Jäätävää tykitystä Lappeessa => TSEKKAA!

Tiistaille Lappeenrantaan jäätävät tipsit! Tima’s Miracle, Birger ja Heros Du Monde voittoihin + Kunnaan Estelle ja Napoleon Fortis kakkosrahoille. Lunastuksia laajalla rintamalla. Tsekkaa!

LAPPEENRANTA 9.4.2024
TIMA’S MIRACLE (17) ***** => kk 10,14 (25%)
HEROS DU MONDE (81) **** => kk 43,35 (10%)
KUNNAAN ESTELLE ****Skrälli => kk 10,96 (35%)
NAPOLEON FORTIS ****Skrälli => kk 2,90 (50%)
BIRGER (27) ***** voitti lähtönsä
****Troikka panostukset 77,50€ => 307,80€!
*****Toto5 Pieni systeemi 30€ => 167,50€!
*****Toto5 panostukset 157,80€ => 234,40€!

Kanuunapilarit:
TIMA’S MIRACLE (17) ***** 60% – T5 47,37%
BIRGER (27) ***** 45% – T5 30,81%

Bonustroikan tukipilari:
HEROS DU MONDE (81) **** 25% – T5 15,00%

Ainoa epäonnistunut pelikohde oli heti lähdössä pitkäksi laukannut LOOKINGFORANSWERS ****. KUNNAAN ESTELLE ****Skrälli (141) irtosi voittotaistoon yhdessä suosikki Pirttilän Sampon kanssa, mutta joutui tyytymään kakkossijaan. Kunnaan Estelle oli toinen Pienen systeemin merkeistä, joten senkin voittaessa kaikki systeemit olisi osuneet, ja silloin olisi tullut Toto5-pelistä tiliäkin; Pieni systeemi 30€ => 1.084,90€, Peruspeli 63€ => 325,40€ ja Porukkasysteemi 64,80€ => 108,40€. Yhteislunastus siis 234,40 euron panostuksella 1.518,70 euroa.

Toto5-1: Montélähdössä oikein vahva luotto Tima’s Miracleen! Aloitamme systeemit heti kahdella kanuunavarmalla. Avauskohteena ajettavassa montélähdössä meillä on erittäin vahva luotto numeroon 5 TIMA’S MIRACLE, johon luotamme 60% arviolla merkittävästi pelikansaa enemmän. Tima’s Miracle väsyi vielä helmikuussa montélähdössä keulapaikalta kuudenneksi, mutta se oli hevosen kauden avaus yli kolmen kuukauden tauolta. Lisäksi ohjastaja Milla Markkanen totesi, että moni muukin asia meni siinä startissa pieleen ja sen startin saa kyllä unohtaa. Lappeenrannan montélähdössä sujui jo paljon paremmin, sillä Tima’s Miracle irtosi loppusuoralla kaksinkamppailuun yhdessä kovan montéhevosen Callela Lionelin kanssa. Myös alla oleva Kuopion kärrylähtö sujui positiivisesti, joten tamma on kunnossa.

Milla Markkanen uskoo Tima’s Miraclen parantavan edelleen. Tänään on myös tarkoitus kokeilla ensimmäistä kertaa montéssa kengittä. Ainakin kärrylähdöissä kenkien riisuminen toi viime vuonna selvästi lisätehoja. Eikä Tima’s Miraclen mielestämme tarvitse edes millään lailla parantaa Lappeenrannan montésuoritustaan, sillä nyt vastassa ei ole Callela Lionelin tasoista montéhevosta – ja jo vastaavan tasoisella suorituksella tämä lähtö on mielestämme voitettavissa. On myös syytä noteerata, että Lappeenrannassa olosuhteet olivat raskaat, mikä vaikutti tulostasoon.

Numero 6 SPRITESINE juoksee tässä uransa ensimmäisen montéstartin, joten sen osaamista tässä lajissa on vähän vaikea arvioida, mutta ei se ainakaan kärryhevosena ole Tima’s Miraclen veroinen, ja kyllä tämä lähtö tasoltaan on mielestämme Tima’s Miraclelle todella sopiva. Tima’s Miracle on nopea avaaja, mutta Markkasen ajatus on ottaa alku tarkkaillen, mikä vaikuttaa hyvältä suunnitelmalta. Yhtä kaikki, meidän papereissamme Tima’s Miracle on ylivoimaisesti kierroksen todennäköisin voittaja. Haastajaosaston kärkeen nostamme montédebyyttinsä suorittavan Spritesinen arviolla 15%.

