***T5 84€ => 2.706,50€!
***T5 yht. 4.059,70€!

PORI 9.5.2023
Alipelattu kanuunavarma SIPORINKO (24) **** lopulta täysin omaa luokkaansa. Arvio 40% – T5 32,95%. ***Toto5 Peruspeli 84 e => lunastus 2.706,50 euroa! ***Toto5-lunastukset yhteensä 4.059,70 euroa!

PORI 9.5.2023
FARFALLONE (44) *** – Unelmako kk 19,02 (5%)
SIPORINKO (24) **** voitti lähtönsä
***Toto5 Peruspeli 84 e => lunastus 2.706,50 euroa!
***Toto5 Porukkasysteemi 173,60 e => lunastus 1.353,20 euroa!
***Toto5 panostukset 292,60 e => lunastus 4.059,70 euroa!

Alipelattu kanuunavarma:
SIPORINKO (24) **** | arvio 40% | T5 32,95%

Mainittakoon, että Siporinkon lähdöstä jäi pois myöhäisenä poisjääntinä Valkea Unelma, jolle meillä oli 5,5% arvio.

Toto5-4: Siporinko on illan luottohevosemme! Illan luottohevosemme on neljännen kohteen numero 8 SIPORINKO. Ruunalta leikattiin joulukuussa jännekanavat ja se palasi viimeksi Teivossa pitkältä tauolta. Suoritus oli heti oikein positiivinen. Siporinko eteni pienehkössä lähdössä 60 metrin takamatkalta johtopaikalle jo 1400 metriä ennen maalia ja oli oikein kelpo kakkonen, vaikka selässä liftannut Ilon Muisto ohi tulikin. Ilon Muisto on myös tällä kertaa vastassa, mutta asetelmat ovat kääntyneet päälaelleen, kun viimeksi Ilon Muisto lähti matkaan 20 metriä Siporinkon edeltä ja nyt kaksikon välinen alkuasetelma on täysin päinvastainen.

Valmentaja Päivi Miettinen kertoi meille tänään, että startin jälkeen kaikki on mennyt hyvin ja hevonen tuntuisi ottaneen startin oikealla tavalla. Niinpä myös valmentaja uskoo meidän tavoin startin vieneen Siporinkoa eteenpäin. Miettinen lisäsi vielä sellaisenkin seikan, että tämänkertaiset olosuhteet sopivat viime kertaa paremmin, koska viimeksi rata oli kurainen, mikä ei ole ruunan mieleen. Siporinko on kehityskykyinen hevonen ja kun laukkaakaan ei käytännössä tarvitse pelätä, on ruuna tähän porukkaan kova tekijä. Laukat voivat yleisesti ottaen muokata juoksunkulkua paljonkin, mutta Siporinkon lähtöasetelmat ovat sellaiset, että juoksun kyllä pitäisi luontua sujuvasti. Arviolla 40% Siporinko on meidän papereissamme oikein selvä suosikki.

Suosikin jälkeen on sitten tosi tasaista. 7 MAMMOTAR sijoittui viimeksi Forssassa kahden vuoden tauolta 3. sisältä kolmanneksi, vaikka lähtökohtaisesti pitkä matka ei ole kyllä ollenkaan tamman bravuuri. Nyt kun Mammottarella on startti kropassa, se kohoaa rankingimme kakkoshevoseksi. Mammotar on ykkösparimme ja saa myös painotusta troikkapelissä. Arvio voitolle on 10%.

Melko paljon peliä keränneistä numerot 13 VILLAPPU, 9 NÄRVÄNÄ ja 11 EERON TULI ovat meille pelimielessä maistumattomampia kuin suurelle yleisölle, emmekä ota tätä ryhmää siksi ollenkaan mukaan paripeliin. Erityisesti Villappu vaikuttaa lähtöasetelmat huomioiden kovin paljon pelatulta, sillä viimekertainen Vermon voitto tuli keulasta tämänkertaista helpommasta lähdöstä. Nyt asetelmat ovat ihan toisenlaiset. Närvänä ja Eeron Tuli taas ovat todella epävarmoja. Toki molemmat ovat ennätyskunnossa.

