****Toto5 25€ => 1.052,50€!

FORSSA 9.2.2024
Luotisuora nippurivi tuotti jäätävän tilin! Sahara Cherie, Viulan Voitto, Barkov Evo, Rahajamatch, Space Oddity. ****Toto5 Pieni systeemi 25e => 1.052,50 euroa!

FORSSA 9.2.2024
****Toto5 25€ => 1.052,50€!

Luotisuora nippurivi! Sahara Cherie, Viulan Voitto,
Barkov Evo, Rahajamatch, Space Oddity.

Läpivarmat:
SPACE ODDITY (20) **** 50% | T5 34,08%
RAHAJAMATCH (14) *** 75% | T5 64,24%

Apuvarmat:
SAHARA CHERIE (18) *** 45% | T5 44,10%
VIULAN VOITTO (24) *** 30% | T5 27,96%

Pikkulapun viides varma:
BARKOV EVO 40% | T5 42,60%

Totopelit & Toto5-yhteenveto
SPACE ODDITY (20) **** – Callela Beta kk 4,12 (40%)
SAHARA CHERIE (18) *** – Armell kk 3,05 (40%)
VIULAN VOITTO (24) *** – Villieläin kk 4,12 (35%)
RAHAJAMATCH (14) *** voitti lähtönsä
****Toto5 Pieni systeemi 25 e => lunastus 1.052,50 euroa!
****Toto5 Peruspeli 50 e => lunastus 84,20 euroa
****Toto5 panostukset 159 e => lunastus 1.145,10 euroa!

Toto5-1: Sahara Cherie on ensimmäinen hyvä varmavaihtoehto! Forssan perjantaisella Toto5-kierroksella maistuvimmat pelihevoset löytyvät tällä kertaa ehdottomasti pelisuosikkien joukosta. Heti avauskohteen ykkössuosikki numero 9 SAHARA CHERIE on hyvä varmavaihtoehto, sillä arviomme 45% on vielä peliosuutta korkeampi. Sahara Cherie ei onnistunut kolmevuotiskaudellaan kokonaisuudessaan täysin kykyjensä mukaisesti ja kun vielä Lahden Tammahambossa päätöspuolikkaan laukka vei arvokkaan totosijan, on tamma päässyt aloittamaan neljävuotiskautensa varsin maltillisella voittosummalla. Kaiken lisäksi sairastelutkin katkaisivat kolmevuotiskauden jo suunniteltua aiemmin.

Sahara Cherie on aloittanut neljävuotiskautensa kahdella totosijalla. Ensiksi Kouvolassa Sahara Cherie nousi 3. ulkoa 600 metrin kirillä kolmanneksi häviten vain piikki-selkä –asetelmassa juosseelle kaksikolle. Sen jälkeen Lahden tammalähdössä oli jo voiton vuoro. Sahara Cherie nousi todella hidasvauhtisessa lähdössä 4. sisältä 2. radalle ilman selkää jo ensimmäisen takasuoran lopussa ja jyräsi lopussa oikein varmaan voittoon. Toki tempo oli siis todella rauhallista, eikä lähtö tasoltaankaan häikäissyt, mutta tamman tyyli peräti 10,5-vauhtisessa lopetuksessa oli joka tapauksessa hieno. Ilman muuta Sahara Cherien pitäisi jatkaa edelleen nousuvireessä, ja Tapio Mäki-Tulokkaan tallikunto on ollut muutenkin viime aikoina kohdallaan. Uskomme Sahara Cherien lähtevän liikkeelle sisäradalta Queen Of Goldin takaa ja pääsevän hyviin iskuasemiin, ja meille Santtu Raitalan ajokki on siis selkeä ykköshevonen. Ilman muuta Shara Cherie ansaitsee vahvaa roolia peleissä, ja tamma on ihan potentiaalinen läpivarmakin.

