*****T6 86,40€ => 1.514,60€
*****T6 yht. 3.029,20€

VERMO 28.12.2022
Alipelattu kanuunavarma HARLAMOV (28) **** varmaan voittoon johtavan rinnalta. Totomaatin arvio 40% – T65-peliosuus 37,55%. *****Toto6 Peruspeli 86,40 e => lunastus 1.514,60 euroa! *****Toto6-lunastukset yhteensä 3.029,20 euroa!

VERMO 28.12.2022
HARLAMOV (28) **** – Tanhuan Lilja kk 3,73 (60%)
CHASE (30) *** – Breakwater kk 6,03 (20%)
*****Toto6 Peruspeli 86,40 e => lunastus 1.514,60 euroa!
*****Toto6 panostukset 386,10 euroa => lunastukset 3.029,20 euroa!

Alipelattu kanuunavarma:
HARLAMOV (28) **** | Totomaatin arvio 40% | T65 37,55%

Kierroksen jossitteluja!
Ice Winen (apuvarma) voittaessa voitto-osuus olisi ollut 359,45 euroa, joten 40,50 euron hintaisella Pienellä systeemillä olisi lunastanut mukavasti 2156,70 euroa. Peruspelillä ja Porukkasysteemillä lunastus olisi ollut 718,90 euroa, joten kokonaislunastus 3594,50 euroa. Got to Goon voittaessa Porukkasysteemillä olisi lunastanut 4274,10 euroa.
Make It Up oli lopulta edullinen suosikki, kun arvio 33% ja peliosuus 29,14%. Hyviä oli molemmat tukirastitkin ja nekin olisivat ihan hyvin voineet voittaa. Laurila’s Imanuel kiri kakkoseksi, vaikka kuski ei jostain syystä kääntänyt 1200 metriä ennen maalia suosikin selkään, jolloin olisi saanut tästä niin hyvää vetoapua, että olisi ainakin taistellut voitosta. Voitto-osuus olisi ollut 2137,05 euroa, joten T6-rastilla olisi tullut sekä Peruspelillä että Porukkasysteemillä 4274,10 euron lunastus. Bravissimo Kess taas olisi ollut keulasta ilman Rosimon totaalisen yliaggressiivista ajoa tosi mielenkiintoinen. Nyt Rosimon ylipelattu kakkossuosikki sammui syliin jo viimeisellä takasuoralla, mutta tilaa saatuaan Bravissimo Kess tuli vielä ihan vauhdikkaasti ja vahvisti hyvän kuntonsa.

LÄPIVARMA

T65-2 / 9 HARLAMOV

Kierroksen läpivarmavalintamme on toisen kohteen numero 9 HARLAMOV, joka arviolla 40% on jäämässä edulliseksi ykkösrankkaukseksi. Harlamov on tehnyt kaikissa joulukuun starteissaan täysipainoiset suoritukset. Saldona on kakkos-, kolmos- ja nelossija, ja jokaisessa kilpailussa sijoitus on parantunut päätöspuolikkaan aikana. Nimenomaan vahva lopuntuleminen on Harlamovin valttikortti.

Tämänkertainen lähtöpaikka on mielestämme Harlamoville paras mahdollinen, sillä ainoana takarivistä alun saa ottaa rauhassa täysin maltilla, jolloin alkulaukan riski kutistuu minimiin. Vain yhdeksän hevosen lähdössä kiertäminenkin on paljon helpompaa kuin olisi täydessä lähdössä. Vastus on ilman muuta viime kilpailuja helpompi, ja tämä lyhyt starttiväli on mielestämme Harlamoville pelkästään plussaa.

Harlamovin voittojen ja kakkossijojen suhde ei ole mitenkään mairitteleva, mutta tässä sopivassa tehtävässä Juha Kortekallion valmennettavalla on ravilla loistotilaisuus kaunistella tuota tilastoa. Myös Kortekallio itse raportoi 7 oikein –lehden tallikommenteissa lähtevänsä Vermoon ilman muuta pärjäämismielellä.

OIKEIN PELATTU SUOSIKKI + KAKSI TOSI MAISTUVAA HAASTAJAA

T65-4 / 7 MAKE IT UP + 5 BRAVISSIMO KESS & 2 LAURILA’S IMANUEL

Neljännessä kohteessa pääsemme ottamaan mukavasti kantaa valtavirtaa vastaan. Suosikista olemme tosin yhtä mieltä pelikansan kanssa. Meidänkin papereissamme numero 7 MAKE IT UP on selkeä ykköshevonen, ja arviolla 33% suosikin peliosuus vaikuttaisi asettuvan oikealle tasolle.

Make It Up ei ole voittanut vielä koskaan urallaan, mutta nyt tehtävä on kyllä oikein passeli. Kuukausi sitten Turussa Make It Up haastoi säästöreissun jälkeen huippukuntoon kohonneen Kratos di Quattron. Tätä edeltäneessä Vermon kisassa tamma jäi 2. radalle ilman selkää, mistä ei ymmärrettävästi menestynyt, mutta kesti paikkansa ihan kunnialla. Sen juoksun perusteella keskipitkä matka ei ole onnistuneella juoksulla mikään ongelma.

Lähtöpaikka on aika ulkona, mutta eturivissä on sen verran arkisia hevosia, jotka eivät ole starttirakettejakaan, että jopa johtopaikka voi olla suosiolla haettavissa. Yhtä kaikki, paikan johtavan rinnalla välttäessään ja juoksun muutenkin luontuessa uran ensimmäinen ykkössija on tiukasti haarukassa.