Päivi Miettinen

L7/8 SIPORINKO: ”Olin tyytyväinen juoksuun pitkältä tauolta. Jännekanavat leikattiin joulukuussa, se taustalla taukoon. Kaikki meni hyvin. Tuntuu ottaneen startin oikealla tavalla ja luulen että voisi olla nyt parempi kuin viimeksi, koska kurarata ei tälle sovi. Nyt paremmalla radalla odotan enemmän. Laukkaa en osaa pelätä yhtään, sillä jos se tulee tämä antaa sen kyllä lennosta alas pariin askeleeseen. Kyllä sitä aina omalta menestystä odottelee, tai vaikkei odota niin toivoo. Katsoin että tasaisia hevosia näyttää olevan ja silloin juoksunkulkukin ratkaisee. Ei varustemuutoksia, välissä ei ole tarvinnut antaa kuin normaalia liikettä.”

Toto5-5: Toista Porukkasysteemiä lukuun ottamatta rankingimme edullisella kärkikaksikolla! Kierros päättyy lämminveristen mailin ryhmäajoon, ja sen me pelaamme toista Porukkasysteemiä lukuun ottamatta rankingimme edullisella kärkikaksikolla. Numero 8 MICO MICK on toki huonolla lähtöpaikalla, sillä lähtökohtaisesti ruuna on aika tarkan juoksun hevonen. On kuitenkin syytä noteerata, että pikamatka on ehdottomasti nopean menijän mieleen, eikä tämänkertainen lähtö ole tasoltaankaan sieltä kovimmasta päästä.

Jonkinlainen laukan uhka Mico Mickillä on aina olemassa, mutta alla oleva Forssan laukka kärjen takaa päätöspuolikkaan alussa meni ehdottomasti ohjastajan piikkiin. Kyllä Mico Mickin pitää olla tällaiseen lähtöön lähtöpaikasta huolimatta selvä suosikki. Arviomme 35% on peliosuutta suurempi.

Myös kakkoseksi arviolla 22% rankkaamamme numero 4 FARFALLONE on pelimielessä edullinen, ja kokeilemme sitä pelikohteenakin. Farfallone on ylienerginen tapaus, joka pilaa juoksujaan välillä turhaan painamiseen ja heti lähtötilannekin on ruunalle konkreettinen. Tällä kertaa kilpaillaan pikamatkalla, ja siksi emme ole huolissamme painamisesta, sillä nykyvireessään ruuna kestää kyllä pikamatkalla kovankin tempon.

Laukkaa ei toki saisi tulla, sillä ruunan laukat tapaavat olla ratkaisevan pahoja. Ehdottomasti korkeimmillaan laukkariski on heti lähtökiihdytyksessä, vaikka alla olevassa Turun kilpailussa laukka tulikin vasta 300 metriä ennen maalia. Farfallone on epäonnistumisaltis hevonen, mutta onnistuessaan se kyllä ehdottomasti ottelee tällaisen lähdön parhaista paloista.

Mikäli kumpikaan edellä mainituista ei voita, on lähtö aika ympäripyöreä. Rivaltin kautta kulkevassa toisessa Porukkasysteemissä vedämmekin tämän lähdön tukkoon. 9 CARLOS COMBO on niukka kolmosrankkimme, mutta takarivin lähtöpaikka on kyllä selkeä miinus. Arvio 8%. 6 ZAGAT ja 7 LEEMARK’S HECTOR panostanevat tosissaan starttiin, ja ihan hyvin jompikumpi tästä kaksikosta voi olla lopullinen keulahevonen. Arviomme kummallekin on 7,5%. 3 AUSTIN tulee sitten rankingissa seuraavana 6% arviolla.

Numero 5 LAURILA’S GIMLI olisi parhaimmillaan kova luu tähän lähtöön, mutta ainakaan normaalisti ruuna ei ole ollut hyvä suoraan tauolta. Arvio 4%. 10 UNELMAKO taas on kunnossa, mutta takarivin lähtöpaikka pikamatkalle on iso miinus, eikä Liisa Nummikaan yleensä ole tavannut päästä kärrylähdöissä kovin rivakasti liikkeelle. Nimenomaan ohjastajan sekä lähtöpaikan vuoksi arviomme jää vain lukemiin 4%, vaikka fyysisen kuntonsa puolesta Unelmako riittää kyllä tässä lähdössä aivan kärkeen.


TAKAISIN