Numero 2 ALBINO KING on kerännyt paljon peliä, mutta ei sen mielestämme lähtökohtaisesti pitäisi millään pystyä kukistamaan onnistunutta Tima’s Miraclea. Albino King on periaatteessa pykälää matalamman sarjan hevonen, eikä hevosena muutenkaan lainkaan yhtä hyvä. Albino King ei myöskään ole tiukassa paikassa mikään varsinainen puristaja, vaikka onkin voittanut urallaan kahdeksan kertaa. Voitot ovat tulleet pääasiassa oikein sopivista lähdöistä. Meidän arviomme Albino Kingin voitolle jää lukemiin 8%. Myöskään numero 9 MOONLIGHT AWSOME ei ole pitkän tauon jälkeen pelimielessä erityisen kiinnostava. Grafiikan mukaan etukengittä kilpaileva 8 STONEISLE TEXAS sekä autolähdöstä lähetystapana hyötyvä 4 LIVORNO BOKO ovat poimintamme yllättäjäosastolta mukaan paripeliin. Sen sijaan Tima’s Miraclen varmistaminen Toto5-pelissä ei käynyt missään vaiheessa edes mielessä.

Milla Markkanen

L4/5 TIMA’S MIRACLE: ”Uskon, että hevonen parantaa koko ajan. Tänään on tarkoitus ensimmäistä kertaa koittaa ilman kaikkia kenkiä. Yritetään ottaa alku tarkkaillen ja luotetaan loppuun. Tämä on kovin innokas auton takana. Ekassa montekisassa meni moni asia pieleen ja sen voi unohtaa. Lappeessa homma meni jo paremmin. Hevonen oli ihan hyvä myös tuoreimpaan kärrylähtöön. Luotan kyllä omaani. Totoon ainakin on odotukset.”

Toto5-2: Nousuvireinen Birger on toinen kanuunapilari! Jatkamme toisessa kohteessa heti perään toisella kanuunapilarilla. Numero 6 BIRGER on meidän papereissamme arviolla 45% lähdön ainoa A-hevonen ja maistuu vahvasti. Birger koki viime kaudella melkoisen muodonmuutoksen ja kausi oli kokonaisuudessaan todella loistava. Tältä kaudelta alla on nyt kaksi kilpailua, ja vaikka kaksarisijoitusta ei ole vielä tullutkaan, on aloitus ollut meidän makuumme positiivinen. Viimeksi Vermossa puristus ei loppusuoralla riittänyt lainkaan, mutta emme ole asiasta ollenkaan huolissamme. Kyseessä oli kuitenkin vasta Birgerin kauden toinen kilpailu, ja kun tasokkaassa Pronssidivisioonakarsinnassa pidettiin keskipitkällä matkalla läpi matkan yllä reipasta tempoa, oli täysin ymmärrettävää, ettei kroppa toiminut vielä kunnolla. Hevosen ulkoinen olemus matkan aikana oli normaalin hyvä.

Uskomme, että viimekertainen kova startti voi Birgeriä paljon eteenpäin. Myös valmentaja Ilkka Pyysalo luottaa, että hevonen jatkaa nousuvireessä, sillä varsinaista hiittiajoa ennen kauden alkua ei ollut alla. Pyysalo itse ei lähtenyt sijoitusodotuksissaan pullistelemaan, mutta me odotamme kyllä jo tänään ruunalta asioiden luontuessa vahvasti voittoa, sillä porukka on mielestämme Birgerille oikein passeli. Alussa on pieni laukkariski, mutta ei sitä pienehkössä lähdössä kannata ylikorostaa, koska alun voi ottaa varman päälle.

Numero 4 ADVEN TURE on kohonnut elämänsä iskuun, mutta ei se silti hevosena Birgerin veroinen ole. Sekin on syytä huomata, että Adven Ture on voittanut koko urallaan vain neljä kertaa, vaikka startteja on takana jo 137. Kyllä näillä edellä kerrotuilla faktoilla Birger on mielestämme selvästi Adven Turea todennäköisempi voittaja. Adven Ture on sitten ykköshaastaja 17% arviolla. Adven Turen ohella 9 SIIRIN FARSSI arviolla 12% ja 5 B. ULJAS arviolla 10% kärkkyvät Birgerin epäonnistumista, mutta meille Birger on siis tässä kohtaa tosi maistuva suosikki.

