****T7 38,4€ => 798,60€!

LAHTI 3.7.2022
Alipelatut kanuunavarmat AVA DI ALESSIA (16) **** ja PARVELAN RETU (20) **** luottamuksen arvoisia. Totosta 4/4. IRONDANGER (55) *** voittoon, MR STAHL **Skrälli kakkosrahoille. ****T7 Pieni Systeemi 38,4e => lunastus 798,60 euroa!

LAHTI 3.7.2022
AVA DI ALESSIA (16) **** voittajalyönti
PARVELAN RETU (20) **** voittajalyönti
IRONDANGER (55) *** – Blackbeard kk 13,63 (35%)
MR STAHL **Skrälli – Shackhills Twister kk 11,85 (50%)
****T7 Pieni Systeemi 38,4e => lunastus 798,60 euroa!
****T7 panostukset 260,1e => lunastukset 998,20 euroa!

Alipelatut kanuunavarmat:
AVA DI ALESSIA (16) **** | Totomaatin arvio 67% | T75 60,78%
PARVELAN RETU (20) **** | Totomaatin arvio 48% | T75 38,18%

LÄPIVARMAT

T75-2 / 3 AVA DI ALESSIA

Lähtökohtaisesti tamman ei kuuluisi hävitä tätä kisaa. Myös Hannu-Pekka Korvella on tosi kovat odotukset tähän lähtöön. Valmentajan mukaan kaikki muu kuin voitto on pettymys. Tuoreimmassa Bergsåkerin startissa tuli hervoton lähtölaukka. Hieman mysteeriksi jäi miksi hevonen niin temppuili. Normaalisti Ava Di Alessia on ollut toimiva peli. Sillä on ilman muuta porukan parhaat näytöt. Tamma pääsee lähtökohtaisesti ripeästi liikkeelle ja sen olettaisi tässä pääsevän johtopaikalle. Jos juoksunkulku etenee näin ja hevonen on normaali, on se tosi liki ykkössijaa. Turussa Ava Di Alessia johti koko matkan ja se piti takanaan kovaluokkaisen Haley Wanian. Laatukuski ja mainio lähtöpaikka puoltavat ratkaisuamme. Voittoarviomme kohoaa peräti lukemaan 67% eli ”kaksi kertaa kolmesta”. Huippuluokan kanuunavarma tarjolla!

T75-7 / 5 PARVELAN RETU

Retu maistuu meille tässä paljon. Tuorein Härmän esitys ensimmäisen kaarteen laukan jälkeen oli aivan hurja. Ori polki päätöskierroksen 17,9-kyytiä ja tuli juosten maaliin. Toki jonkinlainen laukkariski on alussa olemassa. Tuo tietenkin myös huomioidaan arviossamme. Härmässä edessä juossut vähän hidasteli ja paineissaan ollut Parvelan Retu hieman törmäsi tähän, seurauksena oli laukka. Mikäli Parvelan Retu ravaa, on se nähdäksemme erittäin lähellä Suur-Hollolan ykkössijaa. Mainio läpivarma tämäkin! Arviomme 48%.

