****T5 819,90€!

LAHTI 31.8.2023
Rankasti alipelattu kanuunavarma KHOPESH (34) **** voitti johtavan rinnalta. Totomaatin arvio 40% – T5 27,58%. Kaikki pelikohteemme voittivat lähtönsä. ****T5-lunastus 819,90 euroa!

LAHTI 31.8.2023
KHOPESH (34) **** – Kiikku´s Nea kk 17,91 (20%)
PIECE OF HERO (56) – Piccadilly kk 12,36 (25%)
MYLLYN VILI (54) **Skrälli – Hurman Viesker kk 8,59 (40%)
****T5 Porukkasysteemi 96 e => lunastus 819,90 euroa!

Rankasti alipelattu kanuunavarma:
KHOPESH (34) **** | arvio 40% | T5 27,58%

Kaikki pelikohteemme voittivat lähtönsä!

Toto5-2: Toisesta kohteesta löytyy mainio läpivarma kierrokselle! 3 KHOPESH on meille varsin maistuva tapaus. Varsa on tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja. Myös Forssan startissa, jossa sijoitus oli kolmas. Kyseessä oli laadukas kolmevuotislähtö. Ruuna matkasi 3. sisällä ja tuli 12,5-lopetuksessa juosten maaliin ollen hyvä kolmas maalissa. Edelle jäi vain kova kaksikko. Viimeksi Jyväskylässä oli myös tasokas porukka. Lähtöpaikka vaikeutti tehtävää. Khopesh matkasi taktiikkajuoksussa 4. ulkona. Vasta loppua tultiin lujaa kärjen lopettaessa 1.11-kyytiä. Khopesh polki viimeiset 700 metriä 12,8-vauhtia, mutta tehtävä oli mahdoton. Tuohon sijoitukseen ei pidä tuijottaa liikaa. Nyt lähtöpaikka on oleellisesti parempi. Myös vastus on varsin sopiva. Hevosella on hyvä sauma pärjätä tässä. Keskustelimme vielä tänään Juha Utalan kanssa. Ohjastaja-valmentaja on varsin luottavaisin mielin kisan alla. Khopesh ei alustavasti ole edes lähtönsä suosikki. Voittoarviomme 40%.

Juha Utala

L5/3 KHOPESH: ”Hyvät odotukset on. Liki kärkisijaa pitää varsan tässä olla. Jyväskylässä juoksu meni hankalaksi. Tuohon sijoitukseen ei pidä liikaa tarttua. Yritetään pitää Perttusen hevonen ulkopuolella. Luotan vahvasti omaani. Ei varustemuutoksia.”

Selvä kakkosrankkaus 7 SAHARA CALLONE on saanut kaksi starttia kroppaansa tauon jälkeen. Kunnossa ori on. Se teki heti Kouvolassa hyvän esityksen. Lähtörata oli 12. Juoksupaikka oli 5. ulkona. Sahara Callone kohosi 3. radalle 1100 jäljellä ja eteni toisen radan veturiksi 900 ennen maalia. Maalissa hevonen oli hyvä kolmas. Voiton vei tosi kova menijä ja kakkossijan nappasi nappireissun saanut. Vermon kisa olikin sitten Derbykarsinta. Ori oli täysi startisti siihen kisaan. Ei suoritusta voi moittiakaan. Sahara Callone meni 3. sisältä keskipitkän matkan läpi 1.15-kyytiä. Puhtaat paperit se saa tuosta kilpailusta. Vastassa oli aivan eri sarjojen hevosia. Nyt ori palaa omiensa joukkoon. Tosiaan alla on tauon jälkeen kaksi lähtöä ja Sahara Callone mennee edelleen eteenpäin. Arvio 28%.

15 KIIKKU´S NEA omaa kovat kyvyt tällaiseen lähtöön. Tamma on kilpaillut kahdesti tauon jälkeen. Ravi ei ole sujunut yhtään noissa lähdöissä. Jyväskylässä hevonen juoksi toista ilman vetoapua. Suoritus oli kaukana Kiikku´s Nean parhaasta. Kysymysmerkkejä on ilmassa. Kun palaset loksahtavat kohdilleen, pystyy hevonen heti pärjäämään näissä lähdöissä. Toki paikkakin on jälleen murheellinen. Arvio 6%. 10 SURPRISE PEARL on aivan hyvä hevonen sarjoihinsa. Kouvolassa reissu sujui suotuisissa merkeissä. Tamma johti alun ja jatkoi 2. sisällä 600 juostuna. Lopetus oli 16-vauhtinen ja varsa puristi voittoon. Nyt lähtörata löytyy takarivistä. Ihan voittoon saakka voi olla työlästä punnertaa. Arvio myös 6%.

2 SURPRISE CRONOS on Timo Hulkkosen tallin toinen edustaja. Varsa pystyy paljon parempaan, kuin mitä viime sijoitukset osoittavat. Hevonen ei ole ollut vielä ihan valmis menestymään. Kouvolassa se oli mukana aivan tasokkaassa lähdössä. Kuudes sija 3. ulkoa oli ihan asiallinen suoritus. Paikka puoltaa ja ori voi hyvinkin ottaa steppejä eteenpäin. Ei saa unohtaa kokonaan. Arvio 4%. 5 MOUNTAIN ZLATAN palasi Loviisassa pitkältä tauolta. Esitys ei ollut siellä päinkään. Nyt on jälleen alla paussia puolitoista kuukautta. Kysymysmerkkiä on ilmassa. Ruuna avaa hyvin ja valjakko voi hyvinkin napata keulapaikan. Kari Venäläisen taktiikka jää sitten nähtäväksi. Arvio 4%

Toto5-4: Neljännessä kohteessa liuta kysymysmerkkejä. Moni palaa tauolta. Pikku peli-idea toton puolelle. Niukka ykkösrankkauksemme 6 PIECE OF HERO ei ollut Teivossa oikein hyvä. Lähtö oli toki hurjatasoinen, mutta hevonen sai hyvän reissun 2. sisällä ja oli aika vaisu lopussa. Se jätettiin tylysti viimeiseksi. Juha Utala kertoi, ettei hän lopussa enää lähtenyt hoputtamaan hevosta taistelussa jämäsijoista. Nyt vastus on totutumpaa tasoa ja hyvänä päivänä ruuna pystyy näissä lähdöissä paljoon. Taktiikka lienee aktiivinen, eikä voittokaan yllättäisi. Arvio 22%.

Juha Utala

L7/6 PIECE OF HERO: ”Viimeksi annoin hevosen vain mennä lopussa. En enää turhaan hätyytellyt. Nyt se on taas omiensa joukossa. Odottelen ruunaa kärkisijoille. Tämä lähtee automaattisesti kovaa ja eteenpäin lähdetään laskemaan. Jos päästään keulaan ja saadaan vetää suht nätisti, aika lähellä meidän pitäisi olla.”

 

 


TAKAISIN