Ilkka Pyysalo

L5/6 BIRGER: ”Hevonen on ollut aika lailla sellainen kuin odotinkin. Lauantailähtö oli ehkä vähän turhan kova. Ajallisesti olin aivan tyytyväinen. Luotan ja toivon, että ruuna menee yhä eteenpäin. Varsinaista hiittiajoa ei ollut tauon aikana. Jos hevonen suorittaa voltin nelosen kunnialla, odotan ainakin rahasijaa. Pieni laukkariski on alussa olemassa.”

Toto5-3: Kunnaan Estelle on nostomme suosikin rinnalle jo pikkulappuun! Kolmannessa kohteessa laukat voivat muokata tulojärjestystä paljonkin, joten yllätykseenkin on ehdottomasti syytä varautua. Me pyrimme selvittämään pikkulapun kapeasti kahdella hevosella, mutta suuremmille kuiteille mekin laitamme kyllä suosiolla paljon rasteja. Numero 11 PIRTTILÄN SAMPO teki viimeksi Vermossa uransa toistaiseksi kovimman suorituksen. Ori jyskytti väkivahvasti johtavan rinnalla ja olisi voittanut ilman turhanpäiväistä laukkaansa viimeisen kaarteen lopussa. Ravilla Pirttilän Sampo kiertänee tämän porukan 40 metrin takamatkasta huolimatta, mutta eivät laukat oriin kohdalla todellakaan mitään harvinaisuuksia ole. Niinpä mistään varmasta onnistujasta ei todellakaan ole kyse. Arviomme Pirttilän Sampolle on 33%.

Numero 7 KUNNAAN ESTELLE on kolmosrankkina 12% arviolla nostomme suosikin rinnalle jo pikkulappuun ja samalla yksi illan pelikohdevalinnoistamme. Kunnaan Estelle on kankea kiihdyttäjä, mikä toki mutkistaa asioita, mutta fyysisesti tamma on kyllä ilman muuta kelpo vireessä. Vaikka tältä kaudelta ei ole irronnut vielä yhtään totosijaa, on Kunnaan Estelle tullut jatkuvasti juosten maaliin asti ja parannellut kirivaiheessa asemiaan. Mikäli laukat eivät sotke juoksua ja Kunnaan Estelle saa rytmin päälle tarpeeksi aikaisin, on se tähän lähtöön täysin kilpailukykyinen hevonen siinä kuin kuka tahansa muukin. Ei Marko Heikarin suojatin missään tapauksessa tässä ihan pelaamattomaksi pitäisi jäädä.

Numeron 6 IKKUNA kohdalla on huomattava, että se on voittanut urallaan vain kerran, mutta kakkossijoja onkin sitten plakkarissa peräti kahdeksan kappaletta. Mistään varsinaisesta voittajahevosesta ei siis puhuta. Ikkuna on kuitenkin vauhdeiltaan riittävä ja se on myös kohtalaisen ravivarma. Arvio 18%. 8 VENOMI on kulkenut usein laukkojen lomassa vahvasti. Kahteen viime starttiin ruuna ei ole laukannut, mutta jostain syystä se ei ole ottanut vauhtiakaan. Nyt Teemu Okkolin kokeilee saada ruunaan taas ryhtiä. Venomi onnistuu todella harvoin, mutta kapasiteetiltaan se on ilman muuta tällaisiin lähtöihin riittävä. Arvio 10%. 2 NIITYN COSTI on vielä todella epävarma, eikä tahdo keskittyä hommaan tosissaan. Resursseja on kuitenkin selvään ennätysparannukseen. Arvio 10%. 4 ILMIÖ on parantanut kengittä selvästi menoaan, mutta tällä kertaa ruunalla on grafiikan mukaan kengät jalassa. Arviomme 8% perustuu siihen, että Ilmiö juoksee kengät jalassa. Mikäli kengät kuitenkin riisutaan, olisi arviomme muutamaa prosenttiyksikköä korkeampi. Ilmiö on kuudes merkkimme Peruspeliin. Porukkasysteemiin rastaamme lähdön kaikki yhdeksän henkihevostamme.

