****Toto5 881,80€!

PORI 11.3.2022
Alipelatut kanuunavarmat STARDUST COMERY (14) **** ja TÄHTI-KULKURI (34) **** tarjosivat vahvan edun valtavirtaan. ****Toto5 Porukkasysteemi 73,80 e => lunastukset 881,80 euroa!

PORI 11.3.2022
TÄHTI-KULKURI (34) **** – Poken Roope kk 22,35 (15%)
MERCILESS CAT **** – Let Her Go kk 3,56 (50%)
STARDUST COMERY (14) **** voittajalyönti!
****Troikka pelit 50 e => lunastus 184,70 euroa!
****Toto5 Porukkasysteemi 73,80 e => lunastukset 881,80 euroa!
****Toto5 panostukset 159,80 e => lunastukset 881,80 euroa!

Rankasti alipelatut kanuunavarmat:
STARDUST COMERY (14) **** | Totomaatin arvio 72% | T5 58,56%!
TÄHTI-KULKURI (34) **** | Totomaatin arvio 33% | T5 19,84%!

Toto5-2: Stardust Comeryn varmistaminen ei edes harkinnassa! Kierroksen ehdottomasti todennäköisin voittaja löytyy toisesta kohteesta. Me uskomme numeron 3 STARDUST COMERY voittavan peräti 72% todennäköisyydellä, eikä varmistaminen käynyt edes mielessä. Stardust Comery on kilpaillut urallaan yhdeksän kertaa ja on sijoittunut aina kahden parhaan joukkoon. Niin viimeksi Vermossakin, vaikka alla oli ongelmista johtuen todella pitkä tauko. Stardust Comery siirtyi Vermossa 4. sisältä 2. radalle ilman selkää kierros juostuna ja sparrasi siitä rehdisti keulasta voittanutta tallikaveriaan Quandary Tilea. On syytä huomioida, ettei Stardust Comerylla edes käytännössä ajettu kilpaa, vaan sillä vain turvattiin johtavan rinnalla kuuden hevosen lähdössä Koivusen tallin kaksoisvoitto.

Stardust Comery on todellinen luokkahevonen, jota tauon jälkeinen kilpailu vei ilman muuta eteenpäin. 5 LUCK’S EQU on lähdön selkeä kakkoshevonen, mutta silläkin on allaan sen verran paha keulasta taipuminen, että erittäin todennäköisesti Luck’s Equlla mielitään tässä startissa vain paikkaan johtavan Stardust Comeryn takana, eikä keulasta ajaminen Stardust Comerya vastaan taida tässä kohtaa kiinnosta. Kauden aloitusstartissaan Porin 75-lähdössä Luck’s Equ tuikkasi johtavan takaa ohi Koivusen tallin Ken’s Carloksesta, mutta pidämme Stardust Comerya Ken’s Carlosta kovempana menijänä, emmekä pelkää tempun uusiutuvan.

Eikä luottomme Stardust Comeryyn missään tapauksessa mihinkään keulapsyykkiin perustu – se vain mielestämme on tähän lähtöön ylikylän hevonen. Arviomme Luck’s Equn voitolle on 20%. Lähdön kolmossuosikki numero 7 LAKE’S CERAFINA on meidänkin papereissamme kolmosrankkaus, mutta voittoon uskomme arviolla 4% selvästi pelikansaa vähemmän. Alla olevat suoritukset eivät ole olleet niin hyviä kuin alla oleva totoputki antaa ymmärtää.

Toto5-4: Tähti-Kulkuriin on syytä panostaa hurjasta laukkariskistä huolimatta! Kierroksen toinen läpivarmamme löytyy kierroksen selvästi tasaisimmin pelatusta neljännestä kohteesta. Siinä numero 4 TÄHTI-KULKURI on mielestämme fyysisesti täysin ylivertaisessa vireessä. Toki mekin tiedostamme ruunan hurjan laukkariskin, mutta peliosuus on jäämässä niin maltilliseksi, että mielestämme hevoseen on silti syytä panostaa. Tähti-Kulkurin etuna on, että se tulee aina vahvasti maaliin asti juoksunkulusta riippumatta. Vastus on nyt siis Tähti-Kulkurille mielestämme todella sopiva.

Numerot 3 VELI POLLEA, 2 UNNAN VEITIKKA ja 9 KURTAKON HULDA ovat kaikki sellaisia hevosia, jotka eivät ole loppumetreillä mitään leijonia, vaan tyytyvät paljon mieluummin himmeämpiin mitaleihin. 1 POKEN ROOPE ei ole esillä olleiden tallikommenttien perusteella heti tauolta parhaimmillaan, ja muutenkin on syytä muistaa, että ruuna on tehnyt ylivoimaisesti parhaat suorituksensa ilman kenkiä. 5 PIRTTILÄN ROOSA on lahjakas 5-vuotias tamma, mutta se vasta aloittaa kilpailukautensa. Vastustajista 7 VAPPU VALKIA vaikuttaa rehdeimmältä, ja sekin kykenee Tähti-Kulkurin tavoin tekemään itse juoksunsa. Kun kuitenkin katsoo Vappu Valkian statistiikkaa, niin ei sekään mistään varsinaisesta voittajan luonteesta kerro, sillä voittoja on tullut uralla vain kaksi, mutta kakkos- ja kolmossijoja molempia seitsemän.

Jere Kiveinen ei välttämättä aja Tähti-Kulkurilla yhtä riskin päälle kuin viime startit ajanut Jarmo Saarela. Se voi viedä osan huippuvauhdista, mutta vastaavasti se myös vähentänee laukkariskiä. Itse asiassa Tähti-Kulkurin tämän kauden toistaiseksi ainoa ykkössija on nimenomaan Kiveisen käsialaa, ja sekin tuli Porista – vieläpä laukasta huolimatta. Tämänkertainen tehtävä on Tähti-Kulkurille niin passeli, ettei laukka nytkään estä missään nimessä automaattisesti voittoa. Vastustajien kovuus ratkaisuvaiheessa ei siis todellakaan ole tässä lähdössä parasta A-ryhmää, joten Tähti-Kulkurilla on hyvät saumat ratkaista peli loppusuoralla edukseen, mikäli vain ruuna on siinä vaiheessa mukana kärkikuviossa. Vaikka miten tätä lähtöä analysoimme ja Tähti-Kulkurin kovaa laukkariskiä huomioimme, niin kyllä ruunalla silti mielestämme väkisinkin täytyy olla tällaisessa lähdössä sellainen kerran kolmesta voittosauma. Arviolla 33% Tähti-Kulkuri on meille itsestään selvä pelivalinta. Numero 7 VAPPU VALKIA aloittaa sitten 17% arviolla haastajalauman.

Knocking Match / Santtu Raitala Vermossa 12.3. Totomaatti-lähdön voittoon!

Ohjastaja: Santtu Raitala
Valmentaja: Juho Ihamuotila
Hoitaja: Salla Lindgren
Kasvattajat: Tiina Ollikkala & Punkarin Hevostalli Ky
Omistaja: Ravitalli Hannu Laakkonen Oy & Stable Holttinen

Onnittelut!

Kuvat Pekka Salonen

 


TAKAISIN