****T6 96€ => 4.504,30€!
****T6 yht. 6.756,40€!

VERMO 5.7.2023
Alipelatut kanuunavarmat SIRPSAKKA (18) *** ja REKILAMMEN SAULI (18) *** sekä TUTUN IMPI (117) *****Skrälli jäätävä näkemysidea. ****Toto6 Peruspeli 96 e => lunastus 4.504,30 euroa!

VERMO 5.7.2023
TUTUN IMPI (117) *****Skrälli – Pirttilän Olga kk 30,50 (10%)
REKILAMMEN SAULI (18) *** – N.P. Onni kk 4,18 (30%)
SIRPSAKKA (18) *** voitti lähtönsä
****Toto6 Peruspeli 96 e => lunastus 4.504,30 euroa!
****Toto6 Porukkasysteemi 243 e => lunastus 2.252,10 euroa!
****Toto6 panostukset 375 e => lunastukset 6.756,40 euroa!

Läpivarmat:
SIRPSAKKA (18) *** | arvio 55% | T65 45,47%
REKILAMMEN SAULI (18) *** | arvio 62% | T65 51,74%

Täsmävarmistus suosikille kapeimmille kuiteille:
TUTUN IMPI (117) *****Skrälli | arvio 20% | T65 9,24%

TUKIPILARIT

T65-2 / 2 SIRPSAKKA

Tukipilareina toimii kaksi mielestämme kierroksen selvästi todennäköisintä voittajaa, joiden voittoon uskomme vielä pelikansaa enemmän. Näistä ensimmäinen on toisen kohteen numero 2 SIRPSAKKA. Se kohosi jo alkukaudesta kovaan iskuun, muttei sitten ollut kesäkuun kilpailuissaan kuukauden paussin jälkeen lainkaan samalla tasolla. Sunnuntaina Lahdessa jyvä kuitenkin taas löytyi. Sirpsakka kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle kierros ennen maalia ja jyräsi varmaan voittoon ennen Virin Varpua sekä Riksun Tähteä.

Emme usko lyhyen starttivälin olevan ongelma, ja Sirpsakka osoitti jo huhtikuussa Forssassa pitkän matkan sopivan mainiosti. Silloin Sirpsakka johti alun, mutta tyytyi avauspuolikkaan jälkeen Vennelmon Varman selkään. Tilaa tuli myöhään, mutta silti Satu Juntusen valmennettava ehti terävällä spurtilla ykköseksi. Tällä kertaa uskomme Hannu Torvisen ajavan lähtökohtaisesti keulasta, mutta mikäli Varoitus ravaa ja tulee oikein ryminällä johtavan rinnalle, niin tämän selkään Torvinen saattaa hyvinkin tyytyä. Varoituksella ei voi kuitenkaan alkaa kikkailemaan, joten pussitusriski sen takana olisi aika minimaalinen. Yhtä kaikki, tämänkertainen tehtävä on mielestämme Sirpsakalle kaikin puolin sopiva, ja ilman muuta voitto on mielestämme tappiota todennäköisempi vaihtoehto. Arviolla 55% kyseessä on hyvä tukipilari.

T65-3 / 6 REKILAMMEN SAULI

Toinen läpivarmamme löytyy sitten kolmantena kohteena ajettavasta viisivuotiaiden kylmäveristen Tawaststjernan Muistoajosta. Siinä numero 6 REKILAMMEN SAULI on mielestämme 62% arviolla koko kierroksen todennäköisin voittaja. Rekilammen Sauli on esiintynyt edukseen kauden jokaisessa kilpailussa, ja torstaina Kuopiosta irtosi ansaitusti kauden avausvoitto. Siellä Rekilammen Sauli hyökkäsi Varsakunkku-karsinnassa 2. ulkoa viimeisen kaarteen lopussa ja punnersi lopussa niukkaan voittoon ohi nytkin vastassa olevista Farakista sekä N.P. Onnista.

