****T5 60€ => 394,90€!

Tiistaina Teivossa rankasti alipelatut kanuunavarmat Cool Flames ja EL Jetpack vahvan luottamuksen arvoisia. ****Toto5 Peruspeli 60€ => 394,90€! ****Toto5-lunastukset yhteensä 789,80€!

TEIVO 23.4.2024
COOL FLAME (14) ***** => kk 2,39 (100%)
EL JETPACK (14) *** voitti lähtönsä
****Toto5 Peruspeli 60€ => 394,90€!
****Toto5 Porukkasysteemi 84,70€ => 394,90€!
****Toto5 panostukset 182,70€ => 789,80€!

Rankasti alipelatut kanuunavarmat:
COOL FLAME (14) ***** 75% – T5 58,24%
EL JETPACK (14) *** 60% – T5 49,86%

Toto5-1: Vahva luotto EL Jetpackiin pitkästä tauosta huolimatta! Lähdemme liikkeelle heti läpivarmalla. Vaikka numero 2 EL JETPACK on kilpaillut viimeksi yli vuosi sitten, niin hyppäämme heti sen kelkkaan. Ongelmista kärsinyt kuusivuotias aloittaa nyt Pekka Korven tallista, mistä käsin suoritti jo koelähdön. Siinä ori kulki päätöskierroksen vailla kirittäjiä 16,0-vauhdilla ja näytti täysin moitteettomalta. Ilman muuta varaa olisi ollut paljon kovempaankin kyytiin. Varmasti koelähtö teki pitkän tauon jälkeen hevoselle hyvää.

Normaalisti emme laita varmaksi näin pitkältä tauolta palaavaa hevosta, kun vielä tiedostamme senkin asian, ettei Pekka Korpi tähän lähtöön kyllä vielä mitään virittelyjä ole tehnyt, vaan hevonen tulee varmasti perustreenistä. Pitää kuitenkin ymmärtää, että varsavuodet Timo Nurmoksen käsissä kilpaillut ori on todellinen lahjakkuus, jonka kuuluisi kykyjensä puolesta juosta ilman muuta avoimissa lähdöissä. Niinpä tämä lähtö on kykyjen puolesta todella passeli.

EL Jetpack voitti niin Kriteriumin kuin Derbyn karsintalähdön, mutta epäonnistui sitten molemmissa finaaleissa täysin. Kriteriumissa suosikkina ja Derbyssä kakkossuosikkina. Siksi Nurmoksen harvakseltaan kilpailuttaman oriin voittosumma ei tee hevoselle lainkaan oikeutta. EL Jetpackin peruskapasiteetti on niin paljon tämän lähdön muita osallistujia parempi, että liputamme heti oriin puolesta. Arviolla 60% kyseessä on hyvä suosikkivarma.

Vaikka vauhtikestävyys on EL Jetpackille parempi valttikortti kuin lähtönopeus, niin oletamme vahvasti Pekka Korven suojatin juoksevan johtopaikalla. Tuskinpa mitään prässiäkään on matkalla luvassa, ellei sitten 5 AXEL WIND jää pullaamaan rinnalla. 3 HADES tähdännee johtavan selkään, ja normaalitempoisessa lähdössä piikki-selkä –kaksari olisi tämän jälkeen vahvoilla. Arviomme Hadeksen voitolle on 17%. 8 PHANTOM OPERA arviolla 12% ja 4 STONECAPES ULRICA arviolla 7% tulevat sitten rankingissa seuraavina.

Toto5-4: Jo Pieneen systeemiin kuusi hevosta kuitenkin eri panostasoja käyttäen! Neljännessä kohteessa laitamme jo Pieneen systeemiin kuusi hevosta, mutta käytämme eri panostasoja ja hajautamme Pienen systeemin kolmelle eri kupongille. Suurin panostus kohdistuu numeroon 1 PITERAQ. Se on esittänyt viime starteissa vahvaa nousuvirettä, ja nyt ruunalla on loistopaikalta oiva tilaisuus hallita lähdön tapahtumia alusta loppuun. Mikäli Piteraq pääsee kilpailemaan optimivarustein, eli ilman kenkiä ja jenkkikärryt perässä, on se mielestämme ehdottomasti lähdön todennäköisin voittaja. Siinä tapauksessa Piteraq olisi tukevasti kiinni voitossa, mikäli saisi tehdä keulassa kutakuinkin oman juoksunsa. Pieni varaus kuitenkin siitä, mikäli olosuhteet ovatkin sellaiset, ettei kenkiä riisuttaisikaan. On Piteraq voittanut urallaan kengät jalassakin, mutta kengittä ruuna on kuitenkin selvästi parempi. Arviomme 38% perustuu kengittä kilpailemiseen.

