****Toto5 2.951,90€!

TEIVO 27.3.2024
Rajusti peliosuuttaan nostanut näkemysvarma ODIN ORDEN (33) **** ja ”toinen kahdesta maistuvasta” ARMELL (87) **** voittoihin. ****Toto5 Porukkasysteemi 194,40€ => 2.951,90€!

TEIVO 26.3.2024
ARMELL (87) **** => kk 55,36 (10%)
ODIN ORDEN (33) **** voitti lähtönsä
****Toto5 Porukkasysteemi 194,40€ => 2.951,90€!

Läpivarma:
ODIN ORDEN (33) **** 22% – T5 26,27%

Kapeimmat kahdella maistuvalla idearastilla:
ARMELL (87) **** 22% – T5 13,23%

Toto5-5: Tukipilarina maistuva näkemyssuosikki! Kierroksen suurin pelillinen kannanotto löytyy sitten päätöskohteesta. Kyseessä on tasainen lähtö, mutta ykköseksi arviolla 22% rankkaamamme numero 11 ODIN ORDEN on jäämässä niin vähälle huomiolle, että kohoaa maistuvana näkemyssuosikkina systeemien tukipilariksi. Odin Orden päätti viime kautensa Kriteriumin karsintalähtöön, ja mikäli ruuna ei olisi jäänyt sisäratajuoksulla keulasta kakkoseksi sijoittuneen MAS Henrin taakse pussiin, olisi Odin Orden selvittänyt itsensä Kriteriumin finaaliin.

Tauon aikana Odin Orden siirtyi Antti Veteläiseltä Juha Utalalle, mistä käsin aloitti kautensa Jyväskylässä tämän kuun alussa. Suoritus oli heti lupaava, sillä Odin Orden kiri Nuorten Sarjassa vaikeista asemista hyvin kakkoseksi. Toki asetelmat eivät ole nytkään sieltä helpoimmasta päästä, ja ilman muuta juoksunkulullisia riskejä on olemassa, mutta hevosena Odin Orden on mielestämme tähän lähtöön ehdottomasti riittävä, ja ruuna jaksaa tehdä haalarihommiakin. Meidän tavoin myös ohjastaja-valmentaja Juha Utala uskoo, että Odin Ordenin pitäisi starttien myötä parantaa hiljalleen otteitaan. Kyllä Utalakin ihan tosimielellä lähtee kärkisijoista ajamaan.

Numero 4 ROYAL LUCA on aloittanut kautensa kolmella totosijalla, ja ilman muuta ruunan kuuluukin olla tämän lähdön kuumimpia suosikkeja. Ei Royal Luca kuitenkaan mitään sellaista ole esittänyt, että sen pitäisi olla tässä ainakin alustavan pelijakauman kaltainen selvä pelisuosikki. On syytä huomioida, että täysin pelaamattomaksi jäämässä oleva 8 ROCK’N ROLL AX kukisti viimeksi Porissa toiseksi jääneen Royal Lucan, vieläpä vaivatta. Toki Rock’n Roll Ax juoksi keulassa, mutta kuitenkin. Kaksikon välinen mammuttimainen prosenttiero hämmentää meitä viime startin perusteella aika tavalla. Me arvotamme kaksikon näistäkin asetelmista kutakuinkin tasavertaisiksi voitontavoittelijoiksi arvioin Royal Luca 17% ja Rock’n Roll Ax 14%. Rock’n Roll Ax kohoaa vihjesysteemeissä ensimmäiseksi varahevoseksi.

Myös 7 SABATOR arviolla 12%, 5 THE FIRST BOY 11% ja 1 PICASSO KÄHÖ 9% lukeutuvat perushevosten kastiin. Hevosen peruskapasiteetista puhuttaessa Odin Orden on kuitenkin mielestämme aivan eri sfääreissä kuin tämä kolmikko. Vaikka Odin Orden ei missään huippukunnossa vielä olekaan, niin ei tämän kolmikon silti näiltäkään lähtöpaikoilta ole sitä helppo kukistaa. Paripelissä huomioimme vielä uusista käsistä pitkän tauon jälkeen aloittavan numeron 10 WINNER OF LOVE sekä asemiaan aina kirivaiheessa parantavan numeron 9 JINX.

Juha Utala

L8/11 ODIN ORDEN: ”Ei avauskilpailu hullumpi ollut. Hevosen pitäisi parantaa pikkuhiljaa. Tarkoitus olisi päästä myöhemmin ajamaan kovempiakin lähtöjä. Jos juoksu yhtään onnistuu, pitäisi ruuna olla kärkikahinoissa. Riisutaan vähän hokkeja pois.”

Toto5-3: Kapeimmat kuitit rankingimme edullisella kärkikaksikolla, toisesta tosi mielenkiintoista tallitietoakin! Kolmannessa kohteessa nostamme A-ryhmään neljä valjakkoa. Näistä rankingimme niukka kärkikaksikko on jäämässä niin edulliseksi, että pelaamme kapeimmat kuitit kantaaottavasti ainoastaan tällä kaksikolla. Me aloitamme rankingin numerosta 2 ARMELL, joka 22% arviolla on meille itsestään selvä pelikohdekin.