Toto5-4: Heros Du Monde kohoaa positiivisten tallikommenttien myötä ykkösrankiksi ja ansaitsee panostusta pelikohdepuolella! Neljännessä kohteessa pelaamme Toto5-systeemit passiivisella otteella, mutta pelikohdepuolella panostamme numeroon 2 HEROS DU MONDE. On syytä huomata, että troikkapelissä jaetaan tässä lähdössä 5 000 euroa bonusta. Heros Du Monden viimeisimpään suoritukseen ennen taukoa ei kannata tuijottaa lainkaan, sillä ruuna osoittautui kipeäksi. Valmentaja Jukka Kontinen totesi, että toki jonkinlaista treenikankeuttakin voi olla, mutta normaalisti Heros Du Monde on ollut ihan hyvä suoraan tauoltakin, ja ainakin treenien perusteella tilanne näyttää nyt kokonaisuudessaan varsin hyvältä. Kontisen kommentit olivat kokonaisuudessaan sen verran positiivisia, että erittäin todennäköisenä keulahevosena Heros Du Monde kohoaa rankingimme kärkipaikalle. Kannattaa muistaa, että taulussa näkyvä tammikuinen Kouvolan voitto tuli nimenomaan keulapaikalta ja oli lopulta täysin ylivoimainen. Vastaavilla otteilla tässäkin lähdössä ollaan keulapaikalta normaalivauhtisessa kisassa lähellä voittoa. Arviomme Heros Du Monden voitolle on 25%.

Heros Du Monde saa siis vahvaa panostusta pelikohdepuolella, mutta Toto5-pelissä rastaamme jo kapeimmille kuiteille viisi valjakkoa. Numero 8 JETMAN LUXI oli vielä kauden avauksessaan Lappeenrannassa aika tasapaksu, mutta Kouvolassa otteissa oli jo ihan erilainen rähinä. Jetman Luxi oli nimittäin 2. radalta ilman selkää vahva kolmas vain The Big Paybackille sekä Kaiser Wibbille häviten. Jetman Luxi osaa voittamisen jalon taidon, mutta nyt alla on taas lähes kuukauden starttiväli, eikä tämä lähtö ole sarjanakaan rahallisesti lainkaan edullinen. Arviomme Jetman Luxille on 23%. Numero 3 DRAGON’S EYE on merkittävästi tulosriviään jykevämmässä iskussa, mutta hitaan alun vuoksi juoksuista on tullut viime starteissa aivan liian vaikeita. Keulasta Dragon’s Eye olisi ehdottomasti tämän lähdön todennäköisin voittaja, mutta ei Heros Du Monden ulkopuolelta pitäisi kuitenkaan keulaan olla asiaa. Saa sitten nähdä, että miten Janita Antti-Roiko lähtee tätä lähtöä ajamaan. Kunnossa Dragon’s Eye joka tapauksessa on. Arvio 20%.

Numero 13 ROUND CUBE ei ole vielä Suomessa menestynyt, mutta viimeksi Teivossa ruuna otti jo laukkojensa lomassa vauhtia paljon paremmin kuin kauden aiemmissa starteissa. Nyt kun vielä etukengät on tarkoitus riisua, on Round Cube potentiaalinen yllättäjä. Erityisesti siinä tapauksessa, että Heros Du Monde ja Dragon’s Eye alkavat ajaa paalulta toisiaan vastaan. Arviomme Round Cuben voitolle on 10%. Myös ihan näppärässä vireessä kilpailevan numeron 12 COBBYS ANGELICA haluamme 7,5% arviolla mukaan kaikille kuiteille. Lähdön revitysrastit ovat seuraavin arvioin 1 FERUS GALAX 5%, 10 PRETTY VISION 4% ja 11 MARY HOTSHOT 4%.

