**T6 18€ => 423,60€!
**T6 yht. 593,40€!

MAGIC MONDAY 15.11.2021
Hieno lunastus kapeimmalla 18 euron kuitilla. HÄYRILÄN HERO (80) yksi kolmesta ideamerkistä. Totomaatin arvio 21% – T65 16,34%. SUVELAN RINSSI puolestaan ylipelattu ohipelikohde. Totomaatin arvio 40% | T65 50,88%.

MAGIC MONDAY 15.11.2021
CHESTNUT SALA (17) – Pegasos Evo kk 4,48 (50%)
HÄYRILÄN HERO (80) voitti lähtönsä
**Toto6 Pieni systeemi 18 e => lunastus 423,60 euroa!
**Toto6 Peruspeli 45 e => lunastus 84,70 euroa!
**Toto6/Toto65 panostukset 252 e => lunastukset 593,40 euroa!

Läpivarma:
CHESTNUT SALA (17) ** | Totomaatin arvio 53% | T65 55,78%

Apuvarma:
FLEXIBLE JOURNEY | Totomaatin arvio 40% | T65 37,98%

Yksi kolmesta ideamerkistä:
HÄYRILÄN HERO (80) ** | Totomaatin arvio 21% | T65 16,34%

Ohipeli ylikuumentuneesta suosikista:
SUVELAN RINSSI | Totomaatin arvio 40% | T65 50,88%

LÄPIVARMA

T65-2 / 7 CHESTNUT SALA

Systeemiemme läpivarmana toimii toisen kohteen numero 7 CHESTNUT SALA, joka mielestämme on 53% arviolla kierroksen todennäköisin voittaja. Alla on pelkästään hyviä suorituksia. Ruunan viimeisin kilpailu on Jokimaa Tekee Tähtiä –finaali, missä Harri Koivusen valmennettava sijoittui johtavan takaa kolmanneksi. Karsintalähtönsä Chestnut Sala voitti keulapaikalta, ja nytkin uskomme vahvasti keulajuoksuun, koskapa kovasti keulaan haluava Zumuman joutuu lähtemään liikkeelle Chestnut Salan ulkopuolelta. Sieltä Chestnut Salan ohittamisen kiihdytysvaiheessa ei kyllä pitäisi onnistua millään, mikäli Olli Koivunen ei niin halua, ja pikamatkalla keulataktiikka tuntuu ilman muuta luonnollisimmalta vaihtoehdolta.

Toki, jos Zumuman iskee todella rajun prässin päälle, saattaa Koivunen miettiä muitakin taktisia kuvioita, mutta ei se meitä suuremmin huoleta, sillä näemme Chestnut Salalla hyvät voittosaumat niin keulasta kuin selästäkin – mutta toki siis keulataktiikasta lähdemme ilman muuta liikkeelle. Chestnut Sala on kilpaillut viime startit ilman etukenkiä, mutta ei kenkäpakon astuminen voimaan ole mielestämme minkäänlainen riskitekijä. Chestnut Sala menee kyllä hyvin kengät jalassakin. Uran yhdestätoista voitosta kahdeksan on tullut kengät jalassa.

OHIPELI YLIKUUMENTUNEESTA SUOSIKISTA

T65-4 / 1 SUVELAN RINSSI

Kierros vaikuttaa sillä tavoin kokonaisuudessaan suhteellisen selväpiirteiseltä, että monessa kohteessa muutama pelihevonen erottuu selvästi. Suosikit ovat kohonneet kautta linjan sen verran paljon pelatuiksi, ettei pelkästään niitä pelaamalla saa minkäänlaista pelillistä etua. Niinpä jossakin kohteessa on kutakuinkin pakko yrittää ohi suosikista. Valintamme kohdistuu neljänteen kohteeseen, missä numero 1 SUVELAN RINSSI on ainakin alustavasti kohonnut jopa kierroksen pelatuimmaksi hevoseksi.

