***Toto5 31,5€ => 143,60€!

SEINÄJOKI 4.3.2022
Kahdesta kuumasta suosikista toinen maistui toinen taas ei. VUARAN VIIMA läpivarma. LEX LEGACY ohipeli. SPEEDY SCION (32) *** ja KNOCKOUT SES (53) voittoihin. ***Toto5 Peruspeli panos 31,5 e => lunastus 143,60 euroa!

SEINÄJOKI 4.3.2022
SPEEDY SCION (32) *** – Top Class Kemp kk 5,33 (25%)
KNOCKOUT SES (53) – The Swede kk 20,76 (10%)
***Toto5 Peruspeli panos 31,5 e => lunastus 143,60 euroa!
***Toto5 Panostus yhteensä 133 e => lunastukset 287,20 euroa!

VUARAN VIIMA läpivarma. LEX LEGACY ohipeli.

Toto5-2: Ylikuumasta suosikista ohipeli. Apuvarma kapeimmalle ja pari mielenkiintoista yllättäjäehdokasta. Rankingin keulille nousee 7 LEX LEGACY. Ruuna ailahtelee välillä suorituksissaan. Viimeksi Seinäjoella kaikki tuskin oli täysin kohdallaan. Lex Legacy taipui johtopaikalta ihan reilusti. Tuon jälkeen onkin pidetty taukoa. Kyvyt riittävät toki kärkimatsiin, mutta alustavasti ylipelattuna suosikki jää kansalle. Arvio 55%.

Potintekijähaku on 2 GONCOURT DAIRPET. Ranskanori lähtee verkkaisesti ja saa usein raskaita reissuja. Ihan vika vaihde on ehkä ollut hiukan kateissa. Nyt on kolme kisaa kropassa ja hevonen parantanee pikkuhiljaa. Kun kaikki palaset on kohdillaan, pystyy Goncourt Dairpet pärjäämään suht asiallisen tason lähdöissäkin. Kaustisella oli epäistuva sarja. Ori lähti 6. ulkoa selissä 3. radalle 800 jäljellä ja tuli aivan juosten maaliin. Lähtö on nyt pieni. Poisjäännin myötä rata muuttuu ykköseksi. Tuo ei ole etu, muttei pienessä lähdössä valtava haittakaan. Jos hevonen ottaa yhden stepin eteenpäin ja kärki sortuu ylivauhtiin, yllätys voisi nähdä päivänvalon. Arvio 6,5%.

Toto5-3: Suosikki liki menestystä. Läpivarmaksi! 6 VUARAN VIIMA on noussut hirmu hyvään kuntoon. Kaustisella viimeksi tamma johti koko matkan ja voitti varmaan tapaan. Porissa Vuaran Viima taisteli rehdisti, vaikka hävisikin Caijukselle. Hevonen tulee kyllä takaakin. Pakkia on 40 metriä, mutta tosi liki kärkisijaa tamma kiertää näistäkin asetelmista. Alustava peliosuus on alakantissa. Voittoarviomme kohoaa lukemaan 60%.

Toto5-4: Suosikki erottuu. Toton puolelle peli-idea. …6 KNOCKOUT SES on poimintamme pelikohteeksi toton puolella. Ruuna on ollut jo pitkään varsin hyvässä iskussa. Teivossa oli maililla rata 12. Knockout Ses matkasi 5. ulkona ja hyökkäsi loppukurvissa. Se tuli juosten maaliin ja oli kelpo kakkonen. Ylivauhti kyllä auttoi tehtävää. Kuski vahvistuu viime kerrasta paljon. Juoksuradalta valjakko voi päästä hyviin asemiin. Reissun onnistuessa valjakko osallistuu kärkitaistoon. Varsin hyvin on myös tämä noteerattu ja pidetään panostaso maltillisena. Arvio 24%.

Joni Hakala

L7/6 KNOCKOUT SES: ”Hevonen teki viimeksi ihan positiivisen suorituksen. Ei voi moittia yhtään. Juoksurata on uskoakseni aivan ok lähtöpaikka. Voltista ruuna on tavannut lähteä paremmin kuin auton takaa. Mitään negatiivista ei ole tiedossa. Reissun onnistuessa tämä normaalisti raapaisee ainakin jonkunlaisen esityksen.”

Toto5-5: Vaikeahko kohde päättää kierroksen. Totossa iskun paikka. 7 SPEEDY SCION on pelillisesti lähdön kiinnostavin tapaus. Kyseessä on hyvä hevonen tähän lähtöön. Se palasi tauolta Teivossa. Valjakko käänteli 3. ulkoa vajaa kierros jäljellä kireihin. Ihan mukavasti ruuna tuli loppua. Hiukan se oli vielä tukkoisen oloinen. Speedy Scion on pärjännyt paljon kovemmissakin porukoissa. Mailin matka ja seiskarata tuovat omat haasteensa. Keskustelimme kisan alla Jyrki Sojakan kanssa. Tarkoitus on ajaa aktiivisesti näistäkin asetelmista ja kaiken pitäisi olla hevosella kunnossa. Voittoarviomme 25%.

Jyrki Sojakka

L8/7 SPEEDY SCION: ”En nyt pettynytkään ollut paluukilpailuun. Hiukan loppukurvi mietitytti, mutta hyvin ruuna polki taas maalisuoran. Vähän rauhallisempi se on ollut kotona. Nappisarjahan tämä on. Eteenpäin lähdetään ajamaan. Hevonen avaa ihan mukavasti. Kaiken pitäisi olla hyvin.”


TAKAISIN