mahtuu mukaan Pieneen systeemiin.

 


TAKAISIN