Henri Bollström sanoi Kuopion voittajahaastattelussa, että kirikierroksen tempo oli oriille hieman turhan maltillinen, mutta hän ei halunnut ajaa sillä kertaa pitkää kiriä, vaan luotti hevosen kirikykyyn. Se toi lopulta täydellisen onnistumisen, mutta tänään mennään varmaan tasaisen reipasta, mikä sopii Rekilammen Saulille paremmin. Kun ykköspalkintokin on tänään 10 000 euroa, niin Bollström on varmasti tarpeen niin vaatiessa viime kertaa aktiivisempi. Aina joskus Rekilammen Saulin ravi on hajonnut loppusuoralla, mutta kyllä ori tämänkin asian suhteen on mennyt rutiinin myötä parempaan suuntaan. Ravilla Rekilammen Saulin tappio tulisi meille tässä tehtävässä yllätyksenä.

SELVÄ SUOSIKKI + MAISTUVA YKKÖSHAASTAJA SAAVAT ROOLIA

T65-1 / 3 VENNELMON VARMA & 7 TUTUN IMPI

Avauskohteen pelaamme kapeimmilla kuiteilla kahdella rastilla. Vaikka numero 3 VENNELMON VARMA ei ole voittanut tänä vuonna vielä kertaakaan, on se meidänkin mielestämme ansaitusti selvä pelisuosikki. Keulapaikka irtoaa tässä normaalitapauksessa todella helposti, ja sen jälkeen koko matkan johtoon on oikein hyvät mahdollisuudet.

Forssassa 29. päivä huhtikuuta Vennelmon Varma oli pitkällä matkalla hyvä, sillä tamma rymisteli takarivistä huolimatta johtopaikalle jo avauspuolikkaan jälkeen ja hävisi vain selästään lopussa iskeneelle Sirpsakalle. Alla olevan Härmän kilpailun perusteella Vennelmon Varman vire on aivan yhtä hyvä kuin tuossa huhtikuisessa Forssan pitkän matkan kilpailussa, joten kauden avausvoitto on siis tiukasti haarukassa.

Vennelmon Varma on meidän papereissamme kierroksen kolmanneksi todennäköisin voittaja, mutta arviomme 40% on silti selvästi ainakin alustavaa peliosuutta maltillisempi. Tämä johtuu pitkälti siitä, että me nostamme muusta porukasta esille selväksi kakkossuosikiksi numeron 7 TUTUN IMPI, ja arviolla 20% Antti Ala-Rantalan suojatti onkin pelimielessä oikein kiinnostava tapaus. Mielestämme pelikansa ei arvosta Tutun Impiä ollenkaan riittävästi.

Tutun Impin taulu on päässyt perin heikkoon jamaan, ja toki suoritustasokin oli välillä huonompi, mutta viime Härmän kilpailun perusteella kuntokäyrä on taas kääntynyt uudelleen nousuun. Tutun Impi laukkasi lähtösuoralla ja putosi kauas kulisseihin, mutta kulki jatkossa taustalla varsin mallikkaasti ja saavutti vielä uuden ennätystuloksensakin. Hevosen olemuskin oli mielestämme sellainen kuin sen kuuluu parhaimmillaan ollakin.

Nyt kilpaillaan pitkällä matkalla, mikä sopii Tutun Impille merkittävästi pikamatkaa paremmin. Vastuskaan ei ole niin kova kuin näissä Vermon tammalähdöissä yleensä. Kannattaa muistaa, että Tutun Impi sijoittui viime vuoden heinäkuussa tässä perinteisessä Vermon pitkän matkan tammaryhmässä hienosti kolmanneksi vain koville Ciiran Tähdelle sekä Hetviinalle häviten. Tämän tason lähdössä Tutun Impi jaksaa tehdä normaali-iskussa ollessaan ilman muuta itse juoksunsakin, joten on täysin mahdollista, että tamma ilmaantuu jo hyvissä ajoin johtavan rinnalle. Mielestämme Tutun Impiin on tänään syytä suhtautua ehdottoman vakavasti!


TAKAISIN