Muut suosikit 2 QUEEN OF GOLD ja 6 ARMELL ovat toki meidänkin papereissamme Sahara Cherien kovimmat vastustajat. QUEEN OF GOLD palaa tauolta positiivisin treenitiedoin, joten se voi pystyä heti hyvään suoritukseen. Koko matkan johto on täysin mahdollinen. Alla on kuitenkin taukoa, ja mikäli energinen tamma on taas vähän liiankin virtavana, niin herkästi se kyllä kovassa pakkasessa kostautuu. Kiihdytysvaiheessa voi olla jonkinlainen laukkariskikin. Arviomme Queen Of Goldin voitolle on 21%. ARMELL on suorittanut Pauli Luoman käsistä jatkuvasti hyvin. Mikäli Queen Of Gold laukkaa alussa, juossee Armell keulassa. Hevosena Sahara Cherie on kuitenkin mielestämme luokkaa Armellia parempi. Arviomme Armellin voitolle on 20%.

Numero 4 BRILLIANT SHADE on sitten selkeä nelosrankkaus. Sen osakkeet nousisivat, mikäli kuumimmat suosikit ajaisivat toisiaan vastaan. Brilliant Shaden kausi alkoi heikolla sijoituksella, mutta tamma ei saanut siinä startissa passiivisella taktiikalla koskaan mahdollisuutta. Voimia jäi kyllä varastoon. Arvio 8%. Startin kroppaansa saanut 10 EDIT TOURRAJ kohoaa meidän papereissamme muun jymypommiosaston yläpuolelle ja mahtuu viidentenä merkkinä mukaan Porukkasysteemiin. Arvio 3%.

Toto5-2: Suosikkimme Viulan Voitto on ainakin alustavasti vasta kakkossuosikki! Luotisuora Toto5-rivimme sisältää ainakin alustavasti neljä pelisuosikkia sekä yhden kakkossuosikin. Se kakkossuosikki on toisen kohteen numero 10 VIULAN VOITTO, joka meidän papereissamme on ykkösrankkaus 30% arviolla. Viulan Voitto on aloittanut kautensa hyvin, sillä ori voitti Turussa Voimaeläincupin karsintalähdön ja sijoittui sitten finaalissa kolmanneksi. Molemmissa starteissa vahva ori taivalsi johtavan rinnalla. Paikka johtavan rinnalla lienee nytkin todennäköisin, sillä tuskinpa paalun Tähen Lohdulta tai mahdollisesti Laurilan Ilonaltakaan johtopaikka on tarjolla, mikäli tämän kaksikon kiihdytysvaihe sujuu ravilla. Vahva menijä taitaa siis kuitenkin juoksupaikan johtavan rinnallakin ja on suosikkimme.

Ainakin alustava pelisuosikki 5 VILLIELÄIN on sitten kakkossuosikkimme 24% arviolla. Villieläin haki välillä itseään, mutta viimekertainen Lahden nelossija kovatasoisesta lähdöstä kieli uudesta tulemisesta. Viulan Voitto on siis kuitenkin suosikkimme. Numeron 13 SHEIKKI nykyvirettä on vaikea arvioida, sillä pitkän tauon jälkeinen suoritus Lahdessa pilaantui pitkäksi asti menneeseen alkulaukkaan. Hevosen kapasiteettihan tällaiseen lähtöön on tietysti hurja, mutta tauolta palaileminen yhdistettynä pitkään takamatkaan sekä jo neljäntoista vuoden ikään tuovat toki omat kysymysmerkkinsä. Kyllä Sheikki kuitenkin ajoissa lapulle kuuluu, mikäli ei laita Viulan Voittoa läpivarmaksi. Arviomme Sheikin voitolle on 15%.

Numero 2 TÄHEN LOHTU päässee kiihdytysvaiheen sujuessa mielipaikalleen keulaan, joten tamma voi ihan hyvin palata nyt menestyskantaan. Arvio 10%. Numero 3 LAURILAN ILONA on oikein nappionnistumisella potentiaalinen yllättäjä, sillä kauden aloitus pitkän tauon jälkeen omistaja Jari Toivosen valmennukseen siirtyneenä oli lupaava. Laurilan Ilona laukkasi Seinäjoella ensimmäisessä kaarteessa pahoin, mutta jostain syystä tammaa ei vielä matkan aikana hylätty, vaikka laukan pituus oli noin 200 metriä. Laurilan Ilona kulki loppumatkan varsin mukavasti ja ylitti vielä maalilinjan ennen keulasta neljänneksi sijoittunutta Kalistaja Kallea. Laurilan Ilona kulki viimeiset 1600 metriä 30,6-vauhdilla tullen juosten maaliin asti. Arviomme Laurilan Ilonalle on 7%.