Toto5-5: Cool Flame on koko illan todennäköisimpänä voittajana itsestään selvä varmavalinta! Koko illan todennäköisin voittaja löytyy mielestämme Toto5-pelin päätöskohteesta. Siinä numero 5 COOL FLAME ei haavereitta häviä. Cool Flame maistui meille pelimielessä vahvasti jo viime tiistaina, ja suoritus oli vielä odotuksiammekin jykevämpi. Ensimmäistä kertaa urallaan jenkkikärryt peräänsä saanut ruuna kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle kierros ennen maalia, painui kärkeen 550 jäljellä ja irrotteli ylivoimaiseen voittoon. Kovasta 15,1-tuloksesta huolimatta läheskään kaikki ei ollut edes pelissä. Viime kilpailu oli Cool Flamelle vasta kauden toinen, joten ilman muuta Joni-Petteri Irrin suojatin pitäisi jatkaa edelleen jopa nousuvireessä. Jenkkikärryt on tänäänkin tarkoitus laittaa ruunan perään. Cool Flame osoitti hyvän kapasiteettinsa jo kolmevuotiaana, sillä ruuna selvisi finaaliin niin Kriteriumissa, Kasvattajakruunussa kuin Kymenlaakso-ajossa.

Cool Flame on vauhtikestävä hevonen, joka ei moiti mitään juoksupaikkaa. Tommi Kylliäisen on siten helppo lähteä ajamaan tässä pienessä lähdössä tilanteen selvittyä eteenpäin. Kaiken järjen mukaan johtopaikkakin on kaikilta eturivin valjakoilta tarjolla, mutta tarpeen vaatiessa paikka johtavan rinnallaan ei olisi minkäänlainen ongelma. Ilman mitään yllättävää tekijää (varusterikkoa, piilosairautta tai muuta vastaavaa) uskomme Cool Flamen jyräävän tämän lähdön ykköseksi. Arviolla 75% luottomme on todella vankka, ja Cool Flame on täysin itsestään selvä varmavalinta!

Numero 11 ANDERS on sitten täysin selvä kakkosrankkimme, joka maistuu suoraan pariin. Anders kamppaili Uudenmaan Upeimman karsintalähdössä johtavan rinnalta voitosta yhdessä finaalinkin voittaneen Bishop Vanityn kanssa, mutta finaalissa peli pilaantui heti lähdössä voltin kakkosradalta ratkaisevan pahaan laukkaan. Viime keskiviikkona Vermossa juoksu ei luontunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ruuna kiri vielä lopussa aivan aidanviertä pitkin mukaan totomatsiin. Nyt pieni lähtö on Andersille iso etu, sillä kyseessä on kirivoimainen hevonen, jonka voi tarpeen vaatiessa kierrättää johtavan rinnallekin. Niinpä hidas lähtönopeus ei ole tässä lähdössä ongelma. Toki Cool Flamen kukistamisen ei pitäisi onnistua, mutta muita vastaan Anders on todella vahvoilla.

Skyfall Shine, Spike’s Star, Adrasthee ja Fiori Teivossa 2023 Totomaatti-lähtöjen voittoon. Onnittelut taustavoimille!

Vihjepalvelu Totomaatin asiakkaana saat vahvan edun valtavirtaan. Aktiivinen raviseuranta, ammattilaisten analyysi ja tiivis yhteydenpito ohjastajiin ja valmentajiin toimiva resepti jo yli 30 vuoden ajan. Lähde mukaan!

 

Skyfall Shine / Hannu Torvinen Teivossa 31.10.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Spike’s Star / Joni-Petteri Irri Teivossa 25.7.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Adrasthee / Hannu Torvinen Teivossa 2.5.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Fiori / Jukka Torvinen Teivossa 14.2.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

 

 


TAKAISIN