Armellin kausi alkoi komeasti neljällä peräkkäisellä kaksarisijoituksella. Kahdesta viime startista ei ole tullut menestystä, mutta me emme ole tästä kovinkaan huolissamme. Toissakerralla Teivossa juoksu meni lopulta aika vaikeaksi, ja kaiken lisäksi päivä startin jälkeen hevosen lämpö oli vähän koholla. Niinpä Armell sai olla hetken helpommalla. Tamma palasi viimeksi Forssassa kuukauden paussilta, missä kirissä 2. ulkoa ei ollut tehoa. Pauli Luoma kuitenkin kertoi meille tänään, ettei hän saanut hevoselta korvia auki, kun uusista korvalapuista jäi vain narut käteen. Niinpä homma meni vähän siinä.

Lisäksi on ehdottomasti otettava huomioon, että viimekertainen Forssan lähtö oli hurjasti tämänkertaista kovatasoisempi, minkä lisäksi alla oli tosiaan kuukauden starttiväli. Nyt Armellilla on startti kropassa, ja eiköhän varustepuolikin toimi tänään paremmin. Mikäli Armell pääsee keulaan tai 2. sisälle, niin se on mielestämme tähän porukkaan oikein vahva voitontavoittelija. Voi Armell otella voitosta muiltakin juoksupaikoilta, mutta nämä olisivat ne mieluisimmat vaihtoehdot.

Toinen merkkimme kaikille kupongeille on numero 12 LOCKDOWN LADY, joka on rankingimme kakkosnimi 20% arviolla. Tamma on kirinyt kauden molemmissa kilpailuissaan passiivisten taktiikkojen jälkeen hyvin. Eiköhän taktiikka ole piippuhyllyn paikalta nytkin passiivinen, mutta mikäli matkalla pidetään yhtään tempoa yllä, eikä juoksunkulku muutenkaan mene ihan vihkoon, niin kovakirinen Lockdown Lady on näistäkin asetelmista huippuvaarallinen. Armell ja Lockdown Lady ovat siitäkin hyvin toisiaan tukevia merkkejä, että näin sekä rauhallinen että reipasvauhtinen juoksu on molemmat huomioitu.

Numero 1 THYLANE ei ole ollut vielä tänä vuonna parhaimmillaan, mutta suunta on kuitenkin ylöspäin, ja lähtöasetelmatkin ovat ennemmin mahdollisuus kuin uhka, vaikka emme uskokaan tamman pystyvän johtopaikkaa puolustamaan. Lähdön tasokaan ei ole kovin mahdollinen. Arviolla 20% Thylane kuuluu meidän papereissamme samaan ryhmään edellä mainitun kaksikon kanssa, mutta selvänä pelisuosikkina pelillinen kiinnostavuus ei toki ole yhtä korkea.

Numero 6 COCO C. GARDEN on sitten 15% arviolla lähdön neljäs A-hevonen. Sen pitäisi 7 oikein –lehdessä lukevien tallikommenttien mukaan palata tauolta ihan kilpailukuntoisena. Nopea avaaja voi hyvinkin juosta tässä keulassa tai 2. sisällä. Coco C. Garden ei ole vielä koskaan voittanut, mutta kyllä se näihin lähtöihin ihan riittävän kyvykäs on. 11 DREAMS arviolla 10% ja 7 ANGEL FACE arviolla 7% muodostavat sitten seuraavan kaksikon. Mainittakoon, että Lockdown Lady on mielestämme ihan eri tason hevonen kuin Dreams, ja vierekkäisiltä takarivin lähtöpaikoilta Lockdown Lady on mielestämme väkisinkin Dreamsiä todennäköisempi voittaja.

Pauli Luoma

L6/2 ARMELL: ”Viimeksi homma meni vähän ohi. Oli uudet korvalaput käytössä ensimmäistä kertaa ja kun vetäisin, narut vain jäi käteen. Eli korvat jäi kiinni. Pikku vahinko. Ei mitään negatiivista hevosella. Se on iloinen ja virkeän tuntuinen. Täytyy koittaa alussa eteenpäin. Sisäpuolen hevonen on aika nopea. En osaa sanoa, päästäänkö siitä ohi. Jos johtopaikka saadaan, eiköhän siitä koiteta. Aivan hyvin odotuksin kisaan.”

 

Skyfall Shine, Spike’s Star, Adrasthee ja Fiori Teivossa 2023 Totomaatti-lähtöjen voittoon. Onnittelut taustavoimille!

Vihjepalvelu Totomaatin asiakkaana saat vahvan edun valtavirtaan. Aktiivinen raviseuranta, ammattilaisten analyysi ja tiivis yhteydenpito ohjastajiin ja valmentajiin toimiva resepti jo yli 30 vuoden ajan. Lähde mukaan!

 

Skyfall Shine / Hannu Torvinen Teivossa 31.10.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Spike’s Star / Joni-Petteri Irri Teivossa 25.7.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Adrasthee / Hannu Torvinen Teivossa 2.5.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

Fiori / Jukka Torvinen Teivossa 14.2.2023 Totomaatti-lähdön voittoon!

 

 


TAKAISIN