***T7 43.954,80€!
Tietoa ja näkemystä!

JOENSUU 19.3.2022 
Toto75 Jackpot -kierrokselta harjattiin hurja tili. WALENE (42) *** toinen kahdesta maistuvasta.  Totomaatin arvio 30% – T75 24,44%. Porukkasysteemi 220,50€ => lunastus 43.954,80€!

JOENSUU 19.3.2022
WALENE (42) *** – Villilempi kk 3,69 (30%)
WALENE (42) *** – Viestinviejä kk 8,34 (10%)
MARTIN DE BOS (29) ** – Alladin Bro kk 8,07 (25%)
***Toto7 Porukkasysteemi 220,50 e => lunastus 43.954,80 euroa!

Toinen kahdesta maistuvasta:
WALENE (42) *** | Totomaatin arvio 30% | T75 24,44%

Kierroksen tukipilarit:
MARTIN DE BOS (29) ** ja DEANGELO

PORUKKASYSTEEMI

14 (4,12)
5,15 (2,7)
1,5,6,11,2,4,12 (14,10)
9,6,7,11,5 (3,10)
10,9,3,1,2,4,11 (5,7)
2 (9,5)
1,5,6,8,3,4,7,2,9

TUKIPILARIT

T75-1 / 14 MARTIN DE BOS

Ensimmäinen tukipilarimme kilpailee heti avauskohteessa. Joensuun Toto75-kohteet ovat kautta linjan tasaisia, ja mitään selkeitä pelivalintoja on vaikea tehdä. Avauskohteen näkemyssuosikkimme numero 14 MARTIN DE BOS on kuitenkin 28% arviolla tasaisessa lähdössä sen verran kiinnostava, että se on lopulta aika selkeä valinta tukipilariksi. Koko A-viisikkomme rastaaminen kävisi yksinkertaisesti liian kalliiksi, koska varmaehdokkaat ovat tällä kierroksella vähissä.

Martin de Bosin aloitus Ossi Nurmosen käsistä sujui heikosti, koskapa ori laukkasi paineissaan heti alussa pitkäksi. Hevosen olemus miellytti kuitenkin meitä kovasti ja oli miellyttänyt paljon myös viimeksi ajanutta Tapio Perttusta. Näistä asetelmista alun pääsee ottamaan täysin varman päälle, ja todennäköisesti startti kropassa suurin painekin on jo purkaantunut. Ei suoritustasoon voi tietysti aukottomasti luottaa, kun viime menestyksestä on jo aikaa, mutta kapasiteetiltaan Martin de Bos on kyllä tähän lähtöön ylivertainen, ja viime kerran olemus miellytti tosiaan paljon. Odotamme tämän päivän kilpailua suurella mielenkiinnolla.

T75-6 / 2 DEANGELO

Toinen tukipilarimme on kuudennen kohteen numero 2 DEANGELO. Se on ehdottomasti kierroksen todennäköisin voittaja. Alla on vakuuttava voitto Turusta 2. radalta ilman selkää, ja esillä olleiden tallikommenttien mukaan kaiken pitäisi olla edelleen kohdallaan.

Roberto Diver on starttiraketti, mutta joka tapauksessa uskomme Deangelon juoksevan lopulta keulapaikalla. Sen jälkeen Deangelolla olisi vahva etulyöntiasema, mutta kyllä päivän vireenkin on oltava ehdottomasti kohdallaan, sillä vastassa on kuitenkin muutama kova kanssakilpailija. Sekin on muistettava, että Deangelo on parhaimmillaan pitävällä radalla, ja esimerkiksi Porin niukka keulatappio meni ehdottomasti pöpperöisen radan piikkiin. Olosuhteillakin on siis merkitystä.

Arviomme Deangelon voitolle on 60%. Alkujaan tarkoitus oli laittaa Deangelo vain apuvarmaksi Pieneen systeemiin, mutta läpivarmaksi suunnitellun Slippery Runwayn aamun poisjäännin myötä Deangelon läpivarmaksi rastaaminen oli vaikealla kierroksella pakkoratkaisu.

KAHDELLA MERKILLÄ

T75-2 / 5 WALENE & 15 ALPERTTO

Toisen kohteen pelaamme kahdella edullisella merkillä ohi lähdön pelisuosikista. Meille numero 5 WALENE on ehdottomasti lähdön todennäköisin voittaja. Laukkoja on toki tullut viime aikoina turhan paljon, mutta muuten tamma on esittänyt mielestämme sellaista virettä, että on tässä porukassa ravia polkiessaan voiton suhteen todella vahvoilla. Kyseessä on vauhdikas hevonen, joka pystyy tekemään haalarihommiakin. Valmentaja Anne Kärkkäinen vahvisti vielä Walenen tuntuneen viimeistelyissä oikein hyvältä. Arviomme Walenen voitolle on 30%.

Toinen pelimielessä maistuva tapaus on kolmanneksi arviolla 13% rankkaamamme numero 15 ALPERTTO. Sarja ei ole Alperttolle kovinkaan edullinen, koska tammat saavat tässä lähdössä 20 metriä hyvitystä. Alpertto on kuitenkin niin hyvä hevonen, että epäsuotuisasta sarjasta ja 60 metrin takamatkasta huolimatta näemme oriilla täydet menestyssaumat. Kyseessä on monipuolinen hevonen, jolla voi tarpeen vaatiessa tehdä jo matkalla ratkaisuja.

Viimeksi Jyväskylässä Alpertto laukkasi loppusuoralla voittotaistosta, mutta laukkaan oli valmentaja Jarmo Leinosen mukaan selvä syy, sillä se meni huonon radan piikkiin. Tätä edeltäneessä Kuopion Toto75-lähdössä Alpertto spurttasi 3. sisältä loppumetrit vauhdikkaasti ja sijoittui kolmanneksi. Kunto on siis kohdallaan, ja ainakin aiemmin lyhyt starttiväli on sopinut hyvin. Valmentajakin matkaa Joensuuhun lähtöasetelmista huolimatta varsin toiveikkain mielin.

Anne Kärkkäinen

L6/5 WALENE: ”Ajoin eilen (=torstaina) vielä vikat hölkät ja ei hevonen sen paremmalta voi tuntua. Mystiset laukat sotkevat hommaa. Tulinen tapaus tamma on ja liika kuumuminen pilaa tilanteita. Kakkosrata ei uskoakseni ole mikään erityinen haitta. Hyppy voi tulla ihan yhteen askeleeseen. Ravilla hevonen pystyy suorittamaan ok tasolla. Laukaton startti on ykköstavoite.”

Jarmo Leinonen

L6/15 ALPERTTO: ”Jyväskylän laukka meni huonon radan piikkiin. Alustassa oli monttuja. Oli jo lähellä, että olisin jättänyt hevosen lämmityksen jälkeen pois. Niin kehno oli radan kunto. Ainakin aiemmin ori on lyhyellä starttivälillä ollut jopa pirteämpi jälkimmäiseen kisaan. Ohjeistan kuskia ajamaan aktiivisesti eteenpäin. En oikeastaan yllättyisi ihan kärkisijastakaan.”

Knocking Match / Santtu Raitala Vermossa 12.3. Totomaatti-lähdön voittoon!

Ohjastaja: Santtu Raitala
Valmentaja: Juho Ihamuotila
Hoitaja: Salla Lindgren
Kasvattajat: Tiina Ollikkala & Punkarin Hevostalli Ky
Omistaja: Ravitalli Hannu Laakkonen Oy & Stable Holttinen

Onnittelut!

Kuvat Pekka Salonen

 


TAKAISIN