***Toto5 7.412,20€!

KUOPIO 6.9.2021
Jäätävä näkemysvarma UKKOHERRA (23) **** omaa luokkaansa keulasta. T5-peliosuus 36,14%. Totomaatin alkuperäinen arvio 42%. Vallun Rallin poisjäännin myötä 42/80 eli 52,5% mutta kovimman vastustajan ja nopean avaajan poisjäännin myötä saumat nousivat tätäkin korkeammalle. ***Toto5 Porukkasysteemi 192 e => lunastus 7.412,20 euroa.

KUOPIO 6.9.2021
UKKOHERRA (23) **** voitti lähtönsä
***Toto5 Porukkasysteemi 192 e => lunastus 7.412,20 euroa!

UKKOHERRA (23) **** | Totomaatin arvio 52,5% | T5 36,14%

Totomaatin alkuperäinen arvio 42%. Vallun Rallin poisjäännin myötä 42/80 eli 52,5% mutta kovimman vastustajan ja nopean avaajan poisjäännin myötä saumat nousivat tätäkin korkeammalle.

Toto5-1: Maistuvalla tukipilarilla liikkeelle! Kuopion suomenhevosravien Toto5-kierros päästään aloittamaan maistuvalla tukipilarilla. Vaikka numeron 3 UKKOHERRA kohdalla tilanne on sellainen, että hylkäys tietäisi koelähtöön joutumista ja alla on kahden kuukauden tauko, on ori meidän papereissamme sopivassa tehtävässä selkeä ykkösrankkaus. Toki Ukkoherra voi laukata matkallakin, mutta pitää kuitenkin muistaa, että taulun hylkäysstartit ovat olleet tasoitusajoja, joissa ori ei ole onnistunut selvittämään kiihdytysvaihetta. Alkulaukan jälkeen hyppy on sitten ollut herkemmässä jatkossakin. Tämän kauden kahdeksasta autolähdöstä vain yhdessä on tullut laukka, ja senkin Ukkoherra vielä voitti. Myös viime kaudella autolähdöissä laukkoja tuli merkittävästi tasoitusajoja vähemmän. Niinpä laukkariskiä ei kannata tällä kertaa ollenkaan ylikorostaa.

Myöskään alla olevaan taukoon ei ole syytä ylireagoida, sillä Ukkoherran pitäisi palata radoille valmentaja Juha Kortekallion mukaan mukavassa iskussa. Ei Ukkoherralta toki suoraan tauolta voi sellaista kanuunasuoritusta odottaa kuin murskaavan ylivoimaisessa toukokuisessa Kuopion voitossa, mutta ei tässä sellaista suoritusta voiton eteen vaaditakaan. Uskomme kyllä vahvasti Ukkoherran kilpailevan sillä tasolla, ettei se ole tässä porukassa ravilla lyötävissä. Ukkoherra on vahva menijä, jolla voi tehdä tarpeen vaatiessa ratkaisuja jo matkalla. Arviolla 42% luottomme on merkittävästi pelikansaa korkeammalla tasolla.

Ainakaan alustavasti Ukkoherra ei ole edes lähdön suosikki, sillä numero 8 VALLUN RALLI on kerännyt vieläkin enemmän peliä. Vallun Rallin kohdalla taukoa on alla peräti vuoden verran, ja se ei missään tapauksessa ole kovaa Ukkoherraa vastaan optimaalinen tilanne, vaikka urallaan muutenkin harvakseltaan, mutta siitä huolimatta hienolla menestyksellä kilpaillut Vallun Ralli onkin tavannut olla suoraan tauolta hyvä. Tietysti viime kädessä Vallun Rallin tämän hetken iskukyky on puhdasta arvailua, sillä ei esillä olleiden valmentajakommenttienkaan perusteella voi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Me lähdemme kuitenkin ehdottomasti siitä, että Ukkoherra on selkeä ykköshevonen ja Vallun Ralli vain tämän haastaja. Arviomme Vallun Rallille jää lukemiin 20%. Kokeilemmekin paripelissä siitä ohipeliä ja nostamme mukaan seuraavat hevoset; 6 KOIVIKON MIISU 14%, 4 ESO EPORI 10% ja 9 SISSIN SISU 5%.

Juha Kortekallio

L4/3 UKKOHERRA: ”Viimeistelyt on menneet ihan ok. Vaikea sanoa onko hevonen heti ekaan starttiin aivan vastaava kuin parhaimmillaan. Hyvin se kyllä treenaa. On katseltu ryhmälähtöjä, kun tämä ei meinaa lähteä ravia. On ori ollut tauoltakin suht hyvä, kunhan vain se ravaa. Hevonen pelkää vähän lentävää hiekkaa ja saattaa laukka tulla matkallakin. Pyydän harjoituslähdön ja uskoisin, että ori lähtee ravilla. Luotan kyllä hevoseen. Siihen, että se kehittyy yhä koko ajan lisää.”


TAKAISIN