*****T5 36€ => 516,70€!

TEIVO 1.2.2022
Törkeän alipelattu kanuunavarma BWT DICTATOR (62) ***** ylivoimaiseen voittoon. Totomaatin arvio 33% – T5-peliosuus 14,01%. Myös FURIOSA (29) *** ja BWT ELLOSPANK (21) *** voittoihin. *****Toto5 Pieni systeemi 36 e => lunastus 516,70 euroa!

TEIVO 1.2.2022
BWT DICTATOR (62) ***** – Wild Mind kk 9,90 (15%)
FURIOSA (29) *** – What The Hell kk 6,68 (20/70)
BWT ELLOSPANK (21) *** voitti lähtönsä
*****Toto5 Pieni systeemi 36 e => lunastus 516,70 euroa!
*****Toto5 Peruspeli 80 e => lunastukset 206,60 euroa!
*****Toto5 panostukset 310,40 e => lunastukset 774,90 euroa!

Törkeän alipelattu kanuunavarma:
BWT DICTATOR (62) ***** | Totomaatin arvio 33% | T5 14,01%!

Toto5-2: BWT Dictator on ykkösrankkina 33% arviolla hurjan edullinen näkemyspilari! Koko illan maukkain peli-idea löytyy toisesta Toto5-kohteesta. Me nostamme numeron 4 BWT DICTATOR arviolla 33% jopa lähdön ykkösrankiksi, ja samalla kyseessä on hurjan edullinen näkemyspilari. BWT Dictator aloitti lauantaina Vermossa Hannu Korven käsistä. Korpi ihmetteli jo ennen Vermoa, miksei hevonen ole pärjännyt, koska tuntuu sen verran hyvältä. Vermosta ei tullut vielä totosijaa, mutta suoritustaso aiempaan verrattuna oli kuitenkin kohentunut merkittävästi. BWT Dictator kiri 3. ulkoa päätöspuolikkaan mallikkaasti. Vaikka ruuna koki loppukaarteessa hieman häiriötä, se pysyi ravilla ja sen jälkeen vauhti vain kiihtyi loppua kohden. Lopulta tulokseksi tuli neljäs sija selvästi tämänkertaista kovatasoisemmassa lähdössä.

BWT Dictatorin ravi on ollut usein varsin satsailevaa, ja välillä ruuna on käyttäytynytkin vähän huonosti. Nyt ravirytmi ja olemus muutenkin olivat kuitenkin oikein täysipainoisia. Nyt kun hevonen oli sellainen kuin Korpi olettikin, hän uskaltaa lähteä ajamaan paljon rohkeammalla taktiikalla. Vauhtikestävyys on kuitenkin BWT Dictatorin paras valttikortti. Oletuksemme mukaan ainakin paikka johtavan rinnalla on täysin suosiolla tarjolla, ja me uskomme kyseisen juoksupaikan sopivan BWT Dictatorille tässä lähdössä hyvin. Tietysti keulaan asti eteneminen olisi paras vaihtoehto, mutta lähtökohtaisesti uskomme siis ruunan taivaltavan johtavan rinnalla.

Emme usko lauantain suorituksen olleen mikään tähdenlento, sillä on Korpi ennenkin pystynyt nostamaan monen kokeneen konkarin suoritustasoa. Lähdöstä löytyy kolme ihan hyvää vastustajaa, mutta meidän papereissamme BWT Dictator on kuitenkin lauantain perusteella lähdön todennäköisin voittaja. Myös Korpi luottaa hevoseen ja lähtee ajamaan tosissaan voitosta.

Hannu Korpi

L5/4 BWT DICTATOR: ”Ruuna oli Vermossa käteen tosi varman tuntuinen. Ajettiin ilman sekkiä. Hevonen on kotona tuntunut hyvältä. Jouduin Vermon kisassa ottamaan ruunaa kiinni 400 jäljellä, jottei kolaroida. Tuossa paloi paljon vauhtia. Ainakin kolmossija uskoakseni menetettiin. Luotan hevoseen ja voitosta lähdetään ajamaan. Aika rohkeaa taktiikkaa on tällä kertaa tarkoitus koittaa. Lähtö ei ole yhtä kova kuin lauantaina. Vauhtikestävyys on ehkä tämän paras ominaisuus.”

