*****Toto5 45€ => 1.940,10€!
*****Toto5 yht. 3.492,10€!

TURKU 29.4.2023
Kanuunapilari Double Strike. Potintekijä Redhot Tap Dancer. Pommimerkki Pikku Moskiitto. *****Toto5 Pieni systeemi 45 e => lunastus 1.940,10 euroa! *****Toto5-lunastukset yhteensä 3.492,10 euroa!

TURKU 29.4.2023
DOUBLE STRIKE (22) ***** – Picardie kk 5,97 (30%)
PIKKU MOSKIITTO (87) *****Skrälli – Vili Vilpertti kk 31,34 (25%)
*****SkrälliTroikka 65 e => lunastus 677,80 euroa!
*****Toto5 Pieni systeemi 45 e => lunastus 1.940,10 euroa!
*****Toto5 Peruspeli 90 e => lunastus 1.164,00 euroa!
*****Toto5 panostukset 340,8 => lunastukset 3.492,10 euroa!

Todella maistuva kanuunapilari:
DOUBLE STRIKE (22) ***** | arvio 40% | T5 32,95%
Maistuva haastaja potintekijänä:
REDHOT TAP DANCER | arvio 21% | T5 11,18%
Erityisen kiinnostava pommimerkki:
PIKKU MOSKIITTO (87) *****Skrälli | arvio 16% | T5 5,51%

Toto5-1: Todella maistuvalla kanuunapilarilla liikkeelle! Turun Toto5-kierroksen tekee poikkeuksellisen maistuvaksi heti avauskohde, mihin pääsemme tarjoamaan todella herkullisen kanuunapilarin. Meidän papereissamme koko kierroksen toiseksi todennäköisimmäksi voittajaksi 40% arviolla kohoava numero 6 DOUBLE STRIKE ei ole nimittäin edes tämän oman lähtönsä pelisuosikki ja peliosuus on jäämässä kauas arviostamme, jota emme pidä edes mitenkään aggressiivisena. Mielestämme Double Strike on yksinkertaisesti tällaiseen lähtöön todella kovan kaliiberin menijä.

Viisivuotiaaksi varttunut Double Strike on kapasiteetiltaan ikäluokkahevonen. Toki rajallinen lähtönopeus on selkeä puute, mutta siitä huolimatta tiliä voisi olla jo karttunut selvästi enemmänkin kuin noin 30 000 euroa, mikäli asiat olisivat menneet ihan nappiin. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon, että Kriteriumin finaalipaikka jäi vain noin päänmitan päähän, vaikka ruuna joutui kilpailemaan selvästi kovimmassa karsintalähdössä. Kasvattajakruunussa Double Strike selviytyi finaaliin niin kolme- kuin neljävuotiaana.

Mielestämme jo tammikuun kilpailujen suoritustaso oli sellainen, että sen pitäisi riittää tässä lähdössä voittotaistoon, ja kesäbalanssin myötä menon pitäisi olla paljon letkeämpää sekä tehokkaampaa kuin tammikuussa, sillä hokkibalanssilla Double Striken ravi ei ollut sulavinta mahdollista. Esillä olleiden tallikommenttien perusteella Double Strike tulee tähän lähtöön aika hyvin viimeisteltynä, joten alla oleva tauko ei meitä huoleta. Arkisen lähtönopeuden myötä haalarihommia lienee jälleen kerran luvassa, mutta uskomme kyllä Joni-Petteri Irrin ajavan tauosta huolimatta tosissaan voitosta. Eiköhän Double Strikella nimittäin haluta ajaa jatkossa paljon isommasta rahasta kuin tuhannen euron ykköspalkinnosta, ja taulu on tällä hetkellä sellaisella mallilla, että pisteitäkin olisi saatava, jotta ruuna ylipäätään pääsee mukaan näihin lähtöihin.

Numerot 3 ELLIOT ja 8 PICARDIE ovat ainakin alustavasti keränneet peliä selvästi Double Strikea enemmän, mutta meidän papereissamme nämä ovat lähtökohtaisesti vain Double Striken kovimmat haastajat. Toki tällä kaksikolla on jo startteja allaan, mutta arvotamme kuitenkin Double Striken luokan ihan eri tasolle, ja Elliotkin on kuitenkin pitkän taukonsa jälkeen vasta hakemassa parasta virettään. Vaikka jompikumpi kaksikosta Elliot ja Picardie juossee lopulta keulassa, niin arviomme tälle kaksikolle jää Double Strikea vastaan lukemiin Elliot 20% ja Picardie 18%. Säästeliään juoksun jälkeen terävään kiriin kykenevä 9 ROSELINE FORBES on sitten selkeä neloshevonen 10% arviolla.

Toto5-2: Kierroksen pankki varmistetaan! …Jo Pienessä systeemissä nostamme Joseph Bokon rinnalle numeron 6 REDHOT TAP DANCER, joka 21% arviolla on oikein selvä kakkosrankkimme. Ei kannata hämääntyä siitä, vaikka taulussa on tällä hetkellä pelkkiä montéstartteja, sillä kauden paras menestys on tullut itse asiassa kärrylähdöistä. Redhot Tap Dancer on kilpaillut tänä vuonna kärrylähdöissä kolmesti, ja tuloksena on ollut komeasti voitto, kakkossija sekä kolmossija. Kaiken lisäksi voitto sekä kolmossija tulivat Toto75-lähdöistä, näistä vieläpä kolmossija finaalikierrokselta. Redhot Tap Dancerin voittomahdollisuuksia ei siis todellakaan kannata vähätellä.

Toto5-4: Jo Pieneen systeemiin muutama edullinen haastaja, joista varsinkin Pikku Moskiitto on 16% arviolla todella kiinnostava pommimerkki! Neljännessä kohteessa numeron 9 DZINGEL tuoreet kuntonäytöt ovat lähdön selvästi parhaat, ja kyllä ruuna meidänkin papereissamme on selkeä suosikki. Dzingel on vahva menijä, joka jaksaa tehdä haalarihommia, mutta on takarivistä aina omat haasteensa, kun edessä kakkosradalla on hidas avaajakin. Arviomme 35% on selvästi peliosuutta maltillisempi, joten pelimielessä paremmat rastit löytyvät haastajaosastolta.

Erityisen kiinnostava pommimerkki on numero 4 PIKKU MOSKIITTO, sillä todella vähäiselle kannatukselle jäämässä oleva tamma on meidän absoluuttinen kakkosrankkimme 16% arviolla. Suoritustaso viime starteissa on vaihdellut, mutta kokonaisuudessaan tamma on kuitenkin esittänyt vahvaa tulemista.

Kiriessään kakkoseksi Turussa 10. päivä maaliskuuta oli päätöspuolikkaan hurja kiri todella komeaa katseltavaa. Viimeksi Vermossa Pikku Moskiitto kilpaili rahallisesti todella epäedullisessa sarjassa. Tamma revitteli 40 metrin takamatkalta jo toisella puolikkaalla 2. ulos, mistä iski kärjen rinnalle 600 jäljellä. Pikku Moskiitto kangistui loppusuoralle tultaessa, mutta kokonaisuudessaan tamma saa kuitenkin tuosta suorituksesta ehdottomasti puhtaat paperit.

Nyt Pikku Moskiitolla on hyvät saumat juosta joko keulassa tai Villi Vilpertin takana 2. sisällä, ja mielestämme Jussi Tomperin laina-ajokkiin pitää suhtautua tänään äärimmäisen vakavasti. Takakengätkin on tarkoitus riisua, mikä ei tosin ole ratkaiseva tekijä pelikohteeksi nostamiselle.


TAKAISIN