Mekin olemme aina tykänneet Suvelan Rinssistä ja uskomme sen kohdalla valoisaan tulevaisuuteen. Kuten viime kilpailukin kuitenkin osoitti, on Suvelan Rinssillä edelleen konkreettinen laukkariski. Ykkösradan paikkakaan ei ole missään tapauksessa oriille toivepaikka, sillä Suvelan Rinssi on vain puolireipas avaaja, eikä sen normaalisti pitäisi pystyä pitämään tässä johtopaikkaa. Toki kiihdytyksen onnistuessa johtopaikka lienee lopulta haettavissa, mutta kyllähän keulapaikan menettäminen alussa riskitekijöitä lisäisi, eikä laukan uhkakaan ainakaan kutistuisi. Ilman muuta mekin uskomme Suvelan Rinssin onnistuessaan voittavan tämän sopivan lähdön, mutta riskitekijöistä johtuen meidän voittoarviomme jää lukemiin 40%. Tällä arviolla varsinkin kierroksen kokonaisluonne huomioiden ohipeli suosikista on tässä kohtaa perusteltu ratkaisu.

KOLME IDEAMERKKIÄ

T65-4 / 6 HÄYRILÄN HERO, 5 MYLLYN VALTTI & 7 HYVÄNNÄKÖINEN

Suvelan Rinssin sijaan laitamme lapuille kolme ideamerkkiä. 6 HÄYRILÄN HERO on hieman seurallista tyyppiä, joka ennemmin sijoittuu toiseksi tai kolmanneksi kuin voittaa lähdön, mutta kyllä Arto Hammarin valmennettava näitä lähtöjä pystyy voittamaankin. Häyrilän Hero on tasaisen vahva puurtaja, joka pystyy tekemään itse juoksunsa. Ruuna on normaalisti ravivarmakin. Häyrilän Hero on nyt päässyt säännölliseen starttirytmiin, mikä sekin on plussaa. Ainakin Suvelan Rinssin epäonnistuessa tällä kertaa Arto Laaksosen ajama Häyrilän Hero voi hyvinkin palata voittokantaan. Meidän arviomme Häyrilän Herolle on 21%.

Myös numero 5 MYLLYN VALTTI on nyt päässyt hyvään starttirytmiin. Kyseessä on nopea avaaja, jonka uskomme ravilla täräyttävän keulapaikalle. Suvelan Rinssille johtopaikka on toki tarjolla, mikäli tämä pääsee etenemään keulapaikkaa kyselemään, mutta muussa tapauksessa ohjastajanvaihdoksen myötä ruunaa tänään ajava Ilkka Hoffren voi hyvinkin valita keulataktiikan. Arviolla 15% kyseessä on oikein edullinen rasti. Kolmantena nostamme systeemeihin numeron 7 HYVÄNNÄKÖINEN. Se suoritti Teivon tauoltapaluussaan vain hyväksyttävästi, mutta startti kropassa tasavauhtinen tamma voi parantaa selvästikin. Myös ilmojen viileneminen tammalle lienee pelkästään plussaa. Ei ole myöskään syytä sivuuttaa sitä tosiasiaa, että Juha Utalan tallikunto on tällä hetkellä todellakin iskussaan. Arviomme Hyvännäköiselle on 8%.

APUVARMA PIENEEN SYSTEEMIIN

T65-6 / 10 FLEXIBLE JOURNEY

Apuvarmaksi Pieneen systeemiin nostamme päätöskohteen numeron 10 FLEXIBLE JOURNEY. Alla on kaksi voittojuoksua, ja varsinkin viimekertainen Vermon voitto 2. radalta ilman selkää oli todella vakuuttava. Takarivin lähtöpaikka tuo matkaan aina omat mutkansa, mutta kyllä Flexible Journey meille tähän lähtöön silti ainoa A-hevonen on. Arviolla 40% mitään varsinaista pelillistä etua ruunalla ei kuitenkaan saa, ja se toimii siis vain apuvarmana Pienessä systeemissä.


TAKAISIN