*****T65 32€ => 749,80€!
*****T65 yht. 1.499,50€!

VERMO 21.2.2024
Todella rankasti aliarvostettu kanuunavarma THE FIRST BOY (40) ***** 40% – T65 19,32% tarjosi vahvan edun. Briljera toinen kahdesta maistuvasta. *****Toto65 Pieni systeemi 32€ => 749,80€!

VERMO 21.2.2024
THE FIRST BOY (40) ***** => kk 16,55 (10%)
*****Troikka pelit 90,50€ => 250,30€!
*****Toto65 Pieni systeemi 32€ => 749,80€!
*****Toto65 Peruspeli 80€ => 299,90€!
*****Toto65 Porukkasysteemi 216€ => 449,80€!
*****Toto65 panostukset 328€ => 1.499,50€!

Todella rankasti aliarvostettu kanuunavarma:
THE FIRST BOY (40) ***** 40% – T65 19,32%

Kahdella oikein maistuvalla idearastilla:
BRILJERA 16% – T65 6,40%

Apuvarma:
CALLELA IKAROS 50% – T65 55,79%

TODELLA RANKASTI ALIARVOSTETTU KANUUNAPILARI

T65-4 / 2 THE FIRST BOY

Tänään tarjolla on poikkeuksellisen rajusti aliarvostettu kanuunapilari, ja sellainen löytyy illan neljännestä Toto65-kohteesta. Siinä numeron 2 THE FIRST BOY pitäisi mielestämme ilman muuta olla suosikki. Meidän papereissamme The First Boy on 40% arviolla koko kierroksen toiseksi todennäköisin voittaja, kun ainakin vielä alustava peliosuus on jopa alle 15 prosentin lukemissa, ja The First Boy on vasta lähtönsä kolmossuosikki.

Nostimme The First Boyn pelikohteeksi jo ruunan kauden avauskilpailussa kaksi viikkoa sitten. Homma alkoi huonosti, sillä The First Boy laukkasi heti lähdössä pahoin. Komea laukan paikkaus nosti kuitenkin ruunan vielä kakkoseksi. Voittajaa ei tosin löytynyt kaksarisuosituksestamme, mutta joka tapauksessa The First Boy osoitti olleensa pelin arvoinen. The First Boy kehittyi viime kauden aikana hurjin harppauksin, ja Turun syyskuisen voittojuoksunsa jälkeenkin ruuna esiintyi ilman muuta edukseen. Välillä pelkästään huonot lähtöpaikat olivat menestyksen esteenä. Suurelta osalta pelaajista viime kauden lopun hyvät suoritukset sekä lupaava kauden avaus ovat tainneet mennä hieman ohi, koskapa peliosuus on jäämässä kovin maltilliseksi.

The First Boy on voltista hieman hätäinen ja se on aiemminkin sortunut lähtölaukkaan. Ruuna on nyt ensimmäistä kertaa autolähdössä siivekkeen takana, sillä aiemmin hevosella on ollut takarivin lähtöpaikka, mutta meidän tavoin myös valmentaja Heikki Pyykkö näkee lähetystavan lähtökohtaisesti selkeänä etuna. Valmentaja oli muutenkin luottavainen, sillä viimeistelytreenit ovat menneet mainiosti. Lähtölista on eturivin osalta sellainen, että mielestämme The First Boy on lähdön onnistuessa todennäköisin keulahevonen. Missään tapauksessa The First Boy ei ole mikään keulariippuvainen hevonen, mutta keulasta asiat olisivat omissa käsissä, ja varsinkin siltä juoksupaikalta olisimme voiton suhteen erittäin luottavaisia. Yhtä kaikki, The First Boy ja Tommi Kylliäinen on valjakko, mihin kannattaa mielestämme tänään panostaa kunnolla!

Heikki Pyykkö

L7/2 THE FIRST BOY: ”Olin viimeksi tyytyväinen laukan jälkeiseen suoritukseen. Tämä on vähän hätäinen voltissa. Ruuna yrittää rynnätä alussa. Hyvän tuntuinen se on kaikin puolin. Jaksava menijä. Viimeistelyt on sujuneet hyvin. Hevonen on ensimmäistä kertaa eturivissä. Tarkoitus on ottaa autolähdön harjoitus. Uskoisin ruunan lähtevän paremmin siivekkeiden takaa volttiin verrattuna. Tuosta saa kiihdyttää tasaisemmin. Luotan hevoseen aika paljon treenien perusteella. Positiivisin mielin kisaan.”

KAHDELLA OIKEIN MAISTUVALLA IDEARASTILLA

T65-5 / 11 RO-RO-YO & 8 BRILJERA

Kierrokselta löytyy toinenkin kohde, missä pelaamme vahvasti valtavirtaa vastaan. Kyseessä on viides kohde, joka on mielestämme koko kierroksen tasaisin lähtö. Siinä ykkös- ja kolmosrankkimme ovat jäämässä todella vähälle huomiolle. Uskomme voittajan löytyvän tästä kaksikosta useammin kuin kerran kolmesta, kun kaksikon alustava yhteenlaskettu peliosuus pyörii vain noin kymmenen prosentin lukemissa. Niinpä pelaamme lähdön kyseisellä ideakaksikolla. Me aloitamme rankingin numerosta 11 RO-RO-YO, vaikka lähtöpaikka on huono ja hevosen taulu on umpisurkea.