Toto5-1: Suosikkikaksikko kerää liikaa peliä… 11 FURIOSA nappasi viime kauden päätteeksi kolme vakuuttavaa keulavoittoa, ja esimerkiksi Vermossa 22. päivä joulukuuta Furiosa voitti ylivoimaisesti ennen 2. ulkoa 500 metrin kirillä kakkoseksi punnertanutta Anna K. Gardenia. Furiosan tämä kausi on alkanut ohdakkeisesti, sillä kumpikaan kilpailu ei ole tuonut yhtään euroja. Molemmilla kerroilla nopea avaaja on kärsinyt takarivin lähtöpaikasta, kuten tänäänkin, mutta emme me silti takarivin lähtöpaikkaa tammalle ylivoimaisena esteenä menestykselle pidä, vaikka se toki osakkeita selvästi laskeekin.

Kauden avauksessa Vermossa Furiosa eteni viimeisellä takasuoralla näyttävästi kärjen tuntumaan, mutta väsyi sitten päätöspuolikkaalla selvästi. Taipumiseen oli kuitenkin selkeä syy, sillä tamma kärsi pito-ongelmista. Viimeksi Teivossa taas Furiosa ei löytänyt 75-lähdössä 3. sisältä vapaata kiriväylää. Voimia jäi runsaasti varastoon, minkä vahvisti myös valmentaja Matti Patronen. Mielestämme Furiosaan pitää suhtautua tässä lähdössä takarivistäkin äärimmäisen vakavasti. Arviolla 25% tamma kelpaa pelikohteeksikin.

Matti Patronen

L4/11 FURIOSA: ”Hevonen jäi viimeksi voimat tallella pakettiin. Ihan normaalin tuntuinen se on ollut. Ei mitään ihmeellistä. Juoksunkulku tietenkin ratkaisee paljon näistä asetelmista. Tamma on lauantaina mukana Porin T75-kisoissa. Ei tuo juurikaan vaikuta tiistain lähtöön. Aina lähdetään tosissaan kilpailemaan, kun viivalle tullaan. Jukka tekee taktiset ratkaisut.”

Toto5-4: BWT Ellospank on takarivistäkin hyvä apuvarma! Neljännessä kohteessa numero 9 BWT ELLOSPANK on takarivistäkin 40% arviolla oikein pelattuna suosikkina hyvä apuvarma BWT Dictatorin rinnalle Pieneen systeemiin. Ruuna on aloittanut kautensa mainiosti, sillä neljä kilpailua on tuonut kolme voittoa. Ainoa pummi on Vermon kisa, missä ruunalle jäi johtopaikalla vaihde päälle. Viimeksi Porissa BWT Ellospank rauhoittui kuitenkin johtopaikalla kovasta avauksesta huolimatta ja irrotteli kirivaiheessa todella helposti ylivoimaiseen voittoon. Tätä edeltänyt Teivon voitto tuli 700 metrin kirillä 3. ulkoa.

Eturivistä BWT Ellospank olisi ollut tässä lähdössä kutakuinkin saletti keulahevonen, joten sikäli takarivin lähtöpaikka on kyllä vastaan, mutta toisaalta ysiradan lähtöpaikalta ruuna on heti valmiiksi parijonossa, ja sinänsä keula- ja selkäjuoksu sopivat ruunalle aivan yhtä hyvin. Ei tosin ole täysin poissuljettua, etteikö BWT Ellospank voisi edetä jo matkalla johtopaikalle takarivin lähtöpaikasta huolimatta. Yhtä kaikki, ysiradan lähtöpaikka antaa hyvät eväät onnistuneeseen juoksuun, ja kovakuntoinen Ari Moilasen ajokki on lähdön ainoa A-hevonen.


TAKAISIN