Numero 8 ISOSALON IHME onnistuu harvoin kykyjensä mukaisesti, mutta mahtuu sekin Peruspelin B-osaan. Arvio 4%. 12 MASAVESA arviolla 4% ja 11 KRETONKI arviolla 2% erottuvat meidän papereissamme vielä hieman loppujoukosta. Harkinnan jälkeen päädyimme kuitenkin vetämään Porukkasysteemissä tämän lähdön tukkoon. Mikäli jossain kohteessa lähdön onnistuu voittamaan meiltä vain 1% arvion saava hevonen, niin todennäköisesti tämä on se kohde, koska suosikeillakin on epävarmuustekijänsä laukkariskin ja muun vastaavien seikkojen toimesta.

Toto5-3: Barkov Evo on ykkösrankeistamme ainoa, joka ei ole pelimielessä edullinen! Kolmannen kohteen suosikki 4 BARKOV EVO on ykkösrankeistamme ainoa, joka ei ole pelimielessä edullinen. On Barkov Evo kuitenkin meillekin 40% arviolla ainoa A-hevonen ja ansaitsee ehdottomasti paikan luotisuorasta nippurivistä. Sen sijaan Peruspelissä Barkov Evo ei toimi Sahara Cherien ja Viulan Voiton tavoin apuvarmana vaan saa rinnalleen useita varmistuksia. Barkov Evo aloitti Tapaninpäivänä Teivossa pitkän taukonsa jälkeen mukavasti kakkossijalla vain Top Scorelle häviten, mutta sen jälkeen on tullut kaksi täydellistä epäonnistumista. Kysymysmerkkejä on jäänyt, mutta toki normaalina Barkov Evo ei ole tässä onnistuessaan lyötävissä.

Aloitamme varmistukset numerosta 8 ÖNAS SERVESS, joka pääsee aloittamaan Suomen uransa varsinkin suosikkia lukuun ottamatta sopivasta tehtävästä. Hevonen tulee tosin perustreenistä, joten ei se tietysti vielä läheskään parhaimmillaan ole. Arviomme Önas Servessin voitolle on 20%. 6 TROPICAL VICE sijoittui viimeksi Turussa Voimaeläincupin finaalissa komeasti neljänneksi. Arvio 16%. Numero 7 READY FOR TOMORROW on perusvarma suorittaja. On ihan mahdollista, että uusi kuski voi tuoda vakio-ohjastajan jälkeen pienen lisänapsun ratkaisumetreille. Arvio 9%. Myös reipasta matkavauhtia toivova 9 EMPERE’S LILY mahtuu 6% arviolla mukaan Peruspeliin. Porukkasysteemiin mahtuvat vielä 4% arviolla numerot 5 SPITFIRE ja 10 BRAVISSIMO KESS. Näistä Spitfirella voidaan hyvinkin ajaa aktiivisella taktiikalla. 3 MOONLIGHT MELODY on niin epätodennäköinen voittaja, että jää ulos Porukkasysteemistäkin.

Toto5-4: Rahajamatch on täysin ansaitusti kierroksen pelipankki! Kierroksen pelipankkina matkaan lähtee neljännen kohteen numero 6 RAHAJAMATCH, ja niin kyllä pitääkin. Alla on mallikas kirivoitto, ja tämä lähtö on Rahajamatchille tasoltaan paljon normaalia helpompi. Ihmetellä pitää, mikäli Rahajamatch ei tätä lähtöä haavereitta voita. Juoksunkulullakaan ei pitäisi olla ratkaisevaa merkitystä. Arviolla 75% luottomme on horjumaton.

