****Toto5 36€ => 472,50€!

LAHTI 3.3.2022
Lahdessa 3/3 vihjevoittajaa. Alipelatut kanuunavarmat CREDIT TO LOVE (14) **** ja BWT GABRIEL (39) **** luottamuksen arvoisia. Myös SHINING ARMOR (55) *** voittoon. ****Toto5 Pieni systeemi 36 e => lunastus 472,50 euroa. ****Toto5-lunastukset yhteensä 787,50 euroa.

LAHTI 3.3.2022
BWT GABRIEL (39) **** – Vex Ant Hope 12,01 (10%)
CREDIT TO LOVE (14) **** voittajalyönti
SHINING ARMOR (55) *** – Melinda Ses kk 3,52 (45%)
****Toto5 Pieni systeemi 36 e => lunastus 472,50 euroa!
****Toto5 Peruspeli 50,4 e => lunastus 189,00 euroa!
****Toto5 Suuri systeemi 79,2 e => lunastus 126,00 euroa!
****Toto5 panostus yhteensä 165,6 euroa => lunastukset 787,50 euroa!

Alipelatut kanuunavarmat:
CREDIT TO LOVE (14) **** | Totomaatin arvio 60% | T5 53,01%
BWT GABRIEL (39) **** | Totomaatin arvio 33% | T5 27,13%

Toto5-1: Oikein maistuvalla suosikkivarmalla liikkeelle! Tallikommenttien mukaan, kuten moni muukin, myös 4 CREDIT TO LOVE kävi läpi vuohisrupitaudin. Anne Kankaan mukaan aivan hyvin on päästy kuitenkin treenaamaan. Tämän hevosen ja valmentajan kohdalla starttiväli ei ole yleensä näkynyt vireessä. Oikein selvä ykköshevosemme. Nähdäksemme ruuna voi voittaa lähdön toiselta ilman vetoapuakin. Arviomme kohoaa lukemiin 60%.

Varmamme maistuvuutta nostaa ilman muuta pikku epävarmuustekijät ykköshaastajan 3 CAPO kohdalla. Keskustelimme eilen Erkki Tullan kanssa ja pientä kysymysmerkkiä on ilmassa (kts. komm.). Nähdäksemme Credit To Loven lyömiseen Capon pitäisi olla ainakin lähellä huippukuntoaan. Arvio 18%.

Erkki Tulla

L4/3 CAPO: ”Tauko ei ollut suunniteltu. Terveystilanteessa oli pikku murheita. Hevonen oli varsin hyvällä mallilla, kun jouduttiin jäämään Lappeesta pois. Nyt on vaikeampi arvioida tuota. Hirveän kovaa ei ole ajettu. Voi olla, ettei ruuna ole heti aivan parhaimmillaan. Jonkunlainen arvoitus se on. Kuski saa päättää taktiikan sen mukaan, miltä hevonen tuntuu.”

7 PICA-PICA OAK on ulkoradan paikalla. Ei sen normaalisti pitäisi riittää varmamme lyömiseen näistä lähtökohdista. Toki sopivan selkäreissun päätteeksi tamma kyllä pinkoo asiallisesti loppua. Arvio 8%. 2 DONNA LEONORA mahtuu vielä B-kategoriaan. Vaikea on senkin riittää voittoon asti. Vaikka ykkössijoja taulussa näkyykin, ei hevonen ole millään lailla häikäissyt esityksissään. Arvio 8%.

Toto5-2: Mainio läpivarma! Kierroksen varsinainen ideamme on toisen kohteen 2 BWT GABRIEL. Ruuna on esiintynyt taukonsa jälkeen hyvin startista toiseen. Viimeksi suoritus ei ollut satku, mutta tuohon löytyy selkeä syynsä. Hevoselta lensi loppumatkasta kenkä ja homma meni maalisuoralla liukasteluksi. Jututimme kisan alla Timo Lindgreniä (kts. komm.) ja ohjastaja-valmentaja on positiivisin ajatuksin Lahden lähdön suhteen.

Timo Lindgren

L5/2 BWT GABRIEL: ”Viimeksi hevoselta irtosi kenkä. Kyllä me muuten oltaisiin oltu taistossa mukana. Oli pakko vähän passailla, kun homma meni luisteluksi. Ei siinä onneksi tullut mitään venähdyksiä. Ruuna on ollut hyvän tuntuinen kotona. Lähtöpaikka on mukava. Yllättävänkin hyvin tämä on mennyt. Aloitettiin kuitenkin suht pienellä laitolla. Kyllä podium-sijoitus on tähtäimessä.”

Porukka on varsin sopivan näköinen ja lähtörata mitä parhain. On hyvin mahdollista, että alkumatkasta nähdään reipasta tempoa. Ilman epäonnea valjakko on tiukasti mukana voittokamppailussa. Arviomme ”kerran kolmesta” eli 33%.

Toto5-5: Päätöskohde merkkejä porrastaen. Pelikohde toton puolelle. Suht heikkotasoisesta koitoksesta on kyse. Ykkösrankkaukseksi nousee 5 MELINDA SES. Tamma on noussut hyvään kuntoon. Se on kuitenkin melko juoksuriippuvainen tapaus. Forssassa Melinda Ses pääsi takarivistä sujuvasti 2. ulos, mistä hyökkäsi 400 jäljellä ja kiri 13,5-lopetuksessa ohi vetotöistä huolehtineen One Pointin. Tamma sai kaipaamansa selkäreissun ja teki sitten melko lyhyen kirispurtin. Se on ollut omimmillaan juuri tuollaisen reissun jälkeen. Ei suorituksessa tietenkään mitään vikaa ollut ja ykkösrankkaus on perusteltu. Alustavat peliprosentit huitelevat taivaissa. Arviomme 46%.

Toton puolella nostamme ideahevoseksi numeron 4 SHINING ARMOR. Ruuna on tehnyt ihan hyvää työtä. Shining Armor elää vahvuudellaan, eikä kaihda kuolemanpaikkaakaan. Se saattaa hyvinkin olla tässä tarjolla. Teivossa ruuna pääsi hankalalta lähtöpaikaltaan 4. ulos. Hevonen suoritti väkevän 1300 metrin kirin ja punnersi hienosti totosijalle kaksikon Midnight Prince – Rehab jälkeen. Vauhdinjako oli kiihtyvä loppua kohti, mikä nostaa suorituksen arvoa entisestään. Kelpo tikissä Shining Armor kilpailee. Voittoarviomme 20%.


TAKAISIN