*****Toto5 56€ => 1.126,00€!

JYVÄSKYLÄ 29.11.2022
Aggressiivinen isku valtavirtaa vastaan. Rankasti alipelattu kanuunavarma VIRIN VIHTORI (69) ***** varmaan voittoon. Totomaatin arvio 25% – T5-peliosuus 9,02%. *****Toto5 Peruspelit 56 e => lunastus 1.126,00 euroa!

JYVÄSKYLÄ 29.11.2022
VIRIN VIHTORI (69) ***** – I.P. Vapari kk 8,82 (40/95)
*****Toto5 Peruspelit 56 e => lunastus 1.126,00 euroa!
*****Toto5 Porukkasysteemit 123,60 e => lunastukset 450,40 euroa!
*****Toto5 panostukset 219,60 e => lunastukset 1.576,40 euroa!

Rankasti alipelattu kanuunavarma
VIRIN VIHTORI (69) ***** | Totomaatin arvio 25% | T5 9,02%
Vahva suosikkivarma
WILIAM WAY | Totomaatin arvio 70% | T5 68,34%

Toto5-2: Virin Vihtori on näkemyssuosikkinamme kanuunapelin arvoinen! Toisessa kohteessa esitämme sitten vahvan kannanoton. Me nostamme rankingin kärkeen numeron 5 VIRIN VIHTORI, jonka peliosuus vihjeitä tehtäessä on käsittämättömästi vain 5%. Meidän arviomme Virin Vihtorin voitolle on 25%. Tässä lähdössä lähestulkoon jokaisen hevosen kohdalla on paljon kysymysmerkkejä, eikä prosenttiarvioita ole todellakaan helppo tehdä. Ei vastustajien joukosta kuitenkaan viime suoritusten ja esillä olleiden tallikommenttien perusteella löydy yhtään sellaista, jota Virin Vihtori ei pystyisi mielestämme onnistuessaan kukistamaan. Virin Vihtorin kohdalla laukkariski on toki aina konkreettinen, mutta vastaavasti tähän lähtöön isoja etuja ovat alla oleva säännöllinen starttirytmi sekä selkeä nousuvire. Vaikka miten tätä lähtöä tutkimme, on Virin Vihtori aina ykkösrankkimme, joten ori on näkemyssuosikkina ehdottomasti kanuunapelin arvoinen.

Virin Vihtori on startannut Aleksi Kytölän käsistä kahdesti, ja ori on esittänyt ilman muuta sijoituksiaan parempaa virettä. Ensiksi Kaustisella Virin Vihtori kiersi ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa, minkä jälkeen pääsi laskeutumaan 2. ulos. Lystilän Lennolle ja Pärttylille Virin Vihtori ei voinut mitään, mutta ilman loppusuoran alun laukkaansa ori olisi voinut taistella vielä tiukasti kolmossijasta yhdessä Valtroksin kanssa. Viimeksi Lahdessa Virin Vihtori laukkasi 2. ulkoa 400 jäljellä. Elan ja Rallin Muisto olisivat olleet liian kovia vastustajia, mutta raville selvittyään Virin Vihtori latoi vielä sen verran vauhdikkaasti, että kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneiden Säföörin sekä Kinderin kanssa Virin Vihtori olisi kyllä kamppaillut. Tähän starttiin on luvassa pieniä balanssimuutoksia, ja mikäli vain laukat eivät sotke nytkin juoksua, niin odotamme ehdottomasti Virin Vihtorilta menestystä. Se jaksaa tehdä ainakin tämän tason lähdöissä haalarihommiakin.

Numero 6 I.P. VAPARI on sekin mukana oikein sopivassa lähdössä. I.P. Vapari on kuitenkin vähän sellainen haahuilija, ettei se tahdo mennä koko matkaa tosissaan, vaikka sitten tuleekin yleensä rehdisti loppua. Arviolla 22% I.P. Vapari on toinen suosikeistamme, mutta varsinkin pelimielessä Virin Vihtori on hurjasti kiinnostavampi. Numero 2 TANGEN SVENN on tähän paikkaan todella vaikea arvioitava. Kyseessä on kuitenkin vasta viisivuotias hevonen, ja kun tauon aikana on ollut paljon ongelmia, niin pakko hevoseen on suhtautua varauksella. Arvio olkoon 15%, mutta se on ihan puhdasta arvailua. 3 SIRILIISI ja erityisesti 10 EETI ovat tietysti tähän lähtöön parhaimmillaan kovia hevosia, mutta molempien kohdalla tauon jälkeiset kilpailut ovat sujuneet vielä todella vaisusti. 9 VIRIN VEIJARI on nopea ja ravivarma, mutta ei ruuna enää mikään viimeisen päälle voittajahevonen ole. Kuten siis jo todettua, eivät kenenkään viime suoritukset ole olleet sellaisia, että ne ravia kulkevan Virin Vihtorin kohdalla pelottaisivat.

Toto5-3: Kierroksen pankki kelpaa meillekin! Kierroksen pankiksi on täysin ansaitusti kohonnut kolmannen kohteen numero 9 WILIAM WAY. Se kilpailee mielestämme kykyihinsä nähden täysin väärissä sarjoissa. Lisäksi alla olevat suoritukset ovat olleet mainioita. Teivossa Wiliam Way nousi 2. sisältä johtavan rinnalle 1200 jäljellä, painui kärkeen 650 jäljellä ja irrotteli helppoon voittoon. Viimeksi Seinäjoella Wiliam Way oli mukana Kasvattajakruunu-välierässä. Siellä juoksu meni täysin vihkoon, muuten Wiliam Way olisi kyllä selviytynyt finaaliinkin.

Toki takarivin lähtöpaikalta on varsinkin kokemattomien kuskien lähdössä omat riskinsä, ja lisäksi Wiliam Way kilpailee nyt ensimmäistä kertaa hokkikengässä. Hevosena Wiliam Way on kuitenkin tähän lähtöön mielestämme ylivertainen, ja haavereitta voiton pitää olla lähellä. Arviolla 70% peliosuus on asettumassa oikealle tasolle, ja kierroksen pankki kelpaa läpivarmaksi meillekin.

Tauolta startin kroppaansa saanut 7 WELLDONE on sitten ykköshaastaja, sillä valmentaja Aleksi Kytöläkin on etukäteiskommenteissaan kertonut uskovansa startin vieneen selvästi eteenpäin. Niin paljon Welldone kuitenkin viimeksi Teivossa Wiliam Waylle hävisi, että revanssin ottaminen ilman tämän epäonnistumista ei tunnu kovin todennäköiseltä. Arviomme Welldonen voitolle on 12%. 6 KLARIZZA arviolla 6,5%, 1 BRAVE SCION arviolla 4,5% ja 5 PATE’S BOY ON EDGE arviolla 2,5% tulevat sitten rankingissa seuraavina.

Jari Äikäs

L6/9 WILIAM WAY: ”Hokkikenkä on nyt ekaa kertaa startissa. Ei hevosessa pitäisi olla mitään ongelmaa. Voi olla, että laitan vielä illaksi hieman pidempää hokkia alle, jotta pitoa varmasti löytyy. Ihan toiveikkain mielin lähdetään kisaan.”


TAKAISIN