KAKSI KOVAA EROTTUU

T75-4 / 3 MAGIC MADONNA ja 9 DUSKTODAWN BOOKIE

Niukka ykkösrankkauksemme 3 MAGIC MADONNA saa lähtöratojen myötä etua hirmuiseen numeroon 9 DUSKTODAWN BOOGIE. Näkemyksemme mukaan Magic Madonna pääsee tässä keulaan suht helpostikin. Jos tamma saa vetää avauskierroksen suht maltillista, kiire tulee vastustajilla. Päätöskierroksen Magic Madonna tulee silloin todella lujaa. Kouvolassa se voitti johtopaikalta lisäten kyytiä loppumatkasta. Lopetus oli 1.12-vauhtinen. Dusktodawn Boogie on aivan hurja hevonen. Todennäköisesti tämän lähdön paras. Kenneth Danielssenin ajotaktiikka on isossa roolissa. Lähteekö ohjastaja ajamaan alkumatkasta nätisti vai ilmestyykö valjakko pian vaatimaan vauhtia johtohevoselta. Paljon ratkeaa näihin spekulaatioihin. Mediakommentissaan ohjastaja lupailee aktiivista ajoa ja reipasta tempoa matkalla. Vermossa viimeksi Dusktodawn Boogie johti lähtö 1.10-avauksen myötä. Toinen puolikas oli maltillinen. Esitys 12-lopetuksessa oli oikein hyvä. Johtavan takana matkannut Magic Madonna jäi toiseksi. Nyt lähtöasetelmat ovat kuitenkin käänteiset, mikä tuo matsiin uutta väriä. Arviot kaksikolle: Magic Madonna 47% ja Dusktodawn Boogie 44%.

APUVARMAT

T75-1 / 10 CIIRAN TÄHTI

Tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja. Reissut on menneet hankaliksi. Kunto on kohdallaan. Jos jotain varoiteltavaa haluaa hakea, hieman vinon näköinen on hevonen ollut välillä starteissa. Härmässä se eteni takarivistä 3. ulos, mistä käänteli selässä 3. radalle 800 jäljellä. Tamma eteni loppukaarteessa johtavan rinnalle, mistä punnersi hyvin maaliin saakka jääden tasaisessa maaliintulossa kolmanneksi. Vahva esitys. Nyt on pykälän helpompi vastus, kun ihan kärkitammoja puuttuu viivalta. Täysi matka myös suosii. Ansaitsee selvän suosikkiasemansa. Apuvarmaksi kahteen kapeimpaan arviolla 60%.

T75-5 / 3 SHACKHILLS TWISTER

Lähdön paras hevonen. Alla on kolme starttia tauon jälkeen ja jokaiseen ruuna on ollut hyvä. Seinäjoella Ilkka-ajon finaalissa valjakko kiersi alkumatkan kolmatta, kunnes pääsi johtopaikalle ekan takasuoran lopussa. Hevonen lisäsi kyytiä loppua kohti ja nappasi 12-lopetuksessa varman voiton. Hyvä esitys ja hyvä volttitulos. Ei vastusta voi moittia, mutta varsinkin keulajuoksulla ykkössija olisi tosi liki. Yksinäinen merkki kapeimmalle kuitille arviolla 63%.

KIERROKSEN NOSTOT

T75-3: #6 IRONDANGER – arvio 24%
Kannanottojen paikka! Monta hyvää varsaa kohtaa. Meidän ykkösrankkimme Irondanger on ollut todella hyvä. Jyväskylässä se voitti suht tasokkaan lähdön 13-lopetuksessa. Mainio esitys. Nostetaan pelikohteeksi toton puolella. Valmentaja uskoo vireen pitävän.

Jani Oinonen

L6/6 IRONDANGER: ”Kaiken pitäisi olla hevosella mallillaan. Aika vähän on ajettu autolähtöjä. Suht reippaasti tämä pääsee matkaan, mutta on siinä varmasti muitakin nopeita avaajia. Kengät on jalassa ja samat varusteet. Ei lähdetä tähän kohtaan tekemään muutoksia, kun ori on mennyt mainiosti näin.”

T75-5: #4 MR STAHL – arvio 4%
Jäämässä aivan pelaamattomaksi. Kolmivuotiaana oli tosi lupaava tapaus. Sairastui sittemmin. Yritettiin vielä syksyllä pari starttia. Tauon paikka ja paluun jälkeen takana on kaksi starttia. Vaikka laukka onkin tullut kumpaankin, on ori osoittanut hyvää virettä. Vermossa se polki vikat 1900 metriä 1.13-kyytiä. Luokka tuskin on kadonnut mihinkään ja autolähdössä ei pitäisi olla erityistä laukan vaaraa. Varovaisen panostuksen skrälli-idea toton puolella.


TAKAISIN