***T6 28,80€ => 4.393,80€!
***T6 yht. 6.590,60€!

VERMO 27.12.2023
LORVIKATARI (59) *** 20% – T65 14,89% suorastaan jäätävä vastavarma isolle suosikille. ***T6 Pieni systeemi 28,80 e => lunastus 4.393,80 euroa! ***T6-lunastukset yhteensä  6.590,60 euroa!

VERMO 27.12.2023
LORVIKATARI (59) *** => kk 35,16 (5%)
KAISER WIBB *** => kk 17,27 (20%)
LARS DE VELUWE (16) *** voitti lähtönsä
***T6 Pieni systeemi 28,80€ => 4.393,80€!
***T6 Peruspeli 50,40€ => 1.098,40€!
***T6 Porukkasysteemi 218,70€ => 1.098,40€!
***T6 panostukset 297,90€ => 6.590,60€!

Systeemien vahva kivijalka:
LARS DE VELUWE (16) *** 60% – T65 60,55%

Vastavarma isolle suosikille:
LORVIKATARI (59) *** 20% – T65 14,89%

Apuvarma:
BROLLE F. 28% – T65 29,59%

SYSTEEMIEN VAHVA KIVIJALKA

T65-3 / 6 LARS DE VELUWE

Kierrokselta löytyy kolme isoa yli viisikymmentäprosenttisesti pelattua suosikkia. Tästä kolmikosta ainakin alustavasti vähiten peliä on kerännyt kolmannen kohteen numero 6 LARS DE VELUWE. Meidän papereissamme se on kuitenkin 60% arviolla kierroksen selvästi todennäköisin voittaja ja samalla myös itsestään selvä valinta systeemien läpivarmaksi. Tykkäsimme kovasti Lars De Veluwen viimekertaisesta tauoltapaluusta Lahdessa, missä ruuna kamppaili johtavan rinnalta loppuun asti tiukasti voitosta. Tempo oli tasaisen reipasta väliaikojen ollessa 15,0-15,5-(15,0)-15,0.

Myös valmentaja Melanie Ingman oli oikein tyytyväinen viimekertaiseen suoritukseen. Viimeistelyissä Lars De Veluwe oli täysin normaali, joten ei ruunan startti kropassa pitäisi ainakaan huonontaa. Keskipitkä matkakin on vahvalle menijälle pelkästään plussaa. Lars De Veluwe on kilpaillut tällä keskipitkällä matkalla kerran aiemmin, ja silloin tuloksena oli voitto. Lars De Veluwe ei ole nopea avaaja, mutta epäilemme suuresti johtopaikan olevan suurelle suosikille suosiolla tarjolla. Varsinkin keulasta Lars De Veluwe olisi tosi vaikea ohitettava, mutta kyseessä on monipuolinen hevonen, eikä johtavan rinnalle jääminenkään mikään katastrofi olisi – ei toki toiveissakaan. Lars De Veluwen kannalta tilanne on tässä lähdössä sikälikin oikein hyvä, että kaikki kolme kovinta haastajaa ovat vasta kolmevuotiaita hevosia. Luotamme siis vahvasti Lars De Veluwen ykkössijaan.

Melanie Ingman

L6/6 LARS DE VELUWE: ”Viimeistelyssä hevonen on ollut ihan normaalin tuntuinen. Se teki tosi hyvän startin ja ruunan pitäisi jatkaa samalla tasolla. Matka ei ole ainakaan miinus. Tämä on vähän tasainen avaaja ja tuskin se saa ainakaan suoraan keuloja. Ehkä myöhemmin sitten. Hannu päättää taktiikan. Seura vaikuttaisi aika sopivalta ja lähtö on pieni. Pitää hevoselta jotain odottaa.”

VASTAVARMA ISOLLE SUOSIKILLE

T65-2 / 10 LORVIKATARI

Pelillistä vääntöä haemme toisesta kohteesta, missä asetamme vastavarman yhdelle kierroksen suurimmista suosikeista. Numero 10 LORVIKATARI on meille oikein selvä kakkosrankkaus ja tulee meidän papereissamme 20% arviolla paljon lähempänä isoa pelisuosikkia Torpeedoa kuin pelikansan papereissa. Lorvikatari itse asiassa kukisti Torpeedon Lahdessa 7. päivä tätä kuuta. Toki Lorvikatari juoksi keulassa ja rinnalla taivaltanut Torpeedo oli jo saamassa otteen laukatessaan loppusuoralle tultaessa. Varsin mukavasti Lorvikatarikin kuitenkin kovaa Torpeedoa vastaan hangoitteli. Myös Lorvikatarin viime suoritus Kuopiossa oli mallikas, sillä ruuna laukkasi pahoin lähtöön, mutta tuli vielä rahasijoilla pussissa maaliin.

Lorvikatari on nyt juossut viimeisimmän taukonsa jälkeen viidesti, ja mielestämme suoritustaso on ollut kaiken aikaa nousussa. Valmentaja Kaisa Tupamäki-Kukkamo raportoi meille ruunan olleen viimeistelyissä ihan normaali oma terävä itsensä. Viime laukka johtui Tupamäki-Kukkamon mukaan kiinniotosta. Takarivin lähtöpaikka on ilman muuta vastaan, koska näin Lorvikatari ei pääse hyödyntämään täysipainoisesti hyvää lähtönopeuttaan, mutta lähtö on onneksi melko pieni, joten voi juoksu silti onnistua. Ei Lorvikatari mikään keulariippuvainen hevonen ole, vaikka Lahden voitto keulasta tulikin.