Suoraan pariin ja troikan kakkosriville poimimme numeron 1 GARRET MIX. Se on jo pitkään tehnyt tasaisen positiivista työtä, vaikka kivikovista lähdöistä ei kärkisijoja ole tullutkaan. Nyt lähtö on tasoltaan sellainen, että kakkossijaan on hyvät mahdollisuudet. Garret Mix on kakkosrankkimme 8% arviolla. Numero 4 SALAM ALEIKUM on nyt saanut kaksi starttia kroppaansa, joten suunta on varmasti ylöspäin. Lähtöpaikkakin on selvästi viime kilpailuja parempi, ja todennäköisesti Salam Aleikum juoksee tässä joko keulassa tai Rahajamatchin takana 2. sisällä. Meidän rankingissamme Salam Aleikum jää kuitenkin vielä tässä vaiheessa kautta Garret Mixin takapuolelle arviolla 6%. Harkitsimme troikassa Garret Mixin kierrättämistä myös kolmannella sijalla, mutta lopulta päädyimme kapeampaan vaihtoehtoon, jolloin osuma olisi selvästi palkitsevampi.

Toto5-5: Space Oddity on toinen läpivarmamme! Toinen läpivarmamme on päätöskohteen numero 5 SPACE ODDITY, joka on meidän papereissamme kierroksen toiseksi todennäköisin voittaja 50% arviolla. Space Oddity aloitti kautensa Lahdessa komealla kirivoitolla. Pitkään karussa ollut Second Act joutui lopussa tyytymään kakkossijaan muiden hävitessä tälle kärkiparille selvästi. Nytkin vastassa oleva Skyfall Mirch kiri mukavasti kolmanneksi, mutta on kuitenkin huomioitava, että Skyfall Mirchi lähti Space Oddityn selässä kiriin 800 metriä ennen maalia, muttei kuitenkaan pystynyt seuraamaan vetoapuaan. Space Oddity oli siis täysin selityksittä parempi.

Lauantaina Vermossa Space Oddity joutui tyytymään selvänä suosikkina viidenteen sijaan, mutta saa ilman muuta siitäkin suorituksesta puhtaat paperit. Space Oddity lähti kiertämään taustalta 2. ulkoa jarruttelevan valjakon takaa 1100 jäljellä, mutta kun sisäradalta nousi hevonen 2. radalle, joutui Space Oddity revittelemään ennen kuin lopulta pääsi etenemään johtavan rinnalle 800 jäljellä. Vaikka Space Oddity joutui tyytymään viidenteen sijaan, ei se koskaan luovuttanut. Ei suoritus toki ruunan uran paras ollut, mutta oikein kelpo esitys kuitenkin. Nyt lähtöpaikka poisjääntien myötä kolmosradalla antaa hyvät eväät onnistuneeseen juoksuun. Emme pidä ollenkaan poissuljettuna sellaistakaan vaihtoehtoa, että ruuna pääsisi hakemaan lopulta suosiolla johtopaikan itselleen, kun lujaa avaavat Callela Beta, Skyfall Mirchi ja Mickan ovat saaneet juoksupaikat ratkaistua. Yhtä kaikki, astelmat ovat Space Oddityn kannalta mainiot.

Numerot 2 CALLELA BETA ja 4 SKYFALL MIRCHI ovat suosikin kovimmat haastajat, mutta molemmat voivat joutua käyttämään paukkuja heti lähdössä, kun eiköhän myös 7 MICKAN avaa oikein vauhdikkaasti. Kirpeässä pakkassäässä kova avaus kostautuu helposti. Callela Beta kilpailee nousuvireessä ja Skyfall Mirchin heikko viime sijoitus johtuu varusteongelmista, mutta hevosenakin pidämme kyllä Space Oddityä tätä haastajakaksikkoa parempana. Arviomme niin Callela Betalle kuin Skyfall Mirchille on 15%. 10 VICKY SAVOY on sitten selkeä nelosrankkaus 8% arviolla. Se toivoo tietysti takarivin lähtöpaikaltaan avauksen venymistä.

TOTO5-SYSTEEMIT ****!

PIENI SYSTEEMI

9 (2,6)
10 (5,13)
4 (8,6)
6 (1,4)
5 (4,2)

Pieni systeemi 1 rivi, panos 25 euroa, hinta 25 euroa

Too Fit For You / Ari Moilanen Vermossa 16.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

Payet / Juha Utala Vermossa 6.12.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva: Pekka Salonen

Zähikäinen / Markus Dahlström Vermossa 11.11.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva: Pekka Salonen

Korven Liideri / Ari Moilanen Vermossa 11.2.2023 Totomaatti-lähdön voittoon! Kuva Pekka Salonen

 


TAKAISIN