Vahva pelillinen etu tässä kohteessa löytyy siitä, että meidän mielestämme suosikin kaksi kovinta haastajaa on jäämässä roimasti aliarvostetuksi. Niinpä pelaamme kaikki systeemit kolmella merkillä toivoen, että jompikumpi näistä maistuvista haastajista voittaisi lähdön.

Meidän papereissamme selkeä kakkosrankkaus on numero 5 BRAVISSIMO KESS, ja 20% arviolla panostamme ruunaan pelikohdepuolella vahvasti. Bravissimo Kess palasi viimeksi Teivossa tauolta mukavassa vireessä ja spurttasi lopussa 3. sisältä uloimpaa kolmanneksi vain Silent Starlightille sekä Malala Bokolle häviten.

Vaikka valmentaja onkin pysynyt samana, oli ruuna muuttanut ennen viime kilpailua uusiin maisemiin, mikä ei selvästikään ollut tehnyt ainakaan huonoa. Startin jälkeen Bravissimo Kess on ollut valmentaja Elina Jurkon mukaan kotioloissa oma pirteä itsensä, joten kaiken järjen mukaan startti vei vielä hevosta eteenpäin. Jo ennen viime kilpailua Jurkko raportoi etukäteiskommenteissaan, että Bravissimo Kessin henki pelaa paremmin talvella kuin kesällä.

Eturivissä on aika arkisia avaajia, ja mikäli Bravissimo Kess onnistuisi hankkimaan asemat joko keulasta tai kärjen takaa sisäradalta, olisi se mielestämme tähän lähtöön huippukiinnostava. Ehkäpä ideaalijuoksupaikka olisi Make It Upin takana 2. sisällä. Tämä lähtö ei todellakaan ole kovinta mahdollista Vermon tasoa, ja mielestämme Bravissimo Kessin pitäisi kyllä juoksun onnistuessa riittää aivan kärkeen – ruuna teki jo ennen kesääkin oikein kelpo suorituksia.

Toinen maistuva haastaja on numero 2 LAURILA’S IMANUEL. Niukka kolmosrankkimme on jäämässä paljon 14% arviotamme vähemmälle huomiolle. Laurila’s Imanuel pääsee poisjäännin myötä matkaan ykkösradalta, ja nimenomaan hyvällä sisäratajuoksulla ruuna on tämän tason lähdössä tilaa saadessaan vaarallinen. Esimerkiksi toissakerralla Porissa ykkösradalta matkaan päässyt Juha-Pekka Saarisen valmennettava sijoittui 3. sisältä kakkoseksi vain Perfect Strangerille häviten. Kannattaa myös muistaa, että Laurila’s Imanuel voitti syyskuussa Turussa nappireissun jälkeen Voimaeläincupin karsinnan.

Elina Jurkko

L7/5 BRAVISSIMO KESS: ”Olin tosi tyytyväinen hevoseen. Oikein positiivinen esitys. Hyvillä mielin jatketaan. Pari kertaa on oltu valjaissa tässä välissä. Ruuna on ollut kotona oma pirteä itsensä. Matkan pitäisi sopia. Jos sisäradalle pääsisi. Sieltä olisi lyhin matka maaliin. Ei menestys yllättäisi.”

T65-1: #3 GAL GADOT RACING – arvio 14%
On kolmas merkki Peruspeliin. Ei omaa samanlaisia vauhtivaroja kuin Ice Wine tai EL Indeed, mutta on väkivahva puurtaja, jolle paikka johtavan rinnallakin sopii hyvin. Voitto-osakkeet nousisivat tuntuvasti, mikäli EL Indeedin ja Ice Winen alkukiihdytys menisi tuliseksi.

T65-3: #6 ROKIN MAXI – arvio 18%
Uransa viimeisen kilpailun juokseva 15-vuotias veteraani pääsee lopettamaan hienon uransa huippukuntoisena. Epäilemme vahvasti, ettei ota hyvän kaverinsa Markku Pasasen ajamana vauhtia samalla tavoin kuin Teemu Okkolinin käskyttämänä. Olisi kuitenkin Okkolinin ajamana ollut absoluuttinen ykkösrankkimme, joten kyllä me oriin nostamme mukaan kaikille lapuille, kun pelikansakin on reagoinut kuskin vaihtumiseen vähintään riittävästi.

T65-4: #11 NOREN LUXI – arvio 6,5%
On meidänkin mielestämme kuntonsa puolesta tähän lähtöön täysin riittävä, mutta ei ole mikään varsinainen kiertelijä, joten nimenomaan lähtöpaikan vuoksi luottomme hevoseen on merkittävästi pelikansaa pienempi.

T65-6: #11 WILLIAMSBURG – arvio 17%
Kolmevuotiaan ruunan kehityskaari osoittaa tällä hetkellä vahvasti ylöspäin. Viimekertainen epäonnistuminen johtui vain ja ainoastaan kengän irtoamisesta, näytti kyllä muuten hienolta. On käytökseltään paljon edellä mainittua kaksikkoa stabiilimpi, ja kuuluu mielestämme huonosta lähtöpaikasta huolimatta ehdottomasti mukaan kaikille lapuille.

Deep Blue Font / Santtu Raitala
Vermossa 2.11.2022 Totomaatti-lähdön voittoon!

Valmentaja: Sipi Erkkilä
Hoitaja: Erge Reinvald
Kasvattaja: Jaakko & Juha Erkkilä
Omistaja: Stall Sipi

Onnittelut voittajalle taustavoimineen!

Kuvat Pekka Salonen

 


TAKAISIN