Jukka Kontinen

L7/2 HEROS DU MONDE: ”Ihan hyvältä tilanne vaikuttaa. Treenitauko on alla. Hevonen oli tosi kipeä edellisstartissa. Hyvin se on toipunut ja ruuna treenaa tosi hyvin. Aika kovasta treenistä se palaa. Voihan siinä toki olla treenikankeuttakin. Tämä on usein ollut ihan hyvä suoraan tauolta. Mukavasti ruuna ottaa vauhtia. Toivottavasti se pitää sen maaliin asti. Keulasta hevonen on mennyt hyvin. Jos ei aivan hurjasteluksi mene, uskoisin keulataktiikkaa koitettavan. Balanssista en ole vielä ihan varma, Ainakin taakse jätetään pienet hokit. Hokit riisutaan edestä ja ehkä laitetaan kevyt kenkä alle.”

Toto5-5: Napoleon Fortis ja Rocktown Judge ovat tosi kiinnostavia haastajia isolle suosikille! Päätöskohteessa numero 5 LEMMY MODEL on kohonnut suureksi suosikiksi. Kyllä mekin lähdemme sen keulavoitosta liikkeelle, mutta ei ruuna kuitenkaan meidän papereissamme läheskään niin suuri suosikki ole kuin valtavirralla. Tästä löytyy kuitenkin useita kelpo haastajiakin, ja lisäksi ainakin ennakkografiikan mukaan Lemmy Model kilpailee tänään kengät jalassa. Ei sekään täysin sataprosenttisen varmaa ole, että Lemmy Model nauttii kanssakilpailijoidensa aukotonta kunnioitusta ja saa huseerata mielin määrin johtopaikalla. Meidän arviomme Lemmy Modelin voitolle on lopulta 35%, ja haastajat ovat tässä kohtaa pelimielessä suosikkia kiinnostavampia. Erityisesti rankingissamme kakkoseksi arviolla 20% sijoittuva 1 NAPOLEON FORTIS ja rankingissamme kolmanneksi arviolla 17% asettuva 6 ROCKTOWN JUDGE ovat todella kiinnostavia haastajia isolle suosikille.

Napoleon Fortiksen nostamme pelikohteeksikin. Se kiri torstaina Lahdessa täysin toivottomista asemista 7. ulkoa hyvin neljänneksi. Myös tätä edeltäneessä Kouvolan kisassa Napoleon Fortis kiri 4. ulkoa mukavasti. Nyt Napoleon Fortis on päässyt kahden takarivin lähtöpaikan jälkeen ykkösradalle, ja ruuna pystyy kyllä hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa. Edes keulasta ajaminen ei olisi meille mikään maailman suurin yllätys, mutta lähdemme kuitenkin siitä, että Ville Tonttila tyytyy suosiolla Lemmy Modelin selkään ja valitsee siis juoksupaikan tämän takaa 2. sisältä. Sieltä olisi lopussa hyvä yrittää yllätystä, mikäli vapaa kirilatu aukeaisi. Rocktown Judge on nyt kilpaillut Kimmo Kuusiston valmennuksesta viidesti. Alku on ollut vielä hakemista, ja laukkoja on tullut paljon. Laukkojen lomassa ruuna on kuitenkin kulkenut niin vauhdikkaasti, että todellinen onnistumien roikkuu ilmassa. Yksi laukan jälkeinen kakkossijahan plakkarissa jo on. Lähtöpaikka tuo omat haasteensa, mutta muuten Rocktown Judge on kyllä tähän lähtöön täysin riittävä hevonen.

Numero 2 NORTON THOKE kilpailee totoputkessa, mutta tässä tehtävässä voitto edellyttää silti nappionnistumista. Ruuna on nelosrankkimme 9% arviolla. Pelimielessä viitosrankkimme numero 4 TRY YOUR BEST on 8% arviolla merkittävästi edullisempi. Vaikka viimeisimmästä voitosta on jo tuhottoman paljon aikaa, on Try Your Best tehnyt jo useamman oikein positiivisen suorituksen peräkkäin. Myös numerot 3 KNOWS THE WAY ja 7 ESKILL COTTER saavat 4% arviolla paikan Peruspelistä. Porukkasysteemissä vedämme tämän päätöskohteen tukkoon.

Too Fit For You / Ari Moilanen Vermossa 16.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

Payet / Juha Utala Vermossa 6.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva: Pekka Salonen

Zähikäinen / Markus Dahlström Vermossa 11.11.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva: Pekka Salonen

Korven Liideri / Ari Moilanen Vermossa 11.2.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

 


TAKAISIN