Ro-Ro-Yo aloitti uransa viime keväänä todella lupaavasti. Uran kolme ensimmäistä kilpailua toivat yhden vakuuttavan voiton sekä kolmossijan todella komealla laukan paikkauksella. Uran neljännessä kilpailussa ohjiin tarttui valmentajan jälkeen Antti Teivainen, ja tässä kyseisessä kisassa Turussa 26. päivä toukokuuta hevonen kamppaili jopa Kasvattajakruunu-alkuerän voitosta yhdessä MAS Henrin kanssa laukatessaan loppusuoran alussa. Kaiken huipuksi Ro-Ro-Yo taivalsi valtaosan matkasta johtavan rinnalla. Tuossa vaiheessa näytti jatkoa ajatellen todella hyvältä, mutta loppukauden kahdeksan kilpailua eivät tuoneet enää yhtään totosijaa ja vain 400 euron tienestit, mikä oli ehdottomasti valtava pettymys. Kauden jälkeen Reijo Tauriainen reagoi tilanteeseen siten, että hevonen ruunattiin.

Nyt Ro-Ro-Yo aloittaa neljävuotiskautensa ja kilpailee siis ensimmäistä kertaa ruunana. Tauriainen raportoi meille tänään, että viimeistelyjä ajatellen keliolosuhteet ovat haitanneet ja siksi hirveän kovaa ei ole ajettu, mutta muuten hevosta on kyllä treenattu ja ajettu paljon. Tämän illan suoritus on iso arvoitus ohjastaja-valmentajallekin, mutta pitää palauttaa mieliin kolmevuotiskauden alun suoritukset. Niiden suoritusten veroisena Ro-Ro-Yo pärjäisi kyllä ehdottomasti lähtöasetelmista huolimatta tässäkin, ja lähtökohtaisesti nyt vuotta vanhempana hevosen perustason pitäisi olla jopa parempi. Vaikka kysymysmerkkejä on paljon, niin näin sopivassa lähdössä Ro-Ro-Yo on kuitenkin mielestämme maltillisesti pelattuna kokeilemisen arvoinen. Arvio olkoon 20%, mutta sekin on alakanttiin, mikäli Ro-Ro-Yo palaa tasolleen.

Toinen merkkimme systeemeihin on numero 8 BRILJERA, joka sekin on jäämässä 16% arviolla todella edulliseksi. Alla on kaksi seitsemättä sijaa, mutta eivät nekään mitään toivottomia suorituksia ole olleet. Viimeksi Teivossa Briljera kesti 2. radalta ilman selkää hyväksyttävästi viimeiselle rahasijalle ja Porissa tamma kulki laukkojensa lomassa mukavasti. Porissa kova ratakin oli hevosta vastaan. Kannattaa palauttaa mieliin Briljeran Lahden suoritus 14. päivä joulukuuta. Silloin Henna Halmeen suojatti kamppaili Tammasarjassa johtavan rinnalta rehdisti kakkoseksi. Vastaavan tason suorituksella menestytään kyllä tässäkin, eikä voitto saa missään tapauksessa tulla minkäänlaisena yllätyksenä.

Reijo Tauriainen

L8/11 RO-RO-YO: ”On hevosta treenattu ja ajettu. Vähän huonot kelit on nyt olleet. Hirveän kovaa ei ole laskettu. Vaikea sanoa tarkemmin. Jospa ruunaus olisi auttanut. Iso arvoitus hevonen on itsellenikin.”

APUVARMA

T65-1 / 1 CALLELA IKAROS

Kierroksen todennäköisin voittaja löytyy heti avauskohteesta. Numero 1 CALLELA IKAROS on kilpaillut viiden kuukauden taukonsa jälkeen viidesti. Voittoa ei ole vielä tullut, mutta ruuna on yltänyt aina totoon. Nyt vastus on voittoa ajatellen oikein sopiva, ja ainakin johtopaikan pitäessään ruuna on voiton suhteen vahvoilla. Toki Callela Ikaros voi ilman muuta voittaa, vaikka johtopaikan menettäisikin. Arviomme Callela Ikaroksen voitolle on 50%. Koska peliosuus on kohonnut vielä selvähkösti tätäkin lukemaa suuremmaksi, päädyimme laittamaan Callela Ikaroksen vain apuvarmaksi Pieneen systeemiin. Toinen vaihtoehto olisi toki ollut painottaa osuvuutta ja laittaa Callela Ikaros toiseksi läpivarmaksi, jolloin viides kohde olisi pelattu suuremmilla kuiteilla leveämmin kuin vain kahdella idearastilla.

Too Fit For You / Ari Moilanen Vermossa 16.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

Payet / Juha Utala Vermossa 6.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva: Pekka Salonen

Zähikäinen / Markus Dahlström Vermossa 11.11.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva: Pekka Salonen

Korven Liideri / Ari Moilanen Vermossa 11.2.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

 


TAKAISIN