Emme mekään usko Lorvikatarin pystyvän kukistamaan näistä asetelmista onnistunutta Torpeedoa, mutta mielestämme Torpeedon laukkariski on paljon Lorvikataria suurempi, ja Torpeedon laukatessa Lorvikatarille avautuisi mielestämme mainio voittomahdollisuus. Varsinkin kierroksen luonne huomioiden Lorvikatari on mielestämme hyvä ideavarma Lars De Veluwen rinnalle. Näin pääsemme rakentamaan oikein täysipainoisen systeemikokonaisuuden ja tavoittelemaan palkitsevaa lunastusta.

Kaisa Tupamäki-Kukkamo

L5/10 LORVIKATARI: ”Ihan normaalin terävä oma itsensä hevonen on ollut. Ei mitään poikkeavaa tässä välissä. Viimeksi ruuna hermostui kiinniottoon laukalle. Yritetään luottaa omaan. Lähtö on tasaisen kova. Tämä avaisi hyvin, mutta ei lähtöpaikka nyt huonokaan ole. Olen tyytyväinen, kun hevonen suorittaa tasollaan. En osaa sijoitusta lähteä veikkaamaan. Jotain rahaa voitaisiin saadakin, jos ruuna on normaali.”

ISO SUOSIKKI, JOLLE EDELLÄ MAINITTU VASTAVARMA

T65-2 / 5 TORPEEDO

Toisen kohteen isolle suosikille numerolle 5 TORPEEDO laitamme siis vastavarmaksi edellä mainitun Lorvikatarin. Ravilla mekin uskomme kyllä Torpeedon voittoon, mutta samalla pidämme myös laukkariskiä erittäin konkreettisena. Siihen nähden Torpeedon peliosuus on meidän makuumme varsin korkea. Kyllä Lars De Veluwe on mielestämme väkisinkin todennäköisempi voittaja. Arviomme Torpeedon voitolle on 50%.

Varsinkin kierroksen kokonaisluonne huomioiden yhdistelmällä Torpeedo – Lars De Veluwe edulliset ja muutenkin tavoittelemisen arvoiset yhdistelmät olisivat todella vähissä, ja nimenomaan tämä oli se ratkaiseva syy, miksi valitsimme Lorvikatarin ideavarmaksi. Paripelissä kyllä niputamme Torpeedoa, sillä ei Torpeedo meille hevosena missään tapauksessa mitenkään maistumaton ole, vaan uskomme kyllä ruunan nousevan lähikuukausina terveenä pysyessään selvästi sarjoissaan.

APUVARMA

T65-1 / 1 BROLLE F.

Pikkulappuun kolmanneksi tukipilariksi kohoaa avauskohteen numero 1 BROLLE F.. Se ei menestynyt vuosi takaperin tässä vastaavassa Vermon neljän kierroksen kilpailussa, mutta ei hevosen kilpailuvire muutenkaan ollut läheskään samanlainen kuin tällä hetkellä. Lähtökohtaisesti neljän kierroksen matkan pitäisi olla vahvalle menijälle pelkästään plussaa. On hyvinkin mahdollista, että Brolle F. hallitsee loistoasetelmista lähdön jokaista metriä. Tällä matkalla mitään välispurtteja kuitenkaan tuskin saa tulla, ja lisäksi vastassa on muutenkin laadukas pitkän matkan joukkio. Arviolla 28% Brolle F. on selkeä suosikkimme, mutta ruunan peliosuus on vieläkin korkeampi, eikä Antti Teivaisen ajokki missään tapauksessa meille mikään läpivarmavaihtoehto ole.

T65-4: #5 TRUTHISOUTTHERE – arvio 11%
Suoritustaso on vaihdellut, mutta pystyy parhaimmillaan vahvoihin suorituksiin. Esillä olleet tallikommentit tämän hetken tilanteesta ovat olleet positiivisia, joten huomioidaan kaikissa peleissä.

T65-5: #6 RALLIN MUISTO – arvio 14%
Kouvolassa 30.11. Elan oli merkittävästi Rallin Muistoa parempi, mutta jäi Vermossa 6.12. Elanin taakse pussiin menettäen ainakin kakkossijan. Pitkä matka suosii ilman muuta. On jäämässä liikaa suosikkikaksikon varjoon ja mahtuu kolmantena mukaan kaikille lapuille. Muiden voitto olisi ehdottomasti yllätys.

T65-6: #4 BIGWIG SWAMP – arvio 17%
Palaa puolentoista kuukauden tauolta, mutta esillä olleiden tallikommenttien perusteella vireen pitäisi olla entisellään. On yksi perushevosista.

 

Too Fit For You / Ari Moilanen Vermossa 16.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

Payet / Juha Utala Vermossa 6.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva: Pekka Salonen

Zähikäinen / Markus Dahlström Vermossa 11.11.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva: Pekka Salonen

Korven Liideri / Ari Moilanen Vermossa 11.2